Egzamin

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Fesiek pisze:Znalazłem miejsce wejścia w shorta.
Wycięło na +7. Coś nie chce cena obrać kierunku jadąc dołkami i szczytami, tylko skacze przebijając co chwile to ostatnie dołki to górki. Trzeba się w tym jakoś odnaleźć. Chociaż, gdybym się nastawił dzisiaj na wejścia i wyjścia na niskich TF'ach to miałbym już 50 pipsów ale ja liczę na wejście na niskim a profit na dużym.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnie wejście w tym miesiącu. W weekend podsumowanie.
Nawet jeśli teraz będzie SL to jeszcze nie skończyłem miesiąca na tak niewielkim minusie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Fesiek to wejście widzę raczej w drugą stronę,masz wyższy dołek przecież

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

Mr.T pisze:Fesiek to wejście widzę raczej w drugą stronę,masz wyższy dołek przecież
wczesniej tez byl wyzszy dolek

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

był zgadza się ,ale to minimun dzisiejsze było już we wtorek i było prawdopodobieństwo ,że zadziała.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Mr.T Już się tłumaczę.
Na zamieszczonym obrazku w poprzednim moim poście widać trzy wejścia:
1 Sell zakończony na BE.
2 Sell zakończony na BE.
3 Buy to była pomyłka w wielkości zlecenia więc szybko zamknąłem.
Wejście nr 1 jest po czarnej świecy obejmującej poprzednią białą. Tuż przed wejściem cena zrobiła wyższy dołek, który powstał w stefie SD. I to właśnie było dla mnie przesłaniem, że teraz jak cena po mocnym wybiciu w dół, powoli wracała do szczytu świecy wybicia, utworzyła Pinbara i znowu poszła na dół co prawda nie robiąc niższego dołka, dotarła znów powolnym ruchem do SR. Na podstawie tego, że w wejściu nr 1 też jest wyższy dołek a wejście było by udane gdyby nie BE, wszedłem w Sell. Liczyłem po prostu na kontynuację spadków. Cena na LT (ta najbardziej pochylona), SR i SD za jednym razem.
Mam nadzieję, że Twoje uwagi zwiększą swoją częstotliwość :)

Od poniedziałku mała zmiana. Konto demo w dukasie. Będzie aktywne miesiąc. Jak zdam ten egzamin to właśnie w Dukasie chcę otworzyć konto realne. Egzamin trwa do końca listopada więc będą potrzebne dwa konta demo.
Mr.T pisze:to minimun dzisiejsze było już we wtorek
Tu mnie zaskoczyłeś. Będę brał to pod uwagę.
ech...

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

Nie chcę się wtrącać, ale SL lepiej było postawić nad ostatnim swingiem bo to dopiero zmieniłoby obraz rynku na prowzrostowy. A tak zostałeś z rynku wyrzucony choć nadal jest trend spadkowy. Koncepcja dobra, ale ciasny Stop Cię skusił. Lepiej było zmniejszyć lota niż zacieśnić stopa.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

murdock zgadzam się z Twoją opinią ta temat stopa, że powinien być wyżej co zmniejszyłoby RR, ale od dawania SL nad swinga wyleczyły mnie trójkąty rozszerzające. Fantastycznie mnie wykańczały więc postanowiłem dawać ciaśniejsze skoro i tak mnie na nich wycina. Setup sprawdził się na poziomie wyżej (tym środkowym) ale już nie wchodziłem. Strach dyktowany poprzednim stopem. I tak znowu emocje nie dały zarobku bo SL+ TP ze środkowego poziomu dały by + na dzisiaj. Ot takie życie.
ech...

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Murdock dobrze mówi, lepiej zwiększyć ilość pipów przeznaczone na SL i zmniejszyć pozycje,albo w ogóle grać bez SL jeśli depo na to pozwala (odpowiednio duże depo i nieduże pozycje ) , trzeba mieć mocne nerwy ale da sie :] pozdrawiam
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Po tym jak cena zaliczyła właśnie mój zamierzony TP czyli 1,4 jestem skłonny przyznać Wam murdock i Kuguar rację. Zapewne zwiększy to skuteczność zmniejszając stosunek zysku do ryzyka. Marzył mi się SL z m1 a TP z h1 ale widzę, że nie wychodzi mi to. Przetrawię to przez weekend. Choć muszę przyznać, że moim ideałem jest SL 5p a TP z H1 tak jak pokazał to w swoim "archiwum" Mr.T. Może mnie kiedyś tego nauczy :wink:
Od razu chcę też powiedzieć, że nie porzucam zasad z pierwszego posta tego dziennika. Nadal szukam miejsc na H1 a wejścia niżej. Z tym, że mniej patrzę na pinbary na niższych TF'ach a bardziej na szybkość ruchu ceny w danym kierunku. Głównie chodzi tu o opuszczenie strefy i powrót do niej, plus SD lepiej jak występuje na SR.
Się okazało, że da się ocenić prawdopodobieństwo skuteczności pinbara za pomocą niższego TF niż jest sam pinbar ale nad tym jeszcze muszę popracować.
Miłego weekendu wszystkim czytelnikom. Niektórych się tu nie spodziewałem. Bardzo mi miło. :)
ech...

ODPOWIEDZ