Tak w ramach wdzięczności, za ogrom wiedzy, który można tutaj znaleźć, udostępniam robota, który pomaga mi zawierać transakcje w oparciu o S&D, jak również pilnuje ich.
Sposób działania jest zabójczo prosty.
EA wyszukuje Fibo. Jeśli Price1 > Price2 oznacza Fibo jako DemandZone, jeśli Price1 < Price2 oznacza jako SupplyZone.
Jeśli cena wejdzie w strefę, po czym z niej wyjdzie w odpowiednim kierunku, zawierana jest transakcja. Do wyjścia ze strefy dodawana jest wartość "PendingDistance".
EA wyznacza również TP jak i BE w oparciu o podany RR. Po zawarciu transakcji TP jak i SL można przesuwać "ala LuktomVisualOrderEditor".
W moim odczuciu jest to bezpieczniejsze i wygodniejsze niż zlecenia oczekujące.
Chyba tyle z rzeczy, które są. Na pewno wszystkie, które w prosty sposób potrafię opisać. O wiele prościej zorientować się, do czego to w zasadzie jest i co właściwie robi, po prostu wrzucając na wykres, bądź puszczając visual backtesta a następnie próbując narysować Fibo.
Sorry za chaos w opisie jak i całym poście. Jak się okazało, godzina zdecydowanie nieodpowiednia dla mnie, do tłumaczenia tego typu rzeczy.
Większość kodu została stworzona przez Steve'a Hopwood'a oraz udostępniona na forexfactory, Więc jak ktoś chciałby sobie z niego korzystać...droga wolna.
Chętnie wysłucham wszelkich sugestii oraz jestem otwarty na różnego rodzaju zmiany.
Mam nadzieję, że komuś się przyda.
Pozdrawiam,
Ribelo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.