Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
Dokladnie, otwieraja i zamykaja po cenie jakiej nie widzisz i nie mozesz zobaczyc, po prostu zamrazaja wykres na pare sekund, porownujac np kwotowania z efx, Oa rusza cene 1 raz na 3 ruchy z efx.
Wiec nie realizuja zlecen po Twojej cenie tylko po najgorszej jaka sie pojawi za 2-3 sek. Ja np kupilem e/j przed chwila po 157.40, otworzyli mi po chwili po 157.44, zamykalem po 157.37, zamkneli po 157.35. W sumie jebneli mnie na 6 pips plus spread, i jestem w plecy 9 pip plus spread zamiast 3 plus spread.
To jest ostatnio nagminne, nawet zlecenia z limitem nie wchodza po postawionej cenie na co tez mam screna a Kowal rozmawial z jakims debilem z Oandy o tym, ale zostal zbyty jakimis bzdetami o regulaminie.
Jednym slowem, chwalilem Oande ale podziekowalem im wczoraj za wspolprace i uciekam na ECN.
Wiec nie realizuja zlecen po Twojej cenie tylko po najgorszej jaka sie pojawi za 2-3 sek. Ja np kupilem e/j przed chwila po 157.40, otworzyli mi po chwili po 157.44, zamykalem po 157.37, zamkneli po 157.35. W sumie jebneli mnie na 6 pips plus spread, i jestem w plecy 9 pip plus spread zamiast 3 plus spread.
To jest ostatnio nagminne, nawet zlecenia z limitem nie wchodza po postawionej cenie na co tez mam screna a Kowal rozmawial z jakims debilem z Oandy o tym, ale zostal zbyty jakimis bzdetami o regulaminie.
Jednym slowem, chwalilem Oande ale podziekowalem im wczoraj za wspolprace i uciekam na ECN.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================

http://www2.oanda.com/cgi-bin/msgboard/ ... 6;t=008956
Najsmnieszniejsze jest to, ze zlecenia market byly skladane na spiacym rynku, zlecenie limit realizowane z poslizgiem o 7 rano LOL, takich jaj to jeszcze nie widzialem. Kompletnie stracilem zaufanie do nich, na zywca okradaja, ze o powiekszaniu spreadu bez powodu nie wspomne i nie mowie tu o czasie kiedy sa dane ....... Na ich forum tez juz robi sie szum.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Myślę że nie do końca macie rację.Przypomnijcie sobie jak był klient który te 2-3 sekundy wykorzystał w drugą stronę tz. napisał program który to wykorzystywał i skasował On na 40k za friko.Mają ok. 20-30 tyś klientów też muszą o nich myśleć.Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
[/quote]Czy można składać i zamykać zlecenia na Oandzie z komputera z modemem gprs(telefon komórkowy)?
Proszę o odpowiedź osoby które już to robiły.[quote]
Nie polecam. Korzystam z iPlusa. Czasem gubi mi zasięg na HSDPA i przeskakuje w EDGEa lub GPRS i wtedy Oa ma sklonności do powolnej pracy i chwilowej utraty połączenia.
Proszę o odpowiedź osoby które już to robiły.[quote]
Nie polecam. Korzystam z iPlusa. Czasem gubi mi zasięg na HSDPA i przeskakuje w EDGEa lub GPRS i wtedy Oa ma sklonności do powolnej pracy i chwilowej utraty połączenia.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

- hamilton11
- Stały bywalec