Pie
Witam wszystkich, mam takie pytanie czy stosuje ktoś podobnej strategii w otwieraniu pozycj, wszystko na screenach.
Czyli jeśli nasza strefa demand badz supply nie zadziała i złapiemy SL, otwiera nam pozycje zgodnie z kierunkiem wiadomo że nie zawsze ruch będzie taki jak wczoraj i cena może trafić w SL pozniej otworzyć pozycje stop i zawrocić ale może ktos praktykuje takie zlecenia.
Pozdrawiam
Czyli jeśli nasza strefa demand badz supply nie zadziała i złapiemy SL, otwiera nam pozycje zgodnie z kierunkiem wiadomo że nie zawsze ruch będzie taki jak wczoraj i cena może trafić w SL pozniej otworzyć pozycje stop i zawrocić ale może ktos praktykuje takie zlecenia.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pewnie że można tak grać, natomiast ja preferuje troszke inną metode 
Na screenach postarałem sie to zobrazować. Cena potrzebuje siły aby przebić poziom a po jego przebiciu zostaje tam sporo niezrealizowanych zleceń dlatego jak cena wraca po poziomu ale "od drugiej satrony zazwyczaj też jest reakcja czasem dlatego że tworzy nam sie sytuacja jak na edku
Na screenach postarałem sie to zobrazować. Cena potrzebuje siły aby przebić poziom a po jego przebiciu zostaje tam sporo niezrealizowanych zleceń dlatego jak cena wraca po poziomu ale "od drugiej satrony zazwyczaj też jest reakcja czasem dlatego że tworzy nam sie sytuacja jak na edku
To połautomat. On działa tylko w oparciu o Fibo narysowane przez użytkownika. Nie potrafi wyznaczać sub/dem...sgorn pisze:Hej, sluchajcie jakie trzeba dac ustawienia by wogole ruszyl ten automat?? wrzucilem go do experts, skompilowalem, probowalem odpalic na np 1H przy zadanych ustawieniach a on nic nie zrobil...co zle robie?
taki komentarz mialem jak na screenie
Błąd który masz na screenie oznacza, że masz dziurę w historii. W żaden sposób nie dotyczy robota.
Dziś już jestem bardziej ogarnięty i trzeźwiejszy niż wczoraj, więc mogę w razie czego wszystko składnie wytłumaczyć
-Obliczanie wielkości transakcji w oparciu o podane ryzyko.(Działa tylko jeśli Lot=0 a RiskPercent>0)
-"UseCriminalMoney", Granie kasą kasyna, czyli ryzykowanie pieniędzmi zarobionymi podczas poprzednich transakcji. Można również podać procent zarobionych pieniędzy, który ma zostać użyty przy zawarciu następnej transakcji.
Jakby ktoś chciał wyciąć kod odpowiedzialny za obliczanie wielkości lota...droga wolna.
EDIT
Widzę, że parę osób już ściągnęło. Ucieszyłyby mnie wszelkie komentarze te pochlebne jak i mniej pochlebne...a zwłaszcza znalezione błędy:D
Pozdrawiam,
Ribelo.
Nie wiem czy zawsze tak to działa, ale zauważyłem, że koncepcja PA najlepiej działa gdy rynek akcji jest na małych plusach lub minusach wtedy strefy poziomów i oporów są bardzo często akceptowane przez rynek. Okresy silnych trendów w zasadzie dla mnie wykluczają granie pod prąd bo strefy są łamane bez żadnych problemów, jedyne wyjście to granie z trendem tylko kolejnym problemem jest "załapanie" tego czy to już trend czy może tylko korekta.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Żeby powstał trend, jakieś poziomy muszą być przełamane. Jeśli jesteś po dobrej stronie rynku to powinno wtedy akurat cieszyć
Wczoraj wrzuciłem wykres jak w takich trendach bym wchodził. Pozostaje tylko wmówić swojej głowie, żeby kazała ręce kliknąć zlecenie. Co mi nie zawsze wychodzi.
Wczoraj wrzuciłem wykres jak w takich trendach bym wchodził. Pozostaje tylko wmówić swojej głowie, żeby kazała ręce kliknąć zlecenie. Co mi nie zawsze wychodzi.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.