[USDJPY]
Widocznie ignorowanie wskaźników a granie tylko na oporach i wsparciach i na czym tam jeszcze nie jest skutecznebdawid pisze:no ja juz zamknalem usdjpy...znow strata 7 pipsow...kurcze, pozera sporo takie granie...moze to nie dobra metoda....20 pipsow stracilem na tym... i spadek usdjpy coraz bardziej przekonujacy....

Na USDJPY jest istotne wsparcie na 115.00 - wiadomo. Ale wejście miałem już na 115.88...tak mi moja strategia kazała...oparta na 3 wskaźnikach + 1 w takich sytuacjach rynkowych jak obecna.
Jak zostanie to wsparcie przełamane to pewnie będzie dobre południe....zależy głównie od danych makro chociaż może być tak, że przed danymi zostanie pokonany ten poziom - bo np. przeanalizowali już Beżową Księgę i wyciągnęli wnioski...a dane na które czeka większość zawierają się w kontekście tego co tam pisało, tzn. chodzi mi o to, że gracze którzy mieli wpływ na kurs wydedukowali z Beżowej Księgi to co okaże się na danych...itd.itd. każdy ma swoje podejście. Za dużo fundamentów, sorry.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
bdawid- dzieki za tą wyczerpujacą odpowiedź
Masz racje co do mojej gry. Zalozenia mam trafne, ale gdy przychodzi co do czego to szak trafia cały plan. Ostatnio 2 razy kliknąłem troche bez sensu i to skonczylo sie strata- całkiem sporą. Co do wskaznikow to sa niezle, ale na rozbujanym rynku 4h, lub w konsolidacji- na interwale 1h. Wczoraj do tego doszedłem
Wiadomo, ze człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach. Na pewno nieraz zaboli, ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło

Masz racje co do mojej gry. Zalozenia mam trafne, ale gdy przychodzi co do czego to szak trafia cały plan. Ostatnio 2 razy kliknąłem troche bez sensu i to skonczylo sie strata- całkiem sporą. Co do wskaznikow to sa niezle, ale na rozbujanym rynku 4h, lub w konsolidacji- na interwale 1h. Wczoraj do tego doszedłem

Wiadomo, ze człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach. Na pewno nieraz zaboli, ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło

Na tygodniowce sytuacja jest niejasna. Jak sadzicie, jestesmy raczej za wzrostami, czy dalej spadek
\Osobiscie, wybieram raczej droge na N, ale do potwierdzenia tego kierunku brakuje pare pipsow. Mysle, ze poziom 116,40 moze byc takim kluczem. W koncu ile UJ moze leciec w dol
Obecnie W zbliza sie do sygnalu na B, D jest niezdecydowany, a 4h ma troche niesmialy B(jesli do 18-00 nie spadnie).
Macie jakiespomysly na analize dlugoterminowa

Obecnie W zbliza sie do sygnalu na B, D jest niezdecydowany, a 4h ma troche niesmialy B(jesli do 18-00 nie spadnie).
Macie jakiespomysly na analize dlugoterminowa

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Będzie rosło a potem spadało albo odwrotnie. 
A na poważ nie to chociaż linia trendu spadkowego została naruszona i to dość dawno to rynek nie kwapi się z ruchem do góry. Najbliższy ważny opór jest zaznaczony linią przerywaną. Myślę, zę tendencje do konsolidacji sie utrzymają a konkretnie będzie jeśli naruszy dłuższą linię trendu wzrostowego. Do niej brakuje nam jednak ok 900 pips. Fundamentalnie Jen powinien "być zamknięty" w kanale 100-130 bo to optymalna wartość.

A na poważ nie to chociaż linia trendu spadkowego została naruszona i to dość dawno to rynek nie kwapi się z ruchem do góry. Najbliższy ważny opór jest zaznaczony linią przerywaną. Myślę, zę tendencje do konsolidacji sie utrzymają a konkretnie będzie jeśli naruszy dłuższą linię trendu wzrostowego. Do niej brakuje nam jednak ok 900 pips. Fundamentalnie Jen powinien "być zamknięty" w kanale 100-130 bo to optymalna wartość.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- jasonbourne
- Pasjonat
tos mial szczescie jam sem zagrałNMike pisze:Akurat postanowilem cwiczyc mikrolotami od wczoraj. Korcilo mnie, zeby zagrac na uj, ale cos mi nie pasowalo. Jak widac na szczescie nie zagralem. Strata na Uch to az 2,1$
![]()
Ogolnie to szok, strasznie zachwiany ten rynek.

USD/JPY to dla mnie jakas karma juz drugi raz wypracowany profit przez nich trace..no ale nic gramy dalej teraz weekend czas na przemyslenia....