Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

szybki zjazd (m1)
Obrazek
+16 czyli RR>5 a dzień +79
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

mega spóźniony long na euro
Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

definitywny koniec na dziś
Obrazek
euro +60 dzień +139
trading is waiting
--

AK

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Ile wyniósł sl w ostatniej transakcji ? Nie bałeś się ,że kupujesz za wysoko i będzie jeszcze cofka ?

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

malsehen pisze:Ile wyniósł sl w ostatniej transakcji ? Nie bałeś się ,że kupujesz za wysoko i będzie jeszcze cofka ?
SL 9 pipsów. Zagranie podobne do tego: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 297#375297
Przegapiłem wejście testujące poziom więc zagrałem na pierwszą reakcję. Jeśli chodzi o strach przed stratą: Ja boję się tylko dużych strat. Małe, czyli te które kontroluje, są elementem bez których nie ma zysków. Za każdym razem wchodząc w transakcję ja już tych pieniędzy nie mam (SL). Tylko tak możesz trzeźwo oceniać sytuację. Jeśli widzę problemy i możliwość cofnięcia się ceny - ograniczam ryzyko redukując SL.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Adam w jaki sposób się przełamałeś i zacząłeś wchodzić w sygnały które daje ci system? ja mimo prawidłowych analiz nie potrafię zrobić wejścia i jestem sporo w plecy co podwójnie mnie zniechęca do wejść i podjęcia ryzyka. Jak już wejdę to zamykam zyskowne pozycje i tym sposobem nie mogę odrobić straty.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

brother pisze:Adam w jaki sposób się przełamałeś i zacząłeś wchodzić w sygnały które daje ci system? ja mimo prawidłowych analiz nie potrafię zrobić wejścia i jestem sporo w plecy co podwójnie mnie zniechęca do wejść i podjęcia ryzyka. Jak już wejdę to zamykam zyskowne pozycje i tym sposobem nie mogę odrobić straty.
Chyba każdy sie z tym na początku zmaga, jedyna metoda to trening i ufanie swoim analizą co teoretycznie powinno przyjść z czasem, ja tak miałem i podejrzewam że adam tyż :p

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

brother pisze:Adam w jaki sposób się przełamałeś i zacząłeś wchodzić w sygnały które daje ci system? ja mimo prawidłowych analiz nie potrafię zrobić wejścia i jestem sporo w plecy co podwójnie mnie zniechęca do wejść i podjęcia ryzyka. Jak już wejdę to zamykam zyskowne pozycje i tym sposobem nie mogę odrobić straty.
Sposób myślenia. Doszedłem do wniosku, że mógłbym w losowych miejscach wchodzić w transakcje, ograniczać straty, BE, puszczać wolno i w ten sposób zarabiać. A że jest system, który mi podpasował i doskonaliłem go długi czas to zawieram transakcje w jego oparciu. Do tego SL dla mnie jest ceną za podjęcie transakcji przez co straty dla mnie nie są bolesne. Jeżeli chodzi o psychikę to też kwestia małego SL. Dla mnie to absolutny priorytet. Oscyluję w granicach 10 pips i z taką wielkością moja psychika po prostu sobie radzi. W dodatku luktom obowiązkowo żeby nie patrzeć na saldo rachunku.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Patrząc na wykres widzę wiele fałszywych poziomów. Adam, rozumiem że stosujesz jakiś filtr do ich odsiewania?

ODPOWIEDZ