[USDJPY]
Mam pytanie do was...jak myślicie? Jak głęboka będzie korekta spadku uzasadnionego spadku?
"Sytuacja, jaką inwestorzy obserwują na globalnych rynkach w ciągu ostatnich 7 tygodni, jest identyczna z tą, jaka była w czasie kryzysów 1998 i w 1987 roku - ocenił Alan Greenspan, były szef Fed. "
Rynek w IBFX zamknął się na tej parze o: 19:58:56 ich czasu na poziomie: 113.45. Dziwne....bo w NorthFinance nadal działa rynek! O co chodzi może ktoś mi powiedzieć?
Ok...jaka będzie korekta przed dalszym spadkiem? Przyzwyczajony do zamykania rynku o 23:00 naszego czasu zostawiłem pozycję otwartą, którą miałem zamiar zamknąć...bo jest na - a obawiam się, że korekta zje mi SL.
jaguarII - jak mogłeś popełnić taki błąd? pojechałeś gdzieś i nie ustawiłeś stopa? to do WC wychodzisz i powinieneś ustawić...ba...przy otwieraniu zlecenia powinieneś nanosić stopa - nie inaczej! teraz zapłaciłeś za błąd...
"Sytuacja, jaką inwestorzy obserwują na globalnych rynkach w ciągu ostatnich 7 tygodni, jest identyczna z tą, jaka była w czasie kryzysów 1998 i w 1987 roku - ocenił Alan Greenspan, były szef Fed. "
Rynek w IBFX zamknął się na tej parze o: 19:58:56 ich czasu na poziomie: 113.45. Dziwne....bo w NorthFinance nadal działa rynek! O co chodzi może ktoś mi powiedzieć?
Ok...jaka będzie korekta przed dalszym spadkiem? Przyzwyczajony do zamykania rynku o 23:00 naszego czasu zostawiłem pozycję otwartą, którą miałem zamiar zamknąć...bo jest na - a obawiam się, że korekta zje mi SL.
jaguarII - jak mogłeś popełnić taki błąd? pojechałeś gdzieś i nie ustawiłeś stopa? to do WC wychodzisz i powinieneś ustawić...ba...przy otwieraniu zlecenia powinieneś nanosić stopa - nie inaczej! teraz zapłaciłeś za błąd...
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
...
You named me?!
bo nie zawsze ustawiam...nie potrzebuje do mojej strategii...natomiast akurat dzisaij gralem inna wlasnie ze SL i to gdzie takie wazne macro z USA byly....ale akurat zapomnialem tfu...Above pisze:jaguarII - jak mogłeś popełnić taki błąd? pojechałeś gdzieś i nie ustawiłeś stopa? to do WC wychodzisz i powinieneś ustawić...ba...przy otwieraniu zlecenia powinieneś nanosić stopa - nie inaczej! teraz zapłaciłeś za błąd
No to masz jak na dłoni...że do każdej strategii musisz wdrożyć SL! I to na wejściu na rynek! Jeśli się nie zgadzasz...to jeszcze raz stracisz wtedy może zaczniesz stosować.jaguarII pisze:bo nie zawsze ustawiam...nie potrzebuje do mojej strategii...natomiast akurat dzisaij gralem inna wlasnie ze SL i to gdzie takie wazne macro z USA byly....ale akurat zapomnialem tfu...Above pisze:jaguarII - jak mogłeś popełnić taki błąd? pojechałeś gdzieś i nie ustawiłeś stopa? to do WC wychodzisz i powinieneś ustawić...ba...przy otwieraniu zlecenia powinieneś nanosić stopa - nie inaczej! teraz zapłaciłeś za błąd
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
...
You named me?!
...
You named me?!
do kazdej strategii...? jest tyle strategii stosowanych przez graczy ze zabrakło byAbove pisze:No to masz jak na dłoni...że do każdej strategii musisz wdrożyć SL! I to na wejściu na rynek! Jeśli się nie zgadzasz...to jeszcze raz stracisz wtedy może zaczniesz stosować.
miejsca na tym forum...uwierz mi nie zawsze SL do odpowiedeniej startegii to dobre rozwiazanie ale to juz bylo poruszane w jakims innym watku...a starty zdarzaja sie raz na jakis czas i jakos nie piszcze z tego powodu czy gram ze stopami czy nie...
Moje analizy tez przepowiadaly wzloty, ale nie bralem pod uwage danych dla $. JAk widac, uch i uj zlecialo tak nisko, ze mozliwym jest osiagniece silnego wsparcia w kanale Weekly/D i póżniej spokojne odrabianie strat.
Z drugiej strony $ sie niezle zalamal i moze to doprowadzic nawet do przebicia tych wsparc. Zobaczymy, mysle ze warto poczekac.
Jak wiadomo, EU bije rekordy i to tez dodatkowo moze 'wzmocnic' $ w momencie osiagniecia kanalow na uch i uj. Na jesien $ powinien sie troche umocnic i podciagnac uch i uj do gory
Musle, ze w ciagu tygodnia sytuacja sie wyjasni
(GU wrocilo do kanalu wzrostowego i pewnie pociagnie do 2,06.. ...)
Z drugiej strony $ sie niezle zalamal i moze to doprowadzic nawet do przebicia tych wsparc. Zobaczymy, mysle ze warto poczekac.
Jak wiadomo, EU bije rekordy i to tez dodatkowo moze 'wzmocnic' $ w momencie osiagniecia kanalow na uch i uj. Na jesien $ powinien sie troche umocnic i podciagnac uch i uj do gory

Musle, ze w ciagu tygodnia sytuacja sie wyjasni

(GU wrocilo do kanalu wzrostowego i pewnie pociagnie do 2,06.. ...)