Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

czyli np ze jako iksinski zaloze takie konto i bede chcial zarzadzac kasa innych, to tym innym pozostaje jedynie wierzyc mi na slowo, ze dobrze mi idzie, to niedobrze bardzo niedobrze,
Chodzi o to że klientów musisz szukać sobie sam, a jeśli chcesz im udowodnić swoje wyniki to możesz przedstawić np. historię konta.
Vanguard pisze:jak u was wykresy ?
Rozmawiałem dziś z Dukascopy. Prace nadal trwają i sprawa wygląda na bardziej złożoną niż wyglądało to na początku... Tyle wiem. Rozumiem, że utrudnia to handel jednak broker zapewnia, że sprawa jest priorytetowa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

tuwlos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tuwlos »

ramaso pisze:pomijając fakt, że Dukascopy Europe jest zarejestrowane z adresem na Łotwie...
Dukascopy romansuje z Łotwą od dłuższego czasu - DukascopyTV działa z Rygi - więc mnie ten wybór specjalnie nie dziwi.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Podobno jest alternatywa dla jForex.. nie wiem jak mnie to minęło..
http://tradeinterceptor.com/forextradin ... rading.jsp

A jak wyglada obecnie na tej platformie sprawa z feedem przy rownoczesnych problemach na jForex? Nie ma jakis problemow ?

Routing jest wprost do Dukas czy przez TI ?
Dziala tam opcja Offer ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

W środę pohandlowałem na demo JForex, chcąc sprawdzić pewną koncepcję. W godzinę wyszło coś około 14K urobku ze 100K depo. Jak wrzuciłem statystyki, wyszło mi, ze commision to 11,5% tego co utargowałem :!: :shock:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mike_05 pisze:W godzinę wyszło coś około 14K urobku ze 100K depo.
Prowizja nie jest zależna od zarobku tylko od obrotu.
mike_05 pisze:Jak wrzuciłem statystyki, wyszło mi, ze commision to 11,5% tego co utargowałem
Nie uwzględniasz tu rabatu... ;) Poza tym jeśli transakcji było dużo, a zyski pojedyncze małe to mogło tak być. Jednak i tak prowizje są mniejsze niż np. u rodzimej konkurencji ECN.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Czujny jak czekista!

:lol:

Na obrót nie patrzyłem, może rzeczywiście, ale jak ta commision jest liczona, od obrotu w milionach, czy od obrotu depo?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wysokość prowizji zależna jest od wysokości wplaconego depozytu, ilosci środków znajdują sie na rachunku i od obrotu w danym miesiącu. Natomiast liczona jest od obrotu. Prześle Ci link z przykładami na PW.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pojawiła się nowa wersja platformy na iPad'a. Z tego co widzę zostały wprowadzone:
- ustawienie wolumenu w jednostkach (units), wcześniej były tylko tysiące i miliony;
- ustawienia dla zleceń na metale;
- lekko poprawione działanie wykresów oraz możliwość dodania wskaźników;

Tyle udało mi się wyłapać choć może jest więcej update'ów, których nie widać na pierwszy rzut oka.

By pobrać aplikację w AppStore -> SWFX Terminal.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

raposo pisze:lekko poprawione działanie wykresów oraz możliwość dodania wskaźników
platforma na ipada rozni sie od tej na androida ?
mozna dodawac wskazniki wlasne ? Dokladnie czy mozna wgrac z pliku wkaznik ? - do tej poprawionej plattformy na Ipada ?
mike_05 pisze:W godzinę wyszło coś około 14K urobku ze 100K depo.
prowizja zalezy od PPT (pips per transaction) :))
Jesli to byl skalp po 3p, 0.5p prowizji daje cos kolo 17% ;)
wiec mozna wnioskowac ze robiles po 5p TP :))), albo 2p jesli miales duze depo...
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

nemezzis pisze:platforma na ipada rozni sie od tej na androida ?
Nie bawiłem się tą na Androida ale różni się na pewno ponieważ na Androida mamy tylko podgląd na rynek bez możliwości zawierania transakcji (choć ma to się zmienić).
nemezzis pisze:mozna dodawac wskazniki wlasne ? Dokladnie czy mozna wgrac z pliku wkaznik ? - do tej poprawionej plattformy na Ipada ?
Nie, można używać standardowych wskaźników.
nemezzis pisze:prowizja zalezy od PPT (pips per transaction)
No właśnie nie do końca. Ponieważ nieważne ile zarobisz na danej transakcji, prowizję zapłacisz taką samą. Czy będzie to +10 pips czy +100 pips. Choć porównując jej wielkość względem zysku to będzie miała ona inny udział procentowy w wyniku finansowym. Ale nie można powiedzieć, że od niej zależy...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ