Praca tradera na rynkach

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Greenhaze pisze:Kazda firma zajmujaca sie eksoprtem badz importem musi dokonywac tranzakcji na rynku walutowym. Te firmy musza regulowac platnosci z wierzycielami w okreslonych terminach i to juz poniekad uniemozliwia spekulacje. Ot taki przyklad wymiany waluty bez zamierzonej korzysci. >)
tylko niektore z tych firm jesli chodzi o naprawde duza wymiane najpierw robia transakcje przeciwna w celu dokonania docelowej transakcji po lepszym kursie

tomekinv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekinv »

ziomekz pisze:
tomekinv pisze:Wśród nich wartych uwagi z 10. Reszta to syf - moim zdaniem.
Skoro tylko 10, to może wymienisz kilka ...
niekoniecznie posiadające biura w PL czy Europie,
Tak się zastanawiam, czy prawdą jest że im większa i bardziej znana firma protradingowa tym jest lepsza (w sensie podejścia i wynagrodzenia dla pracowników oraz ewentualnego rozwoju).
Jak ktos jest zainteresowany tematem moze do mnie pisac na priva - polece co uwazam za ok.

Wiesz co do 2 zdania to juz nie do konca tak wyglada. Teoretycznie w biurach tradingowych zawsze bedziesz mial nizsza oferta payoutu niz gdy grasz jako remote trader. Ale masz wsparcie techniczne - bo menedzer zajmuje sie wszystkimi problemami itd. Jako remote sam musisz sobie wszystko zalatwiac itd No ale badzmy szczerzy to jakos problemem nie jest.

Najwieksze firmy to w zasadzie masz Title Trading, Swift Trade / Orbixa i WTS. Zdaje sie ze od strony rozwoju same centrale nic nie oferuja szczegolnego - jedynie menedzerowie/wlasciciele poszczegolnych biur. Lepsze sa ciut mniejsze firmy moim zdaniem: Europrop Trading, GMM, T3live, SMB Capital. Masz tutaj mozliwosci rozwoju pod katem szkolen praktycznych.

szynkers
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: szynkers »

Cześć wszystkim traderom to mój pierwszy wpis na forum.
Do tej pory jedynie obserwowałem posty bardziej doświadczonych kolegów.
Z początkiem maja rozpoczynam swą przygodę z WTS.
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że będę mógł liczyć na wsparcie forumowiczów
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ