2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

guccon

Jak leci ?
masz urlop od fx czy odechcialo sie posty pisac ?
Nie wierz w trendy.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Cześć

Miałem moment na urlop.
Forum czytam mniej lub bardziej regularnie - prawdę mówiąc ostatnio coraz rzadziej. Po prostu nie widzę aby mi to teraz pomagało: byłem żółtociobem to bardzo było to pomocne a prowadzenie dziennika pozwoliło dotrzeć do momentu w którym teraz jestem czyli przeświadczenie o tym iż radzę sobie z FX ;)

Przestałem pisać tak bez słowa ale planowałem "pożegnanie" :) chociaż wróciłem do zgarniania 20-30p z ruchu to jeden dzień przysiadłem aby pożegnać się ponad 50p co było kiedyś moim celem ale jak mi 5 trejdów ze średnią ponad 25p zjadło do zera albo na SL stwierdziłem że odkładam pożegnalnego trejda i tak już jakoś zostało...

Trejduje znacznie mniej niż kiedyś ale to dlatego że ostatnie kilkanaście dni miałem ciężkiej walki aby jakoś obronić portfel GPW - niestety nie udało sie :/ trzeba było się pogodzić ze stratą ale to mniej ważne.

Planuję rezygnację z etatu i przejście próbne na FX. Decyzja nie była prosta bo etat daje mi kilka tys miesięcznie ale jak się nie uda z FX to w branży IT pracę można znaleźć zawsze - nawet w dobie globalnego kryzysu 8)

Reasumując można ten post potraktować jako swoiste pożegnanie z forum. Zaglądać pewnie całkiem nie przestanę. Na pewno napiszę także kilka słów po pierwszym miesiącu na FX aby się pochwalić ;) abo opowiedzieć swoją historię jako przestrogę dla innych. Dziekuję wszystkim za pomocne słowa :!: bez kilku osób z forum na pewno nie byłbym na tym etapie ewolucji tradera gdzie jestem teraz.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

guccon pisze:Reasumując można ten post potraktować jako swoiste pożegnanie z forum.
W takim razie powodzenia życzę....ale od forum ciężko się uwolnić,uzależnia podobnie jak FX,jest jak koka :lol:

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

guccon pisze:Po prostu nie widzę aby mi to teraz pomagało: byłem żółtociobem to bardzo było to pomocne a prowadzenie dziennika pozwoliło dotrzeć do momentu w którym teraz jestem czyli przeświadczenie o tym iż radzę sobie z FX Wink
fajnie ze udaje sie kolejnym jakies w miare systematyczne granie i wychodza na prosta z regularnoscia zagran

ja dzis otworzylem platforme i po 30 sek ja zamknalem
jeszcze chwilka :)
przez ostatnie dni robilem rmont w domku, potem male wakacje, ostatnio kupowalem meble ... jeszcze planuje wypad nad morze jak sie rozpogodzi i wracam nad wykresy. co ciekawe zawsze mialem jakas taka "tesknote" za rynkiem gdy bylem off, a teraz czuje mila blogosc jak wiem ze nie musze ...

sorry za ot i powodzenia guccon :!:
odzywaj sie czasem , moze na szkole skalpingu ...
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

powodzenie!
daj znać co i jak.
Gratuluje odważnej decyzji .
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

No proszę
ale jak wszyscy przejdą na swoje to kto mi będzie smażył pączki :)

Graty Guccon,
to była przyjemność patrzeć jak ewoluujesz

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Guccon, powodzenia :-)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Witam po małej przerwie 8)

Dzięki za wcześniejsze wpisy.

Pora sprawdzić jak mi pójdzie po kilku miesiącach czekania. Specjalnie za FX się nie stęskniłem :)

Spróbuje poprowadzić dziennik z dwóch powodów:
1) FX to straszna nuda :lol: więc jak zajmę się dziennikiem i czytaniem forum może nie usnę w trakcie gry ...
2) Muszę przeanalizować swoje wejścia po długiej przerwie a to jest dobre miejsce do tego.

No to jestem
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

To jak, zrezygnowałeś z etatu na te 3 miesiące czy nie ? Z tego co napisałeś, forexem się nie zajmowałeś, czyli jednak rozsądek wziął górę :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Rezygnacja z etatu na 3 miesiące ... nie łąpie.
Zwykle jest okres na wypowiedzeniu i nie widziałem sensu aby zajmować się wtedy FX. Cierpliwie sobie poczekałem i teraz mogę podjąć próbę utrzymania z FX. I dlaczego uważasz że takie osoby nie są rozsądne ? ;)

Sporo się dzisiaj działo więc obserwowałem. Konferencje, przemówienia, stopy ...
Na koniec wejście w rynek jako przetarcie i wyszło BE

Obrazek

ODPOWIEDZ