ToyToy Trading (bez wskaznikow) - czyli co mi sedes podpowie
sedesik moze jeszcze nie jest za dobrym traderem ale:
1. zurnal przyjety z dosc wielkim entuzjazmem.. wiele osob sie usmiala gdy zaczela czytac 1 post
2. zurnal ziknal i wrocil zza swiatow.. chyba jako pierwszy i jedyny w historii
3. zurnal dorobil sie wlasnego hymnu... jako pierwszy
4. cos sie jeszcze pewnie wydarzy
1. zurnal przyjety z dosc wielkim entuzjazmem.. wiele osob sie usmiala gdy zaczela czytac 1 post

2. zurnal ziknal i wrocil zza swiatow.. chyba jako pierwszy i jedyny w historii
3. zurnal dorobil sie wlasnego hymnu... jako pierwszy
4. cos sie jeszcze pewnie wydarzy

A tak wiekopomne jurnale jak Yogiego, plmleczki jakos nie mogly wrocic.szulczas pisze:. zurnal ziknal i wrocil zza swiatow.. chyba jako pierwszy i jedyny w historii
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
w zurnalu jogiego nic nie bylo juz nie moge o nim sluchac, ale dla autora dobrze ze zniknal dzieki temu otacza go coraz wieksza legenda, rowna tylko legendzie smolenskiej, ten zurnal jest swietny, gdy konto 4 promile sie wyzeruje, mam zamiar przeprowadzic w swoim zurnalu ktory zaloze podobny experyment z duzo wiekszym pipsowo sl i tp ,aby zobaczyc czy uda sie zneutralizowac wplyw spredu, takze z innym mniejszym R:R, aby statystycznie zobaczyc czy da to wieksza przewage, bo jak narazie widac ze sl 15 pipsowy zupelnie sie nie sprawdza
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
rzeczywiście sedes kilka razy przewidział krótkoterminowy trend, ale 15 pipsowy sl nie dawał szans na późniejszy profit (jak np w ostatnim #38-m zleceniu, gdzie cena zawróciła równo na stop losie)
zwracanie uwagi na za niski stop loss pojawia się od początku tego journala, teraz gdy jeszcze potwierdziło się to w praktyce, było by nielogiczne nie zwiększenie stopa, skoro jego niski stan przeszkadza w osiąganiu TP
tp zwiększam proporcjonalnie do sl (x2), tak więc od #39 zlecenia do końca owej sedesowej przygody: sl=30pipsów a tp=90pipsów
przed chwilą ujrzałem otwartą klapę, czyli sell ze zwiększonym już sl i tp
zwracanie uwagi na za niski stop loss pojawia się od początku tego journala, teraz gdy jeszcze potwierdziło się to w praktyce, było by nielogiczne nie zwiększenie stopa, skoro jego niski stan przeszkadza w osiąganiu TP
tp zwiększam proporcjonalnie do sl (x2), tak więc od #39 zlecenia do końca owej sedesowej przygody: sl=30pipsów a tp=90pipsów
przed chwilą ujrzałem otwartą klapę, czyli sell ze zwiększonym już sl i tp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nawet jezeli masz racje i 30 pipsowy sl uzdrowi troche sytuacje to nie wiadomo czy starczy ci kasy zeby to sprawdzic przy tak wysokim sztywnym R:R, chociaz skrin wyglada optymistycznie:)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
Cały problem polega na tym że kibel nie służy do treidowania, ale sam pomysł na konsekwencje jest ok. sam myślę o założeniu podobnego Jurnala tylko że zamiast kibla sygnał będzie mi dawał wskaźniki Trend Wawe i super adx, trochę inne R:R i ustawianie tp1 i tp2. niestety forex nie jest moim jedynym zajęciem i na razie nici z jurnala.
Czy niczego nie dostrzegasz? A raczej, czy dostrzegasz brak czegoś, co by można było dostrzec?