BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

s_zadora bardzo sprytna odpowiedź... ale zdaje sie dalej lecicie z kolegą green7 w duże kule.. :lol:
s_zadora pisze:że zgodnie z Regulaminem OTC takie strategie u nas są zabronione
Tzw. biblia na ktora sie powołujecie zlobbowana przez USAckich cwaniakow i super skonstruowana w wiadomym celu i przekazywana dalej lub klonowana znaczy dla mnie tyle co nic..
A poniewaz wieksza czesc slabiej swiadoma skutkow prawno ekonomicznych wynikajcych z takich umow w tym struktury informatycznej/ technicznej zgadza sie na nia wlasnie z takich powodow.. :lol:
Co to oznacza nie muszę chyba mówic...

Co dalej ? Nic.. bo dalej w martwym punkcie stoimy.. myślałem, że mi Mikolaj Franki przywiezie.. d. z tego chyba bedzie.. a jak sie zawiode to honor mi nie pozwoli... żeby też komuś prezentu nie zrobić. :mrgreen:

różowy PR ciag dalszy..

Dodano po 6 minutach:
s_zadora pisze:Jeśli jednak przez „skalping” rozumiemy intensywne składanie zleceń związane z wykorzystywaniem zewnętrznego feedu to jednoznacznie mówimy, że zgodnie z Regulaminem OTC takie strategie u nas są zabronione.
Ale jak wy to chcecie udowodnić? No jak... :lol:
Jeśli ustawie timer który ma losowo pakować zlecenia co 1sek bo tak m sie widzi.. to czemu to jest źle ? Jest profit zarabiam, korzystam z algorytmu, jest taka opcja, place podatek od zysku i co.. ? Źle ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Przychodzi ludność szczęsliwa z 6-ka skreśloną do Totolotka.

-Ja właśnie tu z tym kuponem, com se 6 skreślił za 2 złote we wtorek, jak wyszedł z baru w sklepie spożywczym. Tam obok taki był.

- Eeeee tam, psze Pana, przecież Pan nie mógł zgadnąć!!! Mamy takie algorytmy do generowania zestawów wygrywających, ze mucha nie siada i komisja gier i zakładów się nie czepia. Algorytm mówi, ze główną wygraną dopiero wylosujemy za tydzień, a Pan dziś przychodzi? Idź Pan do diabła z tym swoim kuponem, bo jakiś taki trefny wygląda i niemożliwe, aby nasze systemy informatyczne taki zestaw mogły wylosować i to właśnie dzisiaj! Na dodatek w jakimś tam sklepie, koło baru?!

- To pokaż mi Pan, jak to losujo, te no, wasze systemy.

- A nie! To niemożliwe wprost. To wielka tajemnica nasza. Firma G-Krzak nam to sprzedała, i mówili, ze na 120% nikt we wtorek nie trafi. Kupe kasy nas to kosztowało, żeby ot tak sobie, byle komu pokazywać? Tez sobie Pan wymyślił! I nie koło baru to miało być.
Ale pokaż Pan ten swój kupon, pójde do kierownika. On jak już coś jakoś pomyśli, to może chociaż za 5-ke wypłaci.

- A no to pan dobry jest! Dziękuję stokrotnie i będę sie Panu rewanżował w równowartości 4-ki.

Dobranoc Państwu!
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

s_zadora pisze:
jasonbourne pisze:Ale chyba nie wszystkie zlecenia są zatwierdzane ręcznie?
Oczywiście że nie.
W takim razie mam dwa, ale zasadnicze pytania:

Które zlecenia są zatwierdzane ręcznie, a które wchodzą z automatu ? Od czego zależy to zróżnicowanie ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

MarioDM pisze:
s_zadora pisze:
jasonbourne pisze:Ale chyba nie wszystkie zlecenia są zatwierdzane ręcznie?
Oczywiście że nie.
W takim razie mam dwa, ale zasadnicze pytania:

Które zlecenia są zatwierdzane ręcznie, a które wchodzą z automatu ? Od czego zależy to zróżnicowanie ?

Panowie pewnie zasłonią się tajemnica handlową :lol: Ale nie ma się co martwić, wszakże maja bardzo dobrych fachowców w DD. W końcu p. Zadora stwierdził, że traderzy z DD działaja szybko i na korzyść klienta. Pewnie mają takie wewnętrzne konkursy pod tytułem najdłuższe wprowadzenie zlecenia lub rekorodwa ilośc rekwotowan. :lol:

Ale czekamy z niecierpliwościa na odpowiedx, kto trafia do DD i kiedy?

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Panowie! Odrobina kultury - w moim odczuciu Panowie z Bossy stają się w tym wątku "chłopcami do bicia" z powodu pewnych cech charakterystycznych związanych z MM. Docencie proszę fakt, że Bossa ma swoich oficjalnych przedstawicieli na tym forum.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

mikolaj2 pisze:Panowie! Odrobina kultury - w moim odczuciu Panowie z Bossy stają się w tym wątku "chłopcami do bicia" z powodu pewnych cech charakterystycznych związanych z MM. Docencie proszę fakt, że Bossa ma swoich oficjalnych przedstawicieli na tym forum.

Tu bym nie przesadzał z ta odrobiną kultury. Nikt ich nie wyzywa itp. A jak na razie to mówia jedynie to co chca powiedzieć. Niewygodne pytania jak na razie pozostają bez odpowiedzi.

Sa tutaj na forumbo to miał być element szerzej rozumianej reklamy konkursu jak i samej platformy forexowej. Weź pod uwagę że kilku z nas jest ich klientami na rynku akcyjnym, który chwalimy. Ale tutaj, na poziomie forex po prostu dali ciała i tyle.

petronelli
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: petronelli »

Docencie proszę fakt, że Bossa ma swoich oficjalnych przedstawicieli na tym forum.
to tak jakby treba było doceniać fakt iż w naszym pieknym kraju mamy platformy forexowe MM które sa monopolistyczne i ten fakt wykorzystują do poruszonego w tym wątku tematu , i tym sie cieszyć pomimo że można dostarczyc notowania bez modelu MM jednym słowem ciszmy sie że jest ale nie ważne jaka :lol:
Polacy zasługują na więcej :lol: :D

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

MarioDM pisze:Które zlecenia są zatwierdzane ręcznie, a które wchodzą z automatu ? Od czego zależy to zróżnicowanie ?
Moim zdaniem, nie będzie odpowiedzi na to pytanie.

Ja mam swoją teorię. Na pewno nie brakuje osób, które w ten czy inny sposób potrafią wykorzystać słabości MT4. Cóż, najlepsi hakerzy potrafią się włamać do CIA czy Pentagonu, więc Bossa na pewno nie jest bastionem nie do zdobycia.

W tym wątku przewinął się temat systemu o 99% skuteczności. Jakbym był pracownikiem brokera i zauważył takie cudowne zjawisko nie miałbym żadnych wątpliwości: "Ktoś nam wykrada kasę". Bo taka skuteczność jest po prostu niemożliwa do uzyskania grając normalnie. Stąd zresztą moje pytanie o skuteczność systemu green7, które chociaż zadawane czterokrotnie, pozostało bez odpowiedzi. Ale to już nieważne.

Moim zdaniem, DD może być właśnie takim zabezpieczeniem przed nieuczciwymi graczami, co jest jak najbardziej zrozumiałe. Jest na pewno wiele sposobów, dzięki którym można zarabiać na Foreksie bez ryzyka, wykorzystując te czy inne słabości albo brak zabezpieczeń brokera. Moim zdaniem, takie działania co bardziej błyskotliwych graczy mogą mieć nawet podstawy prawne aby zgłosić przypuszczenie popełnienia przestępstwa do Prokuratury. Ale założę się, że każdy broker unika takich zjawisk jak ognia, bo psują reputację. Prościej zrobić DD.

Jest oczywiście pewne ale. Zbyt duża władza bardzo często prowadzi do nadużyć i można tylko się zastanawiać na ile DD jest wykorzystywany do słusznych celów (ochrona przed oszustami) a na ile do własnych, żeby sobie coś jeszcze dorobić. Poza tym nawet przy orzekaniu o karze śmierci zdarzały się błędy, skazywano niewinne osoby, więc tym bardziej może się zdarzyć, że na DD trafia ktoś kto gra jak najbardziej uczciwie, ale z tego czy innego powodu jego zyski wyglądają podejrzanie.

Na pocieszenie zawsze zostaje fakt, że konkurencja jest spora, a broker nie może sobie na wszystko pozwolić.

Bo to przecież my oceniamy brokerów. Nie poprzez krytykę na forum, ale po prostu przez lokowanie pieniędzy w tej a nie innej firmie.

Dla mnie osobiście nie ma znaczenia, że ktoś tam sobie siedzi i zatwierdza.

Dopóki opóźnienia nie są zbyt duże.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

To jest kuriozum co piszesz jasonbourne.
Wiesz, że tak mała ilość kwotowań w ciągu minuty jak w BossieFX będzie zawsze prowadzić do występowania luk ponad ich spread 1,8 pipsa.
Sam zobacz na wykres z konta real na minutowym, że tam czasem występują luki pomiędzy zamknięciem a otwarciem kolejnej świeczki na ponad 2 pipsy.
Do tego broker łoi klientów na zleceniach Stop realizując je z poślizgiem a zlecenia Limit niby wstawia do jakiegoś OrderBooka zamiast tak samo je aktywować jak cena na rynku przekroczy ustawioną wartość zlecenia.
Sama taka praktyka to kilka mln PLN dodatkowego zysku z frajerów dla brokera.
Ja sam nie jestem skalperem, ale na pewno na forum są traderzy, którzy zajmują się tym sposobem gry. Oni powinni ostro sprzeciwić się takim praktykom Market Makera jak Dealing Desk, opóźnienia egzekucji, inne traktowanie zleceń limit jak stop.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 17:52 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Szwajcar pisze:Sam zobacz na wykres z konta real na minutowym, że tam czasem występują luki pomiędzy zamknięciem a otwarciem kolejnej świeczki na ponad 2 pipsy.
Jest jeden problem. Nie mam u nich konta. A po tym co przeczytałem w tym wątku jeszcze nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek będę miał.
Szwajcar pisze:Oni powinni ostro sprzeciwić się takim praktykom Market Makera jak Dealing Desk, opóźnienia egzekucji, inne traktowanie zleceń limit jak stop.
Niby jak? Zrobić protest na Marszałkowskiej?

Jak komuś się nie podoba, gra gdzie indziej. I tyle.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ