+16 czyli RR>5 a dzień +79
SL 9 pipsów. Zagranie podobne do tego: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 297#375297malsehen pisze:Ile wyniósł sl w ostatniej transakcji ? Nie bałeś się ,że kupujesz za wysoko i będzie jeszcze cofka ?
Chyba każdy sie z tym na początku zmaga, jedyna metoda to trening i ufanie swoim analizą co teoretycznie powinno przyjść z czasem, ja tak miałem i podejrzewam że adam tyżbrother pisze:Adam w jaki sposób się przełamałeś i zacząłeś wchodzić w sygnały które daje ci system? ja mimo prawidłowych analiz nie potrafię zrobić wejścia i jestem sporo w plecy co podwójnie mnie zniechęca do wejść i podjęcia ryzyka. Jak już wejdę to zamykam zyskowne pozycje i tym sposobem nie mogę odrobić straty.
Sposób myślenia. Doszedłem do wniosku, że mógłbym w losowych miejscach wchodzić w transakcje, ograniczać straty, BE, puszczać wolno i w ten sposób zarabiać. A że jest system, który mi podpasował i doskonaliłem go długi czas to zawieram transakcje w jego oparciu. Do tego SL dla mnie jest ceną za podjęcie transakcji przez co straty dla mnie nie są bolesne. Jeżeli chodzi o psychikę to też kwestia małego SL. Dla mnie to absolutny priorytet. Oscyluję w granicach 10 pips i z taką wielkością moja psychika po prostu sobie radzi. W dodatku luktom obowiązkowo żeby nie patrzeć na saldo rachunku.brother pisze:Adam w jaki sposób się przełamałeś i zacząłeś wchodzić w sygnały które daje ci system? ja mimo prawidłowych analiz nie potrafię zrobić wejścia i jestem sporo w plecy co podwójnie mnie zniechęca do wejść i podjęcia ryzyka. Jak już wejdę to zamykam zyskowne pozycje i tym sposobem nie mogę odrobić straty.