BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)
- Mighty Baz
- Pasjonat
chyba żartujecie? Równie dobrze mogę też uważać ze green działa z ramienia i czoła konkurencji, dowody sa niezbędne, by traktować cokolwiek powaznie.T-REX pisze:
Skoro żadna ze stron nie może udowodnić swoich racji to nie ma poco bić piany. Green nie ma technicznych możliwości, BOS obowiązuje tajemnica handlowa.
Temat zamknięty wszystko jasne...
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
sonny a widziales gdzies do kupienia np. algorytmy GS? Jakies HFT? System analizowania DOM itd ?
Wskaźnik to pewnie uproszczenie..
Filips
Fajnie..
Na demo niech sobie wpisują..
http://en.wikipedia.org/wiki/Market_manipulation
http://4xtrader.net/forex-market-manipu ... o-spot-it/
Nie trzeba grac na opoznienia.. wystarczy DOM..
Jak mozna tego zabraniac ?
Im czesciej piszesz tym bardziej brzmisz jak ktos z bossa.. albo trol..
Fajnie ze temat powstal..
Bossa zrozumie, ze nie do konco wszystko im wolno..
A jak Grenn znow napisze ze znow robia walki.. to wysle sie tam ekipe
Ogolnie zrobi sie szum kolo Polskich Market Markerow i cala branza ucierpi..
No i moja bajka
http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... 14965.html
Wskaźnik to pewnie uproszczenie..
Filips
I pierwsze trzy posty w tym temacieDołączył: 21 Paź 2011

Fajnie..
Na koncie real to jest niedopuszczalne.. gdyż naraża mnie na straty i i ryzyko..chojnak pisze:Panowie z Bossy, wystarczyło napisać w regulaminie że nie akceptujecie transakcji trwających poniżej minuty z TP mniejszym niż 5 pips i byłoby ... po kłopocie. Taka darmowa porada na przyszłość.
Na demo niech sobie wpisują..
Ale przeciez maja wbudowane to w system.. jako autodealer.. i inneInk. pisze:do rzeczy nie wiem czy jesteś prawnikiem czy nie ale oczywistym jest ze należy wysłuchać argumentów obu stron jak i należy się do tych argumentów ustosunkować, green zarzuca bossie VD, na co bossa odpowiada ze takiego systemu nie stosuje itp ale sugeruje ze green łamie regulamin konkursu używając danych zewnetrznych i gra na opóźnienia, jak to ładnie zostało ujęte ze green nie walczy z rynkiem tylko z systemem informatycznym brokera,
http://en.wikipedia.org/wiki/Market_manipulation
http://4xtrader.net/forex-market-manipu ... o-spot-it/
Nie trzeba grac na opoznienia.. wystarczy DOM..
Jak mozna tego zabraniac ?
A green tylko pokazal jak jest w Bossa.. i nie wiem po co mu doradzasz gdzie ma grac..ZZ dał piękny przykład, jeśli MM nie dają tobie zyć lub utrudniają graj na ECN i takie rzeczy nie będą mieć miejsca, z graniem na siłe na MM jest jak z żoną bitą przez męża, bije ją, męczy, ooszukuje, żyć nie daje a ona dalej tam siedzi
Im czesciej piszesz tym bardziej brzmisz jak ktos z bossa.. albo trol..
I co ma filmik pokazać? Jak działa algorytm? W trybie step debug czy cos ?Ink. masz rację, też uważam iż rzucenie takiego oskarżenia powinno być poparte dowodami choćby głupi filmik na YT.
nie nooo przechodzicie moje wyobrazenia..Mighty Baz pisze: chyba żartujecie? Równie dobrze mogę też uważać ze green działa z ramienia i czoła konkurencji, dowody sa niezbędne, by traktować cokolwiek powaznie.

Fajnie ze temat powstal..
Bossa zrozumie, ze nie do konco wszystko im wolno..

A jak Grenn znow napisze ze znow robia walki.. to wysle sie tam ekipe

Ogolnie zrobi sie szum kolo Polskich Market Markerow i cala branza ucierpi..
No i moja bajka

http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... 14965.html
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
czyli tu Green7 jako oskarżający ma przedstawić dowody winy bossyInk. pisze:Z tego co sie orientuje to trzeba dowodzić winy a nie udowadniać ze jest się niewinnym więć jeśli to green robi oskarżenia to nie bossa powinna sie bronić tylko green to udowodnic taka chyba jest norma, chociaż nie wiem czy w polsce![]()
a tu jako oskarżony także ma przedstawić dowody swojej niewinności, a nie panowie z bossy którzy zasugerowali (oskarżyli) o granie na opóźnienia ( Green zaprzeczył temu wiele stron temu).Ink. pisze: Oj brak słów Wink przecież od początku trzymam się stwierdzenia ze green dostał się na DD a o dowody mi chodzi takie ze nie gra pod opóźnienia co zarzucili panowie z bossy i jesli tak to moim zdaniem mieli prawo skoro chciał ich okroic Smile jesli nie ma dowodów to niech nie oskarża i juz , koniec kropka
Nie jestem prawnikiem więc już sam nie wiem jak to w Polsce jest z tym kto ma przedstawiać dowody.
A tak przy okazji czy bossa lub inny MM ma techniczne możliwości jednoznacznie komuś udowodnić że gra na opóźnienia?
Guru foreksowym to ja nie jestem (Mighty Baz
) ale na szczęście jest to forum. Są tu mądrzejsi ode mnie którzy z chęcią przetłumaczą na nasz np. zawiłe aspekty logów Greena o ile ten je pokaże. Nie wierzę, że po całej akcji trwającej o ile pamiętam 3 dni nie ma nic co świadczyło by o winie BOS. I nawet jeśli jestem za głupi żeby zrozumieć co oznacza jakaś cyferka to nie znaczy, że przedstawienie takich dowodów mijało by się z celem. Rozumiem też, że ich przedstawienie naraziło by Greena na straty choćby przez konieczność ujawnienia jakiejś części strategii której ujawnić nie chce. Szanuję to i akceptuję, rozumiem , ze najpierw wpadł w szał i obwieścił o wszystkim tutaj, a potem po paru natarczywych pytaniach stwierdził że nie warto w to brnąć. Panowie z BOŚ też nakręcili spiralę, jednocześnie zasłaniając się tajemnicą handlową. Pamiętajmy jednak, iż mimo że tu z nami siedzą nie muszą wiedzieć wszystkiego co jakiś facet w ich firmie wyczynia z VD i innymi programami między kolejnymi kawałkami pizzy. Po prostu świecą za takiego oczami i muszą tłumaczyć proste sprawy tak aby niczego złego nie powiedzieć. Dostają kartkę "napisz tak... " a my potem śmiejemy się co za brednie...To chyba ciężka robota, przynajmniej patrząc na rotację przedstawicieli broków na tym forum.
Nie wierzę, że Green oskarża BOSSA bezpodstawnie, albo jest czyimś agentem (ale może sprawdźcie czy nie ma multikonta, co
) Ale też ciężko mi uwierzyć że dość porządny dom maklerski zeszmaci się w konkursie za 20 tyś franków ( Co innego zwykły real
). Dlatego przydało by się coś na podkładkę dla podniesienia wagi sprawy i własnej wiarygodności a tłumaczenie " nie wstawię bo to po chińsku i tak nie zrozumiesz..." jest dla mnie głupie. Powiedzenie wprost: "sorki nie mogę wam tego pokazać bo wymyślą plugina na moją strategię" przyjąłbym z większym zrozumieniem.
Zgadzam się reptile że sytuacja powinna dać do myślenia wszystkim brokom odnośnie organizowania różnych "promocji" czy regularnego handlu, może otworzą im się oczy że mamy XXI wiek i takie numery to nie ze mną Brunner...

Nie wierzę, że Green oskarża BOSSA bezpodstawnie, albo jest czyimś agentem (ale może sprawdźcie czy nie ma multikonta, co

Zgadzam się reptile że sytuacja powinna dać do myślenia wszystkim brokom odnośnie organizowania różnych "promocji" czy regularnego handlu, może otworzą im się oczy że mamy XXI wiek i takie numery to nie ze mną Brunner...
- jasonbourne
- Pasjonat
Natomiast wiele osób chętnie się zeszmaci nawet za 1000 zł.T-REX pisze:Ale też ciężko mi uwierzyć że dość porządny dom maklerski zeszmaci się w konkursie za 20 tyś franków
To takie ogólne stwierdzenie, nie w kierunku green7.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
To zmieńmy pytanie.Ink. pisze:No ja cały czas mowie że greena potraktowali DD ale tylko dlatego że ich zdaniem on gra na opóźnienia,
Bossa pisze że ma tylko 5 % rekwotowań,nic z tego nie wynika ponieważ w tym są zlecenia stratne które idealnie wchodzą jak również neutralne które też idealnie wchodzą.
Mam pytanie do Was ,// szczególnie do skalperów którzy obserwują swoje pozycje, do pozostałych również// jeżeli mielibyście ocenić PROCENTOWO Wasze rekwoty oraz inne utrudnienia gdy wchodzicie w mocnym trendzie lub idealnie się wstrzeliwujecie czyli gdy Wasze wejście byłoby potencjalnie idealne,jak oceniacie w takiej sytuacji % rekwot ?.
Myślę że tutaj jest klucz nie tylko do tej dyskusji lecz również dyskusji o innych MM.
Pozdrawiam.
Dodano po 7 minutach:
Nie ma śmiechów....chojnak pisze:zz napisał:
nie jest istotne czy zarobiono w konkursie 550- czy 1500 % a ważniejsze jest co zrobiono pod kontrolą CFTC w ostatnich 5-10 lat..
No i oblałem się poranną kawą ! Very Happy

Myślę że większość z nas obserwuje // lub uczestniczy // w tych konkursach po to aby ocenić czy da się u danego brokera w długim terminie coś poważnego zrobić....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Panowie trochę widzę tego się nazbierało ....
Więc może jakoś spróbuję to ogarnąć:
1. Po pierwsze: nie jest moim celem dyskredytowanie bossy. Powtarzałem to już niejednokrotnie: uważam ich (co pewne niejednego teraz zdziwi) za dobrego brokera i jako programista nie mogę nie docenić i nie chwalić rozwiązań jakie wprowadzają na nasz rynek. Oczywiście mówię to w szerszym kontekście, tym nie dotyczącym wydłużania czasu otwarcia transakcji ...
Należy również docenić pracę przedstawicieli bossy na tym forum: zdaje się, że to jedyny polski broker, który ma tu "oficjalnych" przedstawicieli. (Pana Forexa nie liczę, Kovisa również, bo jego oferta jeszcze nie jest dostępna). Szkoda jedynie, że ostatnio coś oni jacyś tacy małomówni .....
To tyle, o jeśli chodzi o "kadzenie" jak i podejrzenia, że jestem jak ta Mata Hari (z końcówką męską) stworzona przez konkurencję dla pogrążenia bossy ...
2. Nie mam zamiaru dyskutować odpowiadać na pytania dotyczące mojego EA. Parametry jego działania, skuteczność itd. są tu dla sprawy drugorzędne. Od tego mamy prv.
3. Z powodów jak wyżej nie mam zamiaru podawać nazwy wskaźnika. Przepraszam, ale w pytaniu o jego nazwę nie bardzo widzę jakąś logikę. Jeśli nie wierzycie w to co piszę to ok - Wasz wybór. Ale w jaki niby sposób podanie tej nazwy miałoby bardziej uwiarygodnić moje słowa ??
No soorki - to może od razu powinienem podać sposób zastosowania wskaźnika, plus EA, by każdy mógł spróbować czy i kiedy jego konto zostanie przełączone na VD/DD czy cokolwiek to jest ?
Hehh .... w sumie jest to jakiś pomysł na sprawdzenie czy za prawą stoi VD czy DD. Przy większej liczbie użytkowników VD zapewne sobie poradzi, DD natomiast będzie opóźniał się coraz więcej.
4. O wskaźniku wspomniałem jedynie w kontekście stwierdzeń, że EA wykorzystuje kwotowania z tego samego źródła co bossa. Nie wykorzystuje, działa na podstawie wskaźnika dostępnego w mt4 i tyle w tym temacie. Choć oczywiście nie mam żadnej z pewności, że dowolny wskaźnik jaki doinstalujemy do mt4 przez Panów z bossy nie jest traktowany jako "zewnętrzne źródło danych". Ale mój stosunek do tego punktu regulaminu jest już znany ....
5. Ciekawa moim zdaniem jest wypowiedź przedstawiciela bossy z postu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=79
A szczególnie:
Pytanie "po co" ? Chyba retoryczne ....
6. Poprawcie mnie jeśli się mylę: jeśli organizowany jest konkurs każdy z jego uczestników powinien mieć zapewnione identyczne warunki udziału prawda ?
W innym wypadku łatwo ktoś mógłby wysnuć jakiś spiskowy wniosek .....
Osobiście mimo, że problem z moim kontem pojawił się w momencie gdy byłem w czołówce jestem daleki od takich podejrzeń. Dlaczego? Bo sądzę, że zadziałały tu mechanizmy "obronne" przeciw skalpowaniu. A prawda jest taka, że takowe ma każdy broker MM.
7. Co do limitu czasu jaki ma bossa na otwarcie zlecenia to w regulaminie czytamy, że:
Kto mi powie czy "strzał" 50 pips w kilka sekund o 4 nad ranem mieści się w przeciętnej zmienności czy nie ?
I czy jeśli będę chciał np. zawrzeć transakcję 10 minut później: bossa może powołać się na na "ponadprzeciętna zmienność cen" i zawierać ją np. przez 5 minut czy nie ?
8. Oczywiście wiadomo, że regulamin broker pisze "pod siebie". Jako klient byłbym jednak wdzięczny za doprecyzowanie pewnych sformułowań i usunięcie absurdów jak ten o korzystaniu z zewnętrznych źródeł danych. Panowie, sformułujcie dokładniej o co Wam chodzi - na pewno da się to zrobić. Da się to zrobić tak by było to jasne - a nie tak by zostawiać sobie kolejną furtkę "w razie w"...
9. Panowie z bossy widzę, że przyjęli sprytną strategię. Udają że nie czytają
Sprytną bo robiąc to:
- dają nam do zrozumienia, że dyskusja tu ich nie dotyczy, lub jest nie rzeczowa
- nie muszą odpowiadać na kolejne pytania
- im więcej piszemy my a im mniej oni tym sprawa bardziej się rozmywa
A ja nadal czekam np. na odpowiedzi ... Ot choćby:
- co bossa uważa za "zewnętrzne źródła danych" ?
- jak zareklamować niezawartą transakcję ?
- plus powyższe (punkt 7)
Więc może jakoś spróbuję to ogarnąć:
1. Po pierwsze: nie jest moim celem dyskredytowanie bossy. Powtarzałem to już niejednokrotnie: uważam ich (co pewne niejednego teraz zdziwi) za dobrego brokera i jako programista nie mogę nie docenić i nie chwalić rozwiązań jakie wprowadzają na nasz rynek. Oczywiście mówię to w szerszym kontekście, tym nie dotyczącym wydłużania czasu otwarcia transakcji ...

Należy również docenić pracę przedstawicieli bossy na tym forum: zdaje się, że to jedyny polski broker, który ma tu "oficjalnych" przedstawicieli. (Pana Forexa nie liczę, Kovisa również, bo jego oferta jeszcze nie jest dostępna). Szkoda jedynie, że ostatnio coś oni jacyś tacy małomówni .....
To tyle, o jeśli chodzi o "kadzenie" jak i podejrzenia, że jestem jak ta Mata Hari (z końcówką męską) stworzona przez konkurencję dla pogrążenia bossy ...
2. Nie mam zamiaru dyskutować odpowiadać na pytania dotyczące mojego EA. Parametry jego działania, skuteczność itd. są tu dla sprawy drugorzędne. Od tego mamy prv.
3. Z powodów jak wyżej nie mam zamiaru podawać nazwy wskaźnika. Przepraszam, ale w pytaniu o jego nazwę nie bardzo widzę jakąś logikę. Jeśli nie wierzycie w to co piszę to ok - Wasz wybór. Ale w jaki niby sposób podanie tej nazwy miałoby bardziej uwiarygodnić moje słowa ??
No soorki - to może od razu powinienem podać sposób zastosowania wskaźnika, plus EA, by każdy mógł spróbować czy i kiedy jego konto zostanie przełączone na VD/DD czy cokolwiek to jest ?
Hehh .... w sumie jest to jakiś pomysł na sprawdzenie czy za prawą stoi VD czy DD. Przy większej liczbie użytkowników VD zapewne sobie poradzi, DD natomiast będzie opóźniał się coraz więcej.
4. O wskaźniku wspomniałem jedynie w kontekście stwierdzeń, że EA wykorzystuje kwotowania z tego samego źródła co bossa. Nie wykorzystuje, działa na podstawie wskaźnika dostępnego w mt4 i tyle w tym temacie. Choć oczywiście nie mam żadnej z pewności, że dowolny wskaźnik jaki doinstalujemy do mt4 przez Panów z bossy nie jest traktowany jako "zewnętrzne źródło danych". Ale mój stosunek do tego punktu regulaminu jest już znany ....
5. Ciekawa moim zdaniem jest wypowiedź przedstawiciela bossy z postu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=79
A szczególnie:
Według mnie mówi to wyraźnie, że Panowie klasyfikują systemy na podstawie ilości rekwotów generowanych przez EAm_skiba[bossafx.pl] pisze:Jeżeli porówna Pan taki system transakcyjny z systemem który wykorzystuje średnie kroczące to poziom rekwotów będzie znacznie różny
Pytanie "po co" ? Chyba retoryczne ....
6. Poprawcie mnie jeśli się mylę: jeśli organizowany jest konkurs każdy z jego uczestników powinien mieć zapewnione identyczne warunki udziału prawda ?
W innym wypadku łatwo ktoś mógłby wysnuć jakiś spiskowy wniosek .....
Osobiście mimo, że problem z moim kontem pojawił się w momencie gdy byłem w czołówce jestem daleki od takich podejrzeń. Dlaczego? Bo sądzę, że zadziałały tu mechanizmy "obronne" przeciw skalpowaniu. A prawda jest taka, że takowe ma każdy broker MM.
7. Co do limitu czasu jaki ma bossa na otwarcie zlecenia to w regulaminie czytamy, że:
Tłumacząc z "polskiego na nasze:" moim zdaniem Bossa ma dowolny czas na potwierdzenie naszej transakcji. Bo co to jest "ponadprzeciętna zmienność cen" ? Przepraszam bardzo: zmienność w jakim okresie/czasie ?maksymalnie w ciągu 90 sekund potwierdza Klientowi złożone przez niego dyspozycje dotyczące danego
Instrumentu Finansowego.
2. Powyższy zapis nie ma jednak zastosowania w sytuacji, w której na danym rynku bazowym wystąpi ponadprzeciętna zmienność cen lub utrata płynności przez Instrument Bazowy lub w innych okolicznościach określanych jako Sytuacje Nadzwyczajne.
Kto mi powie czy "strzał" 50 pips w kilka sekund o 4 nad ranem mieści się w przeciętnej zmienności czy nie ?
I czy jeśli będę chciał np. zawrzeć transakcję 10 minut później: bossa może powołać się na na "ponadprzeciętna zmienność cen" i zawierać ją np. przez 5 minut czy nie ?
8. Oczywiście wiadomo, że regulamin broker pisze "pod siebie". Jako klient byłbym jednak wdzięczny za doprecyzowanie pewnych sformułowań i usunięcie absurdów jak ten o korzystaniu z zewnętrznych źródeł danych. Panowie, sformułujcie dokładniej o co Wam chodzi - na pewno da się to zrobić. Da się to zrobić tak by było to jasne - a nie tak by zostawiać sobie kolejną furtkę "w razie w"...
9. Panowie z bossy widzę, że przyjęli sprytną strategię. Udają że nie czytają

Sprytną bo robiąc to:
- dają nam do zrozumienia, że dyskusja tu ich nie dotyczy, lub jest nie rzeczowa
- nie muszą odpowiadać na kolejne pytania
- im więcej piszemy my a im mniej oni tym sprawa bardziej się rozmywa
A ja nadal czekam np. na odpowiedzi ... Ot choćby:
- co bossa uważa za "zewnętrzne źródła danych" ?
- jak zareklamować niezawartą transakcję ?
- plus powyższe (punkt 7)