AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

Dariusz Wiśniewski pisze:Stanowisko PFSoft

No właśnie mi się wydaje że za dużo jest ich opinii a za mało prawdziwych graczy
a to troszkę na odwrót powinno działać jak to mówią klient nasz pan.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Śledzę uważnie ten wątek od samego początku. Pamiętam początkową euforię wszystkich, że powstał pierwszy polski ECN, że wyznaczycie nowe standardy w handlu na forexie.
Nie założyłem sobie konta w Aliorze bo pomyślałem, że na początku mogą pojawić się drobne błędy i lepiej ich uniknąć. Wolałem poczekać na pozytywne opinie napaleńców, którzy poszli na żywioł testowania nowej platformy w realu.
Demo również nie zakładałem bo czytałem wielokrotnie, że są z nią spore problemy, co Alior tłumaczył tym, że "to tylko demo i nie ma się czym przejmować". Nie uważam tak. Demo jest po to aby poznać platformę bez ryzyka. A jak ją poznać skoro często nie działa, albo działa z poważnymi błędami ?
Czytając ten wątek tydzień po tygodniu "szczęka opadała mi coraz niżej". NO JAK RANY !!!! Funkcjonowanie platformy to jakaś tragedia. Porażka totalna.
Pamiętam początkowy zapał Marchewy, ale obecnie nawet on się osłabił działaniem platformy i stąd jego chwilowa absencja. Wcale mu się nie dziwię.
NIE TAK TO MIAŁO BYĆ !!!!
Mieliście dawać świetllisty przykład tworząc "nowe standardy bankowości" a co z tego wyszło ?
Zawiedliście srodze spore rzesze inwestorów.
Ogarnijcie się i zaprowadzcie jakiś porządek. Może do czasu usunięcia poważniejszych błędów zawieście platforme ? Jak można zmuszać graczy do testowania wersji beta na własny rachunek ? Przede wszystkim usuńcie to otwieranie platformy sms'ami . Nie korzystajac z platformy od razu czuję, ze jest to niewygodne, a wręcz niebezpieczne. Padnie mi bateria w telefonie i nie zamknę pozycji doprowadzajac do poważnych strat w sytuacji dużej zmienności na rynku.
Poprawcie się bo wielu inwestorów nadal na Was liczy. Nie zawalcie tego.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Minak
Bywalec
Bywalec

Czy do końca ECN?

Nieprzeczytany post autor: Minak »

Czegoś tu nie rozumiem. Nie ma problemu żeby otworzyć za małą kwotę dowolną pozycję w ułamku sekundy. Zero opóźnień. Rozumiem, że znalazł się szybko kupiec po drugiej stronie. Gorzej już zamknąć po market. Zazwyczaj ostatnio program czeka aż będzie najbardziej niekorzystna sytuacja. Często na EUR/USD trzeba czekać kilka minut na zamknięcie pozycji.
Dziwne to wszystko. Ciekawi mnie czy kwoty do 1 LOT faktycznie są przekazywane na rynek międzybankowy FX (Z Matrixa nie można tego wyczytać) czy odbywa się to jak u Brokera MM. Nie widze żadnych dowodów w histori po ile zlecilem zajęcie pozycji (nie po ile zostało zajęte bo różnica nieraz >30pkt), żadnych nr klientów po drugiej stronie.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Minak pisze:Czegoś tu nie rozumiem. Nie ma problemu żeby otworzyć za małą kwotę dowolną pozycję w ułamku sekundy. Zero opóźnień. Rozumiem, że znalazł się szybko kupiec po drugiej stronie. Gorzej już zamknąć po market. Zazwyczaj ostatnio program czeka aż będzie najbardziej niekorzystna sytuacja. Często na EUR/USD trzeba czekać kilka minut na zamknięcie pozycji.
Dziwne to wszystko. Ciekawi mnie czy kwoty do 1 LOT faktycznie są przekazywane na rynek międzybankowy FX (Z Matrixa nie można tego wyczytać) czy odbywa się to jak u Brokera MM. Nie widze żadnych dowodów w histori po ile zlecilem zajęcie pozycji (nie po ile zostało zajęte bo różnica nieraz >30pkt), żadnych nr klientów po drugiej stronie.
Pozycje zarówno są otwierane jak i zamykane bez opóźnień - od razu przekazywane na rynek w celu zawarcia transakcji z kontrpartnerem.
Minak pisze:Często na EUR/USD trzeba czekać kilka minut na zamknięcie pozycji.
Zamknięcie pozycji powinno nastąpić max do kilku sekund po wysłaniu zlecenia przez Klienta. Proszę o przesłanie szczegółów transakcji do weryfikacji na adres at.kontakt@alior.pl. Zweryfikujemy te transakcje.
Minak pisze:Dziwne to wszystko. Ciekawi mnie czy kwoty do 1 LOT faktycznie są przekazywane na rynek międzybankowy FX (Z Matrixa nie można tego wyczytać) czy odbywa się to jak u Brokera MM
Wszystkie transakcje (od 10.000 ) są przekazywane na rynek międzybankowy.
Minak pisze:Nie widze żadnych dowodów w histori po ile zlecilem zajęcie pozycji (nie po ile zostało zajęte bo różnica nieraz >30pkt), żadnych nr klientów po drugiej stronie.
Raport Wykonane zlecenia -> kolumna Cena pokazuje przy jakiej cenie zostało puszczone zlecenie, Cena rzeczwista -> po jakiej zostało zrealizowane.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Dariusz Wiśniewski pisze:
rh-fx pisze:Od wczoraj wyskakuje mi komunikat "wrong request format" .

Pojawia się np. przy otwieraniu pozycji - nie otworzy.
zmianie SL - nie zmieni tylko zlikwiduje SL !!!
logowaniu - nie zaloguje

Co może byc przyczyną ?
Niestety nie spotkaliśmy się z takim przypadkiem. czy jest tam podany jakiś kod błędu/opis błędu ?

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
dzisiaj "wrong request format" nie występuje. Problem leży chyba w szybkości łącza inetrentowego, które było słabe u mnie. Dzisiaj jest lepiej.Dam znać jak jeszcze pojawi sie problem.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

Minak pisze:Gorzej już zamknąć po market. Zazwyczaj ostatnio program czeka aż będzie najbardziej niekorzystna sytuacja

Co jak co ale mnóstwo błędów ma ta platforma ale z czymś takim to się nie spotkałem na realnym rachunku

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Dariusz Wiśniewski pisze: Obecnie większość naszych Klientów zawiera transakcje manualnie. Automatyczny trading dopiero zaczyna się popularyzować wśród naszych Klientów, jednak nadal znakomita większość osób gra "ręcznie". W związku z tym postawiliśmy na innowacyjną (jak na skalę kraju) platformę - mając świadomość mankamentów jakie posiada - brak automatycznego tradingu.
rzeczywiście wiekszość gra manualnie, ale brakuje bardzo możliwości włączenia skryptu np. typu LVOE Luktoma.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Dlaczego ... ? Obecnie większość naszych Klientów zawiera transakcje manualnie. Automatyczny trading dopiero zaczyna się popularyzować wśród naszych Klientów, jednak nadal znakomita większość osób gra "ręcznie". W związku z tym postawiliśmy na innowacyjną (jak na skalę kraju) platformę - mając świadomość mankamentów jakie posiada - brak automatycznego tradingu.
Skąd takie informacje? No wiadomo ze ludzie graja ręcznie bo automatu się pościć nie da :P Zabugowany pro trader - nie ma automatycznego rozumiem, poczekamy do pro tradera 2 i zobaczymy jak to będzie. W sumie dla brokera który żyje z prowizji automaty to kury znoszące złote jajka a nie niedzielni forexowcy co od biedy klepną zlecenie raz dziennie :P

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Aekold pisze: Skąd takie informacje? No wiadomo ze ludzie grają „ręcznie”
bo automatu się pościć nie da
- Właśnie miałem to napisać

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Witam!
Odczekałem kilka miesięcy aby uniknąć problemów niemowlęcych z którymi każdy nowy produkt musi się zmierzyć, bo jak wcześniej ktoś napisał szkoda czasu na wolontariat poprzez darmowe testowanie, które jak było widać po wpisach dodatkowo było obarczone sporym stresem.

Pobawiłem się kilka dni na demo, platforma jako taka jest świetna ale są jeszcze niedociągnięcia. Oczywiście wiem, że demo to nie to samo ale mimo wszystko powinno banglać należycie. Choćby z tego powodu, że większość potencjalnych klientów po dłuższym użytkowaniu MT4 ma pewne "skrzywienie" i wyrobione (być może złe) nawyki. A nowego klienta łatwo zniechęcić ale do rzeczy.

Przede wszystkim po kilku dniach normalnej pracy pojawiało się coraz więcej zwiechów (zapewniam to nie jest problem maszyny, bo robiłem to na dwóch niezależnych komputerach) a teraz już nie da się zamknąć aplikacji tylko na koniec jest gwarantowany zwiech. Nie wiem jak to wygląda w realu ale nie chciałbym żeby platforma mi się wieszała podczas gry, bo wtedy mam inne rzeczy na głowie i mógłbym po którymś zwiechu zrobić komuś (a bankowo czemuś) krzywdę. Odpowiedź w stylu, że trzeba przeinstalować też problemu nie rozwiązuje, bo on powraca a ile razy można to robić? Lepiej w tym czasie coś zarobić!

Dzisiaj jeszcze zauważyłem taki problem, kiedy odsunę początek wykresu i wrzucę dowolną linię trendu albo np. trójkąt, to potem zmniejszając odległość linia odwraca się w drugą stronę a wielokąt zmienia kształt. Przykład jak to wygląda zamieszczam w obrazku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

ODPOWIEDZ