2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

guccon pisze:I dlaczego uważasz że takie osoby nie są rozsądne ?
To tylko taki wybryk językowy z mojej strony. Po prostu dla wielu ludzi magia "bezpiecznego" etatu jest o wiele większa, niż magia bycia na swoim :)
Powodzenia życzę i czekam na screeny, po takiej przerwie powinno być dobrze.

p.s. nadal 3% ryzyka na transakcję ?

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Wizja bezpiecznego etatu przeważnie jest najkorzystniejsza ale ... nie darowałbym sobie gdybym nie spróbował. Na pewno jest to ryzykowne ale uważam to za swoją szansę i tylko czas to zweryfikuje 8)

% ryzyka zależy od poślizgów :) ale liczę iż nie przekroczy zbyt często 5% a średnio będzie w przedziale 3-4%
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

SL
Pasowało mi w tym miejscu S ale zostałem szybko wycięty. Poślizg był mały więc zmieściłem się w 3%.
Małe ruchy i widać że wszyscy czekają już na 13:30 więc i ja poczekam.
Obrazek
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+25 :568:
Więcej wyciągnąć nie dałem rady. Uważam iż moment wyjścia był prawidłowo określony bo cena chwile potem doszła do BE+10

Zbyt dużo wejść nie mam i nie będę miał a jestem jak na razie przekonany do swoich wyników jakie powinienem osiągać dlatego zwiększyłem ryzyko do 5-6% (nie liczę tego dokładnie bo obserwuje 3 pary a rachunek jest w PLN więc dokładnie nie będę przeliczał).

Obrazek

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

guccon, gdzie miałeś SL w tej transakcji, w połowie pina czy ponad nim ?

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Z automatu było 3p ponad pin co potem z ręki przestawiłem na +1p ponad pin. Wejście zakładało jednak iż cena nie powinna nawet tak jak piszesz być w połowie tego pina więc gdyby nie było gwałtownego ruchu zamknąłbym to z ręki.
Tak się ułożyło że na trzeciej świecy ustawiłem już BE a potem BE+10

guccon
Pasjonat
Pasjonat

BE
Na koniec dnia chciałem jeszcze złapać jakiś mniejszy ruch ale jak chwile po zajęciu pozycji cena zrobiła szybki zjazd bez nowego dołka, równie szybko wróciła i krążyła przy BE to zamknąłem z palucha. Możliwe że tym razem troszkę za szybko ale lepsze BE niż ewentualna strata.

Obrazek

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+57 :568:
Przez chwilę myślałem aby ustawić TP znacznie dalej ale zjazd był szybki a inne pary stoją więc zostawiłem i akurat szybko zamknięty trejd z ładnym plusem 8)

Obrazek

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Piękne RR wyciągłeś.
widzę że skalpujemy podobnie - cena pod średnimi, wejście po korekcie po przebiciu high/low świecy poprzedniej (?) / lub formacji świecowej (?)
masz konkretnie określone godziny o których patrzysz na wykres?
pozdrawiam

guccon
Pasjonat
Pasjonat

To jest dla mnie sygnał do szukania wejścia ale jak "nie czuję" kierunku to nie w każdy taki sygnał wchodzę. Jak na razie dopiero 2 dzień na poważnie a wcześniej 2 dni obserwacji ale już widzę, że 1-3 sygnały dziennie będzie udawało mi się wyłapać.
Siedzę od 9 do 15/17 z przerwą na lunch.

Masz pewnie większe doświadczenie z takim podejście do skalpowania to jak można podziel się wynikami lub przemyśleniami :)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ