Praca tradera na rynkach

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

MrocznyNH pisze:wykresy giełdowe zachowują sie w ten sam sposób co wykresy walutowe, czy strategie które wykorzystuje grając na walutach moge w pełni przenieść na spółki giełgowe i efekt będzie ten sam?
Tak jak napisał Nievinny, ten post wydaje się tak naiwny że wręcz aż nieprawdopodobny. Równie mógłbym napisać:

- Panowie, zatrudniłem się w cyrku jako treser niedźwiedzi grizzly. I tu mam pytanie, czy te niedźwiedzie to takie futrzaste milaski które pokazują na National Geographic? Co je niedźwiedź, czy mogę przekupić go gumiżelkami i czy jak będę mówił do niego w narzeczu serbołużyckim to mnie zrozumie?

EOT,
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

Kolega zadal pytanie na forum tradingowym. Kazde pytanie moze sie wydawac naiwne dla kogos bardziej ogarnietego w temacie wiec nie rozumiem twojej zgryzliwosci Chojnak.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Greenhaze pisze:nie rozumiem twojej zgryzliwosci Chojnak.
Zero zgryźliwości. Raczej refleksja jak można zabierać się za coś 'zawodowo' z takim a nie innym poziomem wiedzy. I tyle. Zatrudniłbyś się jako pilot a potem pytał na forum "koledzy piloci, doradźcie jak wystartować bo nigdy tego nie robiłem" ?

Z resztą nieważne, nie mój cyrk, nie moje małpiszonki.

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

chojnak pisze:
Zero zgryźliwości. Raczej refleksja jak można zabierać się za coś 'zawodowo' z takim a nie innym poziomem wiedzy. I tyle. Zatrudniłbyś się jako pilot a potem pytał na forum "koledzy piloci, doradźcie jak wystartować bo nigdy tego nie robiłem" ?

Pozdrawiam, J.
Rok czasu pracowalem na pseudo-parkiecie i powiem Ci ze mangement preferuje zoltodziobow ktorych da sie jeszcze urobic. To o czym pisze kolega to prawdopodobnie dostawa plynnosci a tu zarabia wolumen bo umiejetnosc wyczucia rynku pomaga glownie w pokryciu kosztow tranzakcji. Z doswiadczenia wiem ze taka praca jest obarczona wieloma regulami i zakazami a mozliwosc spekulacji jest ograniczona do minimum.

tomekinv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekinv »

Greenhaze pisze:
chojnak pisze:

Pozdrawiam, J.
Rok czasu pracowalem na pseudo-parkiecie i powiem Ci ze mangement preferuje zoltodziobow ktorych da sie jeszcze urobic. To o czym pisze kolega to prawdopodobnie dostawa plynnosci a tu zarabia wolumen bo umiejetnosc wyczucia rynku pomaga glownie w pokryciu kosztow tranzakcji. Z doswiadczenia wiem ze taka praca jest obarczona wieloma regulami i zakazami a mozliwosc spekulacji jest ograniczona do minimum.
Greengaze trafil w sedno. Wszystko jest kwestia do jakich ludzi trafisz. Bo biuro tradingowe kazde jest inne - niektore faktycznie prowadzone jak przedsiebiorstwo do wyrabiania normy, a nie biuro tradingowe.

zimnodzis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zimnodzis »

Gość na rozmowie mi właśnie tłumaczył że to rynek na którym nie ma prowizji a wręcz przeciwnie dostanie sie premie za dostarczanie płynności.

Greenhaze pracowałes w takim biurze?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Pozwólcie, że się podepnę pokrewnym tematem.. w palcach czuje, że ktoś stad będzie wiedział co i jak..
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 490#375490
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zimnodzis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zimnodzis »

reptile pisze:Pozwólcie, że się podepnę pokrewnym tematem.. w palcach czuje, że ktoś stad będzie wiedział co i jak..
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 490#375490
Człowieku po to są oddzielne tematy aby je zakładać a nie robić bajzem.

Zwłaszcza że szukasz odpowiedzi na cos innego.

tomekinv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekinv »

Prowizje sa - jak zrobisz 1mln$ obrotu dziennie to oplaty gieldowe / ecn/ sec moga byc calkiem spore przy removing liquidity). Jezeli dajesz plynnosc na rynek to faktycznie mozesz na tym zarobic.

Obrot dla firmy - zwykle firma zarabia 10-30 centow na 1000 akcji obrotu. Taka srednia.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zimnodzis pisze:Człowieku po to są oddzielne tematy aby je zakładać a nie robić bajzem.
Pewnie nie wiesz jak bardzo tamten temat jest zwiazany z tym..
zimnodzis pisze:Zwłaszcza że szukasz odpowiedzi na cos innego.
Wcale nie.. bo chce obczaić te lepsze platformy pod ten temat.. akurat w PL popularny jest Sterling ze wzgledu na istniejace kompanie..
Greenhaze pisze: Z doswiadczenia wiem ze taka praca jest obarczona wieloma regulami i zakazami a mozliwosc spekulacji jest ograniczona do minimum.
Chyba zbyt bardzo patrzysz z perspektywy polskiego podworka.
Z tego co rozmawialem z szkolacymi to wcale tak nie jest.. wazne jest by gosc ktory dostaje kase wiedzial co robi i bylo jakies zaufanie na podstawie portfolio. Ale na naszym podworku wyglada to dosc schematycznie. Ale nikt nie kaze tu tkwic.. jest masa ofert.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ