Moving Average - jak czytać, dołek czy górka?
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Masz racje, grając "PA" nie wolno Ci prze nigdy użyć innego wskaźnika, bo to zdrada "PA"!
. Kolego, nie chcę Cie obrazić więc powiem tylko że jesteś niemądry - podstawy Price Action typu wyznaczanie poziomów S/R czy kreślenie linii trendu przydają się w każdym systemie, także w takich opartych o MA więc Price Action warto znać i wykorzystywać, a niekoniecznie się do niego ograniczać. Zresztą o czym my mówimy - ty teoretyzujesz, a ja gram "full time" z wykorzystaniem średnich i podstawowej wiedzy z zakresu Price Action.
Na temat "reprintujących" (
) wskaźników nawet się nie wypowiadam, bo już na samym starcie dajesz mi jasno do zrozumienia, że mówisz na temat, o którym nie masz bladego pojęcia.

Na temat "reprintujących" (

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAszkolenia i sygnały FX

Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Zgadzam się z tym panem w 100%. Osobiście mam naniesione 5 rodzajów EMA na wykresie i nie czekam tu na przecięcia tylko na odbicie się od nich, ale kolosalne znaczenie ma tu miejsce w którym się to odbywa oraz czy jesteśmy w trendzie, czy też w konsoli. Jak dla mnie narzędzie bardzo przydatne.Good Will Hunting pisze:Zwłaszcza, że MA i Price Action można bez problemu połączyć . Same średnie narzucone na wykres jeszcze nic Ci nie dadzą.
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat