nast Strategia

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

tarfue pisze: wysle zainteresowanym
Chciałbym się przypomnieć. Kilka dni temu wysłałem PW. :)
ech...

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Temat bardzo ciekawy, dzięki za twoją prace :)

Jeśli mogę Ci coś zasugerować to rób testy na danych tickowych ponieważ 75% dokładności modelowania jakie widzimy na filmiku jest niestety nic nie warte :( (szczególnie przy takim natężeniu transakcji). Sam się na to nacinałem wiele razy a potem cała praca szła na marne.

pozdrawiam

FranQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FranQ »

Wyglada podobnie jak u mnie. Tylko u mnie rzadziej otwiera pozycje no i chyba masz ustawione na wiekszy lot :P W sumie to nie doszedlem jeszcze do finalnego ustawienia. Probuje zabezpieczyc sie przed gwaltownymi spadkami/wzrostami typu 200 pips
No i testuje na wykresie tickowym oczywiscie :P

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Jeśli krok mam ustawiony na 75 to chyba z tym modelowaniem niema takiego wielkiego znaczenia może być przekłamanie parę pipsów ale chyba nie więcej niż 10 Chyba że ktoś zna brokera z JPN225 gdzie lepiej można to testować – testera jako takiego nie posiadam

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Jeśli chcesz możesz mi przesłać EA ja je przetestuje na swoich tickach. Przekłamania mogą być bardzo duże. Robiłem testy bardzo wielu Martingalów i wyniki zawsze są inne. Najczęściej w jakości modelowania 90% EA nie zalicza Margin Call a w 99% niestety już tak :( Jeśli chcesz abym to przetestował w miarę wiarygodnie napisz mi wiadomość na forum a podam Ci maila.

Pozdrawiam
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

FranQ pisze:Tylko u mnie rzadziej otwiera pozycje no i chyba masz ustawione na wiekszy lot

no u mnie jest normalny lot 1234 itd a częstotliwość zajmowanych pozycji zależy od kroku jaki ustawisz. I tu mój pomysł żeby śledzić średnie wahania na rynku jeśli jest więcej wahań 20 p niz. 32 p to krok dopasować do tej średniej jeśli wahania są duże i średnia wynosi 30 to lepiej zajmować co 30 i takie coś chce teraz zrobić a jeszcze różnica jest taka że mój boot stara się zająć buy jak najniżej –szybciej wtedy wychodzi z zajętej pozycji i więcej ich otwiera w sumie to jeszcze niema w nim żadnego wskaźnika poza jedna funkcją którą mówi o tym że w przypadku spadku jeśli nie nastąpi 10 % odbicie tzn że dalej jest spadek i nie zajmuje pozycji buy fajnie łapie dołki ale dalej jest ślepy na trend. Te zajmowanie dołków trochę poprawiło sprawę bo łatwiej jest wyjść z zajętych pozycji ale gdyby do tego pojawił się trend było by jeszcze lepiej

FranQ
Stały bywalec
Stały bywalec

ale wiesz jak to jest. mozesz widziec skoki po 20p czy 30 p a tu nagle boom i odskok na 100p. I z takim lotem to imho ciezko bedzie utrzymac sie na plusie :P Ja zaobserwowalem ze dobrze spisuje sie jak dalem wiekszy TP i pozycje otwiera co 45p a nie jak wczesniej co 18. Ostatnio tez testuje interwal h1 z wiekszym lotem. Poki co z roznym skutkiem :P

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Rynek szybko się zmienia i jakiekolwiek sztywne ustawienie będzie działało dobrze tylko przez chwilę widocznie na tym przedziale czasu który testujesz lepiej jest 45 p ale za tydzień dwa może się okazać że już nie 45 a 33 będzie lepsze. Z kolei w jednym przypadku zauważysz że TP mogło być wyżej a innym razem jest na tyle nisko że w ogóle nie wyjdziesz z otwartych pozycji. I powiem ci że takie ręczne wklepywanie co róż innych wartości to walka z wiatrakami. Dla jednej będzie działało dobrze na takiej i takiej parze a na innej już nie – możesz w nieskończoność bawić się w ten sposób ale w końcu ci się to znudzi bo zobaczysz że co byś nie wpisał efekt końcowy będzie taki sam – od kilkaset do kilku tys procent w krótkim czasie a na koniec wyzerowanie depo. Dlaczego ? Za duża wartość nominalna par walutowych duża zmienność i zabójcze wahania Tą droga do niczego nie dojdziesz wiem bo i ja się tak bawiłem. No chyba że puścisz to u mm oferującego nano loty. Ale z góry ci mówię że jeśli ograniczysz ilość otwieranych pozycji do 9 czy jak tam masz ustawione kiedyś znajdzie się moment na rynku że przeskoczysz te 9 i już z tego nie wyjdziesz

gendan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gendan »

Gotowy EA. Kiedyś się tym bawiłem. Rezultaty były różne. Jednak najleprze w konsoli.
http://codebase.mql4.com/619

FranQ
Stały bywalec
Stały bywalec

tarfue dobrze mowisz. Juz sie przekonalem ze na sztywnym ustawieniu znajdzie sie moment ze strategia wylozy sie.

ODPOWIEDZ