H1 w miarę, jak na moją ocenę, dobry poziom SD. Cena nie dotarła do niego ale tuż przed poziomem za niskich TF'ach zmiana różnic między szczytami, inny impet spadków a inny wzrostów i taką dedukcją wyszło mi, że powinienem po 1,3208 wejść ale strach + brak doświadczenia sprawił, że wszedłem dopiero pod LT na 10s. Na co liczę? Na dalsze spadki i prowadzenie pozycji po swingach. Cel w okolicach 1.300 lub jak Index dobije do SD.
Edit. Dorzucę jeszcze ten poziom na H1. Posiłkuję się analizą w MT4. Siła przyzwyczajenia + dziury w datafedzie dukasa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ale wszedłem ciutkę niżej i tę ciutkę brakło. Wywaliło na BE. Jurto rano przyniosę sobie młotek z piwnicy. Jak mnie będzie kusić przestawić na BE to....
Lubię jak rynek jest zdecydowany i obiera kierunek. O takie wejścia mi chodzi. Po pierwszym wejściu dołożyłem jeszcze jedno.
Wejście po zwolnieniu do zera mozolnych spadków, które to nastąpiły po szybkim ruchu w górę. Podobnie jak rano cena nie dotarła do strefy SD ale tuż przed nią dała znaki, że kończy spadać.
Jak na dzień dzisiejszy to te dwa wejścia dają ładny zwrot kapitału. Muszę to jeszcze poćwiczyć.
Zamknęło na +91 pipsów co przy małej piramidce dało 13% konta.
Trzeba iść spać.
Aha, było takie tąpnięcie, że zamknęło 10 pipsów niżej niż był ustawiony SL.