Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

mike_05 pisze:;pościłem cwaniaka wczoraj na ryz, ale nie chce mieć widocznie skośnych oczu :)
nie zawiera transakcji. próbowałem na złocie, tam handluje
Jestem pełem podziwu dla tak szeroko zakrojonych poszukiwań... złoto może dzisiaj nieźle potańczyć ;-)
Ja nie śmiałbym się dotknąć do złota w przedziałach mniejszych niż $100... Inaczej mówiąć wykres dzienny jako podstawowy. Poniżej 1 godziny to nawet nie patrzę.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 15:47 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Właśnie mi TPSA po reklamacjach wymieniła metodę dostarczania sygnału DSL, podobno na najnowocześniejszą, zerwania sieci na razie ustały, w związku z tym będzie jakiś wpływ pewne na wyniki pracujących MT4, oby na lepsze :wink:

Dodano po 4 minutach:

a jeszcze co do cwaniaka,
zrobiłem dziś eksperyment i postawiłem pozycje z palca na zlocie, na którym on pracuje, natychmiast postawił do mojego sell, sell limit wg swoich prawideł

Dodano po 1 godzinach 1 minutach:

mam następnego podejrzanego do przesłuchań...

a jak sobie radzi cwaniak ze zlotem w obrazku
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

nie wszystko złoto, co się świeci... to jest akurat złoto dla ubogich - srebro ;-)
Jeszcze lepsze... spróbuj od 30 Marca do 18 Maja.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

259 pisze:
mike_05 pisze:;pościłem cwaniaka wczoraj na ryz, ale nie chce mieć widocznie skośnych oczu :)
Jestem pełem podziwu dla tak szeroko zakrojonych poszukiwań... złoto może dzisiaj nieźle potańczyć ;-)
Ja nie śmiałbym się dotknąć do złota w przedziałach mniejszych niż $100... Inaczej mówiąć wykres dzienny jako podstawowy. Poniżej 1 godziny to nawet nie patrzę.
Twoj CwaniakPolski ma bardzo ładne wyniki :) Gratuluje.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

259 pisze:Dzięki za wyjaśnienia.

Możesz przekazać tym kolesiom, że jak zależy im na sprzedaży to powinni wyrzucić wszystkie te śmieci o tym jak to oni doszli do czegoś tam i zamiast chwalić się techniką handlu która ja stosowałem w latach 90-tych na akacjach (choć sama ta technika jest jeszcze starsza o kilkadziesiąt lat) jako swoim wyjątkowym wynalazkiem, zaprezentowali porządne wyniki pozwalające na prawidłową ocenę produktu.
Bo to co pokazują nie tylko nie budzi zaufania, ale jeszcze rodzi podejrzenia.

Zrobiłeś tutaj dla nich więcej niż oni sami raczyli w swoich ofertach - nie zapomnij upomnieć się o prowizję ;-)

Dodano po 23 minutach:

Z tym że ja w dalszym ciągu słyszę, a nie widzę.
Słyszę, że jest ok, że testy na wcześniejszych danych są ok, a jakoś nie widzę wyników tych testów. Tak trudno to zrobić?

To samo mi wmawiał taki jeden jakiś czas temu... potem szybko zwracał mi pieniądze bylebym tylko nie zrobił szumu jak mu pokazałem wyniki tego jego czegoś.
ja nic nie muszę ;) autorzy tego EA kiedyś na wystawionej aukcji napisali taką informację:

"Nie odpowiadam na e-maile z propozycjami otrzymania robota do testowania. Ta oferta jest skierowana wyłącznie dla osób chcących uzyskać życiową niezależność. Nie zależy nam na sprzedaży nieograniczonej ilości robota. Dlaczego? Ponieważ on zarabia dla mnie wystarczająco dobrze."

to chyba wszystko wyjaśnia :) pamiętam jeszcze jak znajomy trader wystawiał na Allegro swój system manualny który jest baaardzo zyskowny za grosze i... nikt go nie kupił - dlaczego? sprzedawca sam mi powiedział - po prostu był za tani ;) ludzie nie kupią Graala za grosze, bo dla nich musi on kosztować tysiące złotych... a prawda jest taka że te systemy które przynoszą najszybsze i najpewniejsze zyski są z reguły omijane szerokim łukiem bo wyglądają "zbyt podejrzliwie" :)

ja wierzę w ten system który posiadam, tymbardziej że jest on cały czas udoskonalany, a nie tak jak 99% innych tego typu narzędzi zrobiona rzutem na taśmę... mam to na co czekałem 2 lata, coś co przynosi mi stabilne zyski i mam nadzieję że za 3-4 lata nadal będę mógł w tym wątku pochwalić się że to EA dalej zarabia ;)

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Bez urazy ale jakoś nie wierze w takie rzeczy.

259
Maniak
Maniak

freakout pisze: ja nic nie muszę ;) autorzy tego EA kiedyś na wystawionej aukcji napisali taką informację:

"Nie odpowiadam na e-maile z propozycjami otrzymania robota do testowania. Ta oferta jest skierowana wyłącznie dla osób chcących uzyskać życiową niezależność. Nie zależy nam na sprzedaży nieograniczonej ilości robota. Dlaczego? Ponieważ on zarabia dla mnie wystarczająco dobrze."

to chyba wszystko wyjaśnia :) pamiętam jeszcze jak znajomy trader wystawiał na Allegro swój system manualny który jest baaardzo zyskowny za grosze i... nikt go nie kupił - dlaczego? sprzedawca sam mi powiedział - po prostu był za tani ;) ludzie nie kupią Graala za grosze, bo dla nich musi on kosztować tysiące złotych... a prawda jest taka że te systemy które przynoszą najszybsze i najpewniejsze zyski są z reguły omijane szerokim łukiem bo wyglądają "zbyt podejrzliwie" :)

ja wierzę w ten system który posiadam, tymbardziej że jest on cały czas udoskonalany, a nie tak jak 99% innych tego typu narzędzi zrobiona rzutem na taśmę... mam to na co czekałem 2 lata, coś co przynosi mi stabilne zyski i mam nadzieję że za 3-4 lata nadal będę mógł w tym wątku pochwalić się że to EA dalej zarabia ;)
Prawdę mówiąc bardzo lekceważąca informacja dla klientów, Sprzedawca ma wobec klienta obowiązki których nie może zbywać tym, że właściwie to mu się nie chce sprzedawać.

Klient nasz pan kiedyś mówiono, bo klienci to faktyczni chlebodawcy sprzedawców. Nie lekceważy się chlebodawcy ;-) To tak z etyki.
A tak zupełnie formalnie: oferta to pełnoprawna umowa i jest to uregulowane w odpowiednich przepisach. Np. z założenia Sprzedawca nie ma prawa odmówić sprzedaży oferowanego towaru/usługi... Ma obowiązek przedstawić wszelkie istotne informacje niezbędne do podjęcia w pełni świadomej decyzji zakupu...
Przekonanie klienta do zakupu to jedno, a przedstawienie mu rzetelnych informacji to drugie. Samo przekonanie to trochę za mało. I prawo to uwzględnia stając po stronie klienta jako słabszej stronie.

Ale skończmy już z tym - to za bardzo już odbiega od tematu. Ludzie ziewają...

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

jamesfisher pisze:
259 pisze:
Twoj CwaniakPolski ma bardzo ładne wyniki :) Gratuluje.
właśnie przeżywa stan przedzawałowy, widocznie śledczy za mocno podkręcili :)

gratulacje to może za jakiś miesiąc, jak cwaniak pozwoli...
ale za to otworzył krótką na ryzu

259
Maniak
Maniak

Nie masz Ty litości nad tymi kontami... ja rozumiem, że ludzie nie szanują tego co za darmo, ale aż tak?
ECNcwaniak z kolei radzi sobie całkiem nieźle.
Choć short na najbardziej wrażliwej na FOMC parze przed tym wydarzeniem nie jest zbyt fortunny.

Kangaroo ma filtr newsowy - wyłącza i włącza EA na czas ważnych wydarzeń. Z odpowiednim zapasem przed i po.
Ale nie ustrzegł ich przed wpadkami - tych wydarzeń które go pogrążyły nie było w kalendarzu ForexFactory :-D
W ogóle nie było ich w żadnym. Choć można było się przygotować.
Ale tego żaden automat nie złapie bo nie będzie w stanie zinterpretować nie tylko ciągu wydarzeń, ale jeszcze zmieniającej się wagi i percepcji tych samych pozornie komunikatów.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Cwaniak jest prosty jak cep. Jak wskaźniki są w zadanych stanach, to informacje z rynku nie bardzo szkadzą. Zabezpiecza sie pozycją oczekująca zamiast SL i jak jest rewers, ta pozycja ratuje pierwotną. Reszta to MM.
Chyba, ze złe ustawienia nie pozwola otworzyć tej drugiej pozycji w wyniku braku środków, wtedy tylko oczy do nieba.... :pray:

ODPOWIEDZ