Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

I druga część pozycji + 95 Pipek :) starczy odwracania tego trendu, niech spada :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Witam wszystkich, mam takie pytanie czy stosuje ktoś podobnej strategii w otwieraniu pozycj, wszystko na screenach.

Czyli jeśli nasza strefa demand badz supply nie zadziała i złapiemy SL, otwiera nam pozycje zgodnie z kierunkiem wiadomo że nie zawsze ruch będzie taki jak wczoraj i cena może trafić w SL pozniej otworzyć pozycje stop i zawrocić ale może ktos praktykuje takie zlecenia.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pewnie że można tak grać, natomiast ja preferuje troszke inną metode :p

Na screenach postarałem sie to zobrazować. Cena potrzebuje siły aby przebić poziom a po jego przebiciu zostaje tam sporo niezrealizowanych zleceń dlatego jak cena wraca po poziomu ale "od drugiej satrony zazwyczaj też jest reakcja czasem dlatego że tworzy nam sie sytuacja jak na edku

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Można tak grać, z tym że na rynkach bardzo często możesz zobaczyć FBO tylko po to żeby wyciąć te stopy ustawione pod lub nad takimi strefami. W takiej sytuacji zaliczysz 2 SL przy jednym ruchu. Ale jeśli będziesz na tym zarabiał będzie to dobra strategia ;)
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Wszystko zależy od analizy i statystyki, rzuć okiem na kilkanaście-kilkadziesiąt ostatnich trejdów i przeanalizuj czy opłaca sie dodawać taki etap w strategii :) jeśli tak nie ma co sie nad tym zastanawiać ważna jest statystyka i powtarzalność danych sytuacji

Ribelo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ribelo »

sgorn pisze:Hej, sluchajcie jakie trzeba dac ustawienia by wogole ruszyl ten automat?? wrzucilem go do experts, skompilowalem, probowalem odpalic na np 1H przy zadanych ustawieniach a on nic nie zrobil...co zle robie?
taki komentarz mialem jak na screenie
To połautomat. On działa tylko w oparciu o Fibo narysowane przez użytkownika. Nie potrafi wyznaczać sub/dem...

Błąd który masz na screenie oznacza, że masz dziurę w historii. W żaden sposób nie dotyczy robota.

Dziś już jestem bardziej ogarnięty i trzeźwiejszy niż wczoraj, więc mogę w razie czego wszystko składnie wytłumaczyć :)

Dodałem nowe funkcje do robota.

-Przesuwalna linia BE, która pojawia się jednak dopiero po zawarciu transakcji.

-Obliczanie wielkości transakcji w oparciu o podane ryzyko.(Działa tylko jeśli Lot=0 a RiskPercent>0)
-"UseCriminalMoney", Granie kasą kasyna, czyli ryzykowanie pieniędzmi zarobionymi podczas poprzednich transakcji. Można również podać procent zarobionych pieniędzy, który ma zostać użyty przy zawarciu następnej transakcji.

Jakby ktoś chciał wyciąć kod odpowiedzialny za obliczanie wielkości lota...droga wolna.

Poprawiony mały błąd źle wyliczający "UseCriminalMoney".

Widzę, że parę osób już ściągnęło. Ucieszyłyby mnie wszelkie komentarze te pochlebne jak i mniej pochlebne...a zwłaszcza znalezione błędy:D

Pozdrawiam,
Ribelo.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Nie wiem czy zawsze tak to działa, ale zauważyłem, że koncepcja PA najlepiej działa gdy rynek akcji jest na małych plusach lub minusach wtedy strefy poziomów i oporów są bardzo często akceptowane przez rynek. Okresy silnych trendów w zasadzie dla mnie wykluczają granie pod prąd bo strefy są łamane bez żadnych problemów, jedyne wyjście to granie z trendem tylko kolejnym problemem jest "załapanie" tego czy to już trend czy może tylko korekta.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

wrzucam oczekujące sell EURUSD stop na ok 20 pips

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Ribelo pisze: Nie potrafi wyznaczać sub/dem...
a spotkał się ktoś z jakimś indykiem, który rysuje strefy SD :)

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Żeby powstał trend, jakieś poziomy muszą być przełamane. Jeśli jesteś po dobrej stronie rynku to powinno wtedy akurat cieszyć ;)

Wczoraj wrzuciłem wykres jak w takich trendach bym wchodził. Pozostaje tylko wmówić swojej głowie, żeby kazała ręce kliknąć zlecenie. Co mi nie zawsze wychodzi.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

ODPOWIEDZ