Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

pozwolę sobie wkleić co o tym sądzicie? wg mojego systemu wejście było by na oporze+ linia trendu tylko że stop wychodzi 100 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

grafmax pisze:Patrząc na wykres widzę wiele fałszywych poziomów. Adam, rozumiem że stosujesz jakiś filtr do ich odsiewania?
Większość poziomów nie nadaje się do grania. Filtrem jest sytuacja z wyższego TF + doświadczenie ubrane w schematy.
brother pisze:co o tym sądzicie?
Niewątpliwie poziom jest ;) Za wcześnie żebym powiedział czy będę to grał. Jeśli dojdziemy tam przebijając ostatnie high bez większych przystanków to na pewno na mniejszych TF będę prospadkowo ale też prawdopodobnie będę grał na dojście do tego poziomu longi - zobaczymy co pokaże wykres.
brother pisze:wg mojego systemu
jeśli system Ci tak mówi to posłusznie wykonuj ;) potem przeanalizuj jak już zrobisz kilka transakcji i progres

@edit grafmax, podawaj konkretne przykłady poziomów a ja Ci powiem dlaczego ich nie grałem lub nie będę grał. Podobnie zwróć uwagę na poziomy, które grałem - postaram się objaśnić.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

ostatnie pytanie na dziś, czy to w jaki sposób cena zbliża się do poziomu jest wg ciebie istotne? czyli lepiej jak idzie szybko, a potem coś na zasadzie" mamy poziom i uciekamy" czy powoli konsolki itp? co uwiarygadnia ten poziom oprócz samej reakcji?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

brother pisze:ostatnie pytanie na dziś, czy to w jaki sposób cena zbliża się do poziomu jest wg ciebie istotne?
bardzo istotne, nie może być problemów, które będą później przeszkodami w rozwijaniu się zysku
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
ikswezsutram
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ikswezsutram »

admkowal pisze:bardzo istotne, nie może być problemów, które będą później przeszkodami w rozwijaniu się zysku
ale jeśli stawiasz oczekujące to nie wiesz jak cena dochodzi do poziomu (więc jak wtedy wybierasz poziom który jest wart zagrania?)

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Brother też mam ten poziom, z tym że zaznaczona cała konsolka :wink:

iks - drugą, chyba najważniejszą rzeczą, jest to jak cena opuszcza poziom, z jakim impetem :wink: jeśli masz powolne spadki, potem konsolka i potem jeb w dół, to poziomem prawdopodobnie będzie konsolka przed jebnięciem, a nie początek wolnych spadków i to Cię powinno utwierdzać w mocy poziomu. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem. :wink:

PS dodam jeszcze post polaczq z mojego żurnala:
polaczeq pisze:Masz i się ucz

http://www.bankfotek.pl/image/1090854.jpeg
http://www.bankfotek.pl/image/1097419.jpeg
http://www.bankfotek.pl/image/1087058.jpeg
http://www.bankfotek.pl/image/1085039.jpeg

Widzisz to? Każdy poziom został wyznaczony raz, zadziałał i został usunięty z wykresu, bo drugi raz może nie wytrzymać. To jest S/D.

lnk - polecam zapisywanie plików graficznych w formacie png lub gif.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ikswezsutram
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ikswezsutram »

basketmat ja nie mam problemu z wyznaczeniem poziomu tylko z wyborem tych które działają że tak powiem na dotkniecie :wink: mnóstwo jest takich poziomów które cena przebija o parę pips i idzie w dobrą stronę a nie mogę się tam dopatrzyć innych np z wyższych tf i to mnie ciekawi czy to mój błąd czy broker mnie kroi poprostu
ale dzieki za odpowiedź o tak późnej porze

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

kilka moich gryzmolow :wink:
eur/cad
Obrazek
cabel
Obrazek
i na deser edek
Obrazek
prosilbym Adama o zweryfikowanie moich gryzmolow,szczegolie chodzi mi o edka na H4, czy to byl fart ,czy taki uklad wskazywal na mozliwosc zajecia pozycji??
Pozdr.

glaca38
Gaduła
Gaduła

glaca38 pisze:moj rodzynek wyznaczony 5 dni temu zonaczymu co z tego wyjdzie :wink:
Obrazek
kto byl cierpliwy mogl wyciagnac z trejdu 500 pestek :lol:
wyjscie z trejdu wypadalo miedzy zoltymi liniami ,mniej wiecej od razu z 0.9040 mozna bylo walic S ze stopem 0.9121,wiem ze stop duzy ale to trejd na kilka dni wedlug mnie i moze dac duzy profit,juz dzis do wziecia bylo 120 pestek :wink:

glaca38
Gaduła
Gaduła

Obrazek

ODPOWIEDZ