Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
b_god
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: b_god »

Oanda miała problemy techniczne z FxGame tudzież również z FxTrade - znalazłem informację na ich forum. Za moment powinno wszystko wrócić do normy

Pozdr.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

wrs1 pisze:Witam!!

Mam pytanie:
Czy do założenia konta na Oandzie wystarczy mi zeskanowany dowód osobisty i wyciąg z rachunku bankowego?
Czy może konieczny jest tak że paszporty? (jeszcze nie wyrobiłem nowego)

Pozdrawiam!
Dowod plus np prawo jazdy (dokument ze zdjeciem), do tego wyciag z rach bankowego i np rach za tel powinien wystarczyc.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Dowod prawko i rachunek za telefon mi wystarczyl, aktywacja jeszcze tego samego dnia :)
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

nie wiem, nie zasilalem, wyplacam only........ :mrgreen:
Bedzie dobrze, luz......
=================

CybPL

Nieprzeczytany post autor: CybPL »

Konrad pisze:Witam wszystkich!
Pomóżcie. Korzystam z procedury zasilania konta na Oandzie przez Cash Management system i utykam za każdym razem na trzecim kroku o nazwie "tell Oanda". Są w nim trzy rubryczki jakie mam wypełnić, pierwsza to "amount", czyli ile kasy chce przelać na Oandę, a druga o nazwie "reference", co ja mam w nią wpisać?? co to ma być? i pod spodem znajduje sie rubryka "comments". w nią tez nie bardzo mam pomysł co wpisać.

pomóżcie :)
z góry dziękuję
Konrad :cry:
A wiec tak:

Najpierw w Cash M klikasz ADD FUNDS, nastepnie klikasz na NO (ze jeszcze nie wplaciles). Bedziesz mial tam sposoby jakich mozna uzyc do wplaty. Podejzewam ze placisz PayPalem tak wiec po dokonaniu transakcji dostaniesz identyfikator transakcji i wlasnie to wpisujesz w reference...

CybPL

Nieprzeczytany post autor: CybPL »

fxlamer pisze:nie wiem, nie zasilalem, wyplacam only........ :mrgreen:
Moglbys powiedziec ile trwa procedura wyplaty od momentu zlozenia dyspozycji na Oandzie do pojawienia sie kasy na polskim koncie?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

CybPL pisze:Moglbys powiedziec ile trwa procedura wyplaty od momentu zlozenia dyspozycji na Oandzie do pojawienia sie kasy na polskim koncie?
2-3 dni robocze
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hitman »

kowal666 ale osochoźi ?

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

kowal666 pisze:jak to o co chodzi nie widzisz ze pozycja byla zamknieta w miejscu gdzie nie bylo jeszcze swieczek, pojawily sie dopiero po chwili. Powinno po prostu zamknac tam gdzie jest cena ask/bid a nie po cenie jaka sie pojawi za 2-3 s no nie....?
No może dlatego że wykres rysuje cena median a ceny bid i ask zamykają i otwierają transakcję ?

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

kowal666 przełącz wykres ze świecowego na Min/Max i zobacz czy dotknął trójkąta. Jeżeli tak to znaczy że jest wszystko w porządku. Jeżeli nie to reklamacja.

ODPOWIEDZ