[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

No SASZA wreszcie jakaś konkretna projekcja. Ostatnio była to chyba relacja na żywo z meczu 3 ligi :) Nie uważam, żeby to było bardzo czytelne, raczej czuć niezdecydowanie, wahanie a u tradera to nie jest dobra oznaka.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

bdawid pisze:no ja juz zamknalem usdjpy...znow strata 7 pipsow...kurcze, pozera sporo takie granie...moze to nie dobra metoda....20 pipsow stracilem na tym... i spadek usdjpy coraz bardziej przekonujacy....
Widocznie ignorowanie wskaźników a granie tylko na oporach i wsparciach i na czym tam jeszcze nie jest skuteczne ;)

Na USDJPY jest istotne wsparcie na 115.00 - wiadomo. Ale wejście miałem już na 115.88...tak mi moja strategia kazała...oparta na 3 wskaźnikach + 1 w takich sytuacjach rynkowych jak obecna.

Jak zostanie to wsparcie przełamane to pewnie będzie dobre południe....zależy głównie od danych makro chociaż może być tak, że przed danymi zostanie pokonany ten poziom - bo np. przeanalizowali już Beżową Księgę i wyciągnęli wnioski...a dane na które czeka większość zawierają się w kontekście tego co tam pisało, tzn. chodzi mi o to, że gracze którzy mieli wpływ na kurs wydedukowali z Beżowej Księgi to co okaże się na danych...itd.itd. każdy ma swoje podejście. Za dużo fundamentów, sorry.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

bdawid- dzieki za tą wyczerpujacą odpowiedź :D
Masz racje co do mojej gry. Zalozenia mam trafne, ale gdy przychodzi co do czego to szak trafia cały plan. Ostatnio 2 razy kliknąłem troche bez sensu i to skonczylo sie strata- całkiem sporą. Co do wskaznikow to sa niezle, ale na rozbujanym rynku 4h, lub w konsolidacji- na interwale 1h. Wczoraj do tego doszedłem :wink:
Wiadomo, ze człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach. Na pewno nieraz zaboli, ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :wink:

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Na tygodniowce sytuacja jest niejasna. Jak sadzicie, jestesmy raczej za wzrostami, czy dalej spadek :?: \Osobiscie, wybieram raczej droge na N, ale do potwierdzenia tego kierunku brakuje pare pipsow. Mysle, ze poziom 116,40 moze byc takim kluczem. W koncu ile UJ moze leciec w dol :wink:
Obecnie W zbliza sie do sygnalu na B, D jest niezdecydowany, a 4h ma troche niesmialy B(jesli do 18-00 nie spadnie).
Macie jakiespomysly na analize dlugoterminowa :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Będzie rosło a potem spadało albo odwrotnie. :D

A na poważ nie to chociaż linia trendu spadkowego została naruszona i to dość dawno to rynek nie kwapi się z ruchem do góry. Najbliższy ważny opór jest zaznaczony linią przerywaną. Myślę, zę tendencje do konsolidacji sie utrzymają a konkretnie będzie jeśli naruszy dłuższą linię trendu wzrostowego. Do niej brakuje nam jednak ok 900 pips. Fundamentalnie Jen powinien "być zamknięty" w kanale 100-130 bo to optymalna wartość.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

+/- 350 pipsów. Co to jest dla nas, co :wink:
Rzeczywiscie naruszyl, ale mysle, ze podobnie jak inne pary, bedzie poruszal sie w obecnym kanale jeszcze przez kilka tygodni.
Casz pokaze co z tego wyjdzie :wink:

Awatar użytkownika
sławetny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sławetny »

CO TO BYŁO!!!?
100 pipsów w dół w minute???
MASAKRA!!!
Naszczęście we właściwą dla mnie stronę :D
ARBEIT MACHT FREI

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

USD Nonfarm Employment Change czyli tzw. payrollsy
prognoza 110k , wartosc -4k
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

:P Akurat postanowilem cwiczyc mikrolotami od wczoraj. Korcilo mnie, zeby zagrac na uj, ale cos mi nie pasowalo. Jak widac na szczescie nie zagralem. Strata na Uch to az 2,1$ :( :mrgreen:
Ogolnie to szok, strasznie zachwiany ten rynek.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

NMike pisze::P Akurat postanowilem cwiczyc mikrolotami od wczoraj. Korcilo mnie, zeby zagrac na uj, ale cos mi nie pasowalo. Jak widac na szczescie nie zagralem. Strata na Uch to az 2,1$ :( :mrgreen:
Ogolnie to szok, strasznie zachwiany ten rynek.
tos mial szczescie jam sem zagrał :( i 2000 $ oddałem na szlachetny cel (dawca kapitału :?: )...taki jest forex...pojechalem sie spotkac z dziewczyna i....zapomnialem zarzucic SL...potem nie mialem co zbierac...
USD/JPY to dla mnie jakas karma juz drugi raz wypracowany profit przez nich trace..no ale nic gramy dalej teraz weekend czas na przemyslenia.... 8)

ODPOWIEDZ