Moving Average - jak czytać, dołek czy górka?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Fx_boy pisze:o cóż tylko pozazdrościć, - nie pytam więc o nie, bo to jakbyś miał zdradzić system na lotka.
Bez przesady. To że coś jest "na zamówienie" (brzmi bardzo dumnie) nie oznacza od razu, że to tajemna wiedza z przepisem na zarabianie milionów. Też w swojej karierze miałem różne narzędzia, wskaźniki i automaty pisane na zamówienie, na moje super specjalne życzenie i wg moich wytycznych... Bardzo fascynujace jednak jeszcze lepsze jest to, że z niczego teraz nie korzystam i jestem zadowolony... ;)
Jeśli podobają Ci się średnie, rozumiesz je, umiesz się nimi posługiwać i są tego efekty to po cholerę patrzeć na innych? Rób swoje :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

raposo pisze:Jeśli podobają Ci się średnie, rozumiesz je, umiesz się nimi posługiwać i są tego efekty to po cholerę patrzeć na innych? Rób swoje .
Nic dodac, nic ujac.

Jedyne co moze stanowic przeszkode dla poczatkujacych to wypowiedzi w stylu: "twoj system/wskaznik nie dziala a jedyna sluszna droga to granie przy pomocy mojego wskaznika/systemu" Na przestrzeni paru lat jakie spedzilem na tym forum zauwazylem tendencje odchodzenia od systemow z duza iloscia wskaznikow na rzecz prostych i niewymagajacych strategii, a wrecz grania tylko na PA. Wiele z tych "kombajnow" mozna bylo uproscic wrecz do postaci zwyklej kosy. Dlatego tez podstawa opanowania jakiegokolwiek systemu opartego na wskaznikach jest poznanie dokladnie zasad dzialania kazdego z tych wsk.

Co pytania autora tematu to przy pomocy samych SMA, EMA itd bedzie ciezko. Średnie czesto wykorzystwane sa do pokazania kierunku trendu oraz jego potwierdzania poprzez przeciecia srednich o roznych okresach. Sztandarowym przykladem tego typu zastosowan srednich jest GMMA in color.

Do jakze zabawnego kolegi na dole, magnez to Mg, choc ty pewnie uznajesz tylko PA :roll:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 14:24 przez odkrywca, łącznie zmieniany 1 raz.
gupiś.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

odkrywca pisze:. Sztandarowym przykladem tego typu zastosowan srednich jest GMMA in color.
to jest jedyna sensowna informacja o MA, widać ze uzupełniasz braki magnezu po kawie, hehehe
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

W tym miejscu kiedyś napieprzyłem głupot, które niniejszym odszczekuję. Dziękuję koledze Szwajcar za wyprowadzenie mnie z błędu a Mighty Baz za wyrozumiałość.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2011, 14:57 przez T-REX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Zauważ, że można używać tylko wykresów świeczkowych a liniowych nie.
No i wykres liniowy godzinny nie pokazuje średniej ceny z ostatniej godziny, ale cenę zamknięcia w czasie tej godziny a to żadną średnią nie jest.

Także można nie używać MA w ogóle. Ja sam nie używam. Mało tego przestrzegam przed używaniem średnich, bo repaintują i nie nadążają za ceną, dlatego z nich zrezygnowałem.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Taa... po przemyśleniu tego co napisałem i tego co Ty napisałeś przyznaję rację.
ALE liczę na to że będzie czytał posty od góry i i tak mu gul skoczy :509:

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

:lol: 8) :lol:

Dodano po 39 sekundach:
T-REX pisze: No dobra ale czym jest cena?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

ODPOWIEDZ