FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Szwajcar pisze:No koszty są zabójcze
casper pisze: Ten cały cTrader to czesem nie jest pomyłka?

Żeby na EUR/USD na cTraderze spred był w okolicach 2,5 pip
a na ich MT4 1,4 pip, a na innych walutach to MT4 ma nawet 2,5 krotnie mniejszy spread!
Powiem tak...
Koszty są zabójcze,jeżeli w makabrycznym spredzie będzie 100% gwarancja wykonania zlecenia po cenie jakiej widzę..w każdej sytuacji bez poślizgów .// poza ekstremalnymi sytuacjami jak dane,interwencja BC ..// to dla mnie jest to bardzo ciekawa propozycja.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

zz pisze:
Koszty są zabójcze,jeżeli w makabrycznym spredzie będzie 100% gwarancja wykonania zlecenia po cenie jakiej widzę..w każdej sytuacji bez poślizgów .// poza ekstremalnymi sytuacjami jak dane,interwencja BC ..// to dla mnie jest to bardzo ciekawa propozycja.

100% gwarancji wykonania po cenie na ECN to chyba nie jest juz ECN !

FxPro dla cTradera to ma kwotowanie z kantoru z ulicy za rogiem :twisted:

cTrader umrze smiercia naturalna poprostu jest nieoplacalny !

zz
Maniak
Maniak

euro12 pisze:100% gwarancji wykonania po cenie na ECN to chyba nie jest juz ECN !
Tak, wiem....
Może jednak opłaca się im podstawić własne zlecenia na RYNKU 2.5 pipsa niżej.. po np. 30-50 mln...
To jest rynkowe, mnie by to odpowiadało i takiej sytuacji zapłaciłbym chętnie te 2.5 pipsa spredu...

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

zz pisze: Może jednak opłaca się im podstawić własne zlecenia na RYNKU 2.5 pipsa niżej.. po np. 30-50 mln...
To jest rynkowe, mnie by to odpowiadało i takiej sytuacji zapłaciłbym chętnie te 2.5 pipsa spredu...
A nie lepiej wybrac Dukascopy itp niz na sile szukac pozytywow w ofercie cTradera?

cTrader jest teraz na koncu stawki jako broker ala ECN.

Cyngiel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cyngiel »

Dukascopy wymaga znacznie wiekszy depo afair.
Korzystam z Ctrader i nie rozumiem dlaczego FXPro zrobil sie taki niekonkurencyjny, Przeciez wczesniej oplata commision wynosila tez okolo 1 pips, wiec jesli teraz ta oplata jest w spreadzie to gdzie tu brak konkurencyjnosci? To wyglada mniej wiecej na te same koszty tylko inaczej rozliczane. Pytam jako klient tego broka czy moze ktos policzyc "na jablkach" i pokazac w ktorym momencie ponosze wieksze koszty dla broka niz wtedy gdy bylo liczone commision?
Przepraszam jesli pytanie jest glupie jednak niedawno zaczalem i slabo jeszcze takie podstawy ogarniam.

poza tym mam inne pytania co do ctrader;
1. JAk skladac zlecenia z opcja typu trailing stop.
2. Jak wykonac na zleceniu polecenie typu break even.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 21:28 przez Cyngiel, łącznie zmieniany 2 razy.

zz
Maniak
Maniak

euro12 pisze:A nie lepiej wybrac Dukascopy itp niz na sile szukac pozytywow w ofercie cTradera?

cTrader jest teraz na koncu stawki jako broker ala ECN.
Zgadza się...
Nie masz gwarancji jednak co będzie póżniej..
Dlatego naciskam abyśmy wyselekcjonowali z 3-6 instytucji finansowych co w perspektywie 5-30 lat nas nie zawiodą....// najlepiej polskich..//

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cyngiel pisze:To wyglada mniej wiecej na te same koszty tylko inaczej rozliczane.
Dokładnie. Wychodzi mniej więcej na to samo. I są zapowiedzi, że będą dołączani nowi dostarczyciele płynności, co powinno wpłynąć na obniżenie spreadów. Czas pokaże.
Cyngiel pisze:1. JAk skladac zlecenia z opcja typu trailing stop.
To pytanie padło ostatnio na forum - niestety takiej możliwości obecnie nie ma jednak niebawem ma się pojawić aktualizacja oprogramowania i m.in. pojawi się obsługa automatów więc jest duża szansa, że w standardzie będzie też TS.
Cyngiel pisze:2. Jak wykonac na zleceniu polecenie typu break even.
Takiej opcji "jednym klikiem" nie widziałem chyba na żadnej platformie... Tu też jej nie ma ale myślę, że przygotujemy kilka narzędzi dla naszych inwestorów jak już będą na cTraderze automaty :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cyngiel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cyngiel »

Dzieki za informacje. A czy korzystajac z programu cTrader moge miec podlaczenie do myfxbook.com? Jesli tak to jak uzyskac haslo tylko do odczytu?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cyngiel pisze:A czy korzystajac z programu cTrader moge miec podlaczenie do myfxbook.com?
Nie, MyFXbook.com nie obsługuje platformy cTrader. Problem tkwi w tym, że jest to stosunkowo nowe oprogramowanie na rynku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

witam

odpaliłem drugi rachunek w FXPRO z inna walutą i mam problem wpisałem dane do logowania i pokazuje mi że brak połączenia. Nie pokazuje, że zły rachunek czyli tak jakby dane do logowania były OK.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

ODPOWIEDZ