Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

andy11 pisze:raposo napisał:

Tu chodzi przede wszystkim o Niemcy - wprowadzają im zakaz otwierania kont w Szwajcarii ze względu na tajemnicę bankową.......

chyba masz na mysli lewe konta.... ( o te byla afera, przekazanie danych przez Szwajcarow Niemcom dotyczacych ich obywateli posiadajacych lewe konta z lewa kasa)

z drugiej strony niemcy moga otwierac konta ale musze je zglaszac ...

poza tym glownie chodzi o przepis o tajemnicy bankowej ktory utrudnia dzialania marketingowe ( chocby konta PAMM)...
Ja myślę że chodzi o coś innego, o to co napisałem wcześniej + Niemcy pobierają momentalnie podatek od swoich klientów ..,przez co znacząco utrudniają inwestowanie + potencjalnie ten Financial transaction tax
to tworzy mieszankę wybychową...,niemcy nie czują się chronieni przez rzad.. pisałem wcześnie...,jednocześnie z każdej strony ich robią w trąbkę...,Duka wyszedł im naprzeciw...,próbując ich problemy rozwiązać.Czy wiarygodnie?.Uważam że tak.Lepiej mieć brokera na Łotwie który podlega pod europejski system rekompensat... :!: ., niż super elitarne usługi finansowe...,a jak przyszło co do czego.... to nikt za nic nie odpowiada i inwestorzy zostali pozostawieni sami sobie...,i znikąd ....pomocy..

Pozdrawiam.

Dodano po 1 minutach:

PS oczywiście korzyści podatkowe dla Duka też w tym były istotne.....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Vanguard pisze: czy to jest sytuacja rynkowa czy moze nadal efekty problemow z tamtego tyg ?
A śledzisz może równolegle demo? Sam nie zaglądam na S10, max schodzę na M1 i tam luk nie zaobserwowałem. Jednak jeśli występuje to na realu, a na demie nie to znaczy, że to nadal efekt problemów z wykresami, który powinien niebawem zniknąć (jak wprowadzą tę samą wersję dla reala).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

witam,
czy obecnie broker nalicza swapy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
Scoobi pisze:czy obecnie broker nalicza swapy?
Oczywiście. Podejrzane byłoby gdyby tego nie robił :). Jeśli chcesz znać stawki swapów to najlepiej sprawdzić je za pomocą kalkulatora np. z naszej strony (Narzędzia -> kalkulatory).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

na demku w symbolach nie ma tych info, na stronie tez nie moglem znalezc.
z tego kalkulatora nigdy nie korzystalem, napewno sprawdze
dzieki

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

a ja mam pytanie dotyczace kont pamm u ducasa, na stronie za bardzo nie moge nic znalezc oprocz numeru telefonu, czy mozna znalezc gdzies informacje o menadzerach, ktorzy tam dzialaja , jakie maja zwroty, ile np osob jest podpietych pod jakies konto itp. cos jak np w alpari.nz czy fxopen
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ka7 pisze:czy mozna znalezc gdzies informacje o menadzerach, ktorzy tam dzialaja , jakie maja zwroty, ile np osob jest podpietych pod jakies konto itp. cos jak np w alpari.nz czy fxopen
Takiego czegoś nie ma. "Promocja" swojego zarządzania leży w gestii już samych Managerów. Dukascopy nie robi ich zestawienia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

czyli np ze jako iksinski zaloze takie konto i bede chcial zarzadzac kasa innych, to tym innym pozostaje jedynie wierzyc mi na slowo, ze dobrze mi idzie, to niedobrze bardzo niedobrze, mam nadzieje, ze przynajmniej zwrociciee na to uwage w jakims mailu do bosow dukascopy
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

sypie sie to niestety coraz gorzej
niby frankfurt nie chodzi dzis ale bez przesady...
M1 na GU
edek tez chodzi zupelnie inaczej, datafeed jest jakis "inny"

jak u was wykresy ?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Vanguard pisze:sypie sie to niestety coraz gorzej
niby frankfurt nie chodzi dzis ale bez przesady...
M1 na GU
edek tez chodzi zupelnie inaczej, datafeed jest jakis "inny"

jak u was wykresy ?

g[/img]
Kpinka! rzekłbym. GBP/USD chodzi jakby z "przerywnikami". Dziur nie mam na M5 ale...takie zachowanie wyklucza trading w moim przypadku a także u wszystkich scalping. Ja patrzę na zachowanie ceny a tu nie mogę bo są "zamrożenia".

Podpieram się notowaniami od jakiegoś nędznego MM. LOL.

EDIT: Gdzieś tak 15 min. po tym jak napisałem powyższe zaczęło normalnie działać...
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

ODPOWIEDZ