Dariusz Wiśniewski pisze:Stanowisko PFSoft
No właśnie mi się wydaje że za dużo jest ich opinii a za mało prawdziwych graczy
a to troszkę na odwrót powinno działać jak to mówią klient nasz pan.
Pozycje zarówno są otwierane jak i zamykane bez opóźnień - od razu przekazywane na rynek w celu zawarcia transakcji z kontrpartnerem.Minak pisze:Czegoś tu nie rozumiem. Nie ma problemu żeby otworzyć za małą kwotę dowolną pozycję w ułamku sekundy. Zero opóźnień. Rozumiem, że znalazł się szybko kupiec po drugiej stronie. Gorzej już zamknąć po market. Zazwyczaj ostatnio program czeka aż będzie najbardziej niekorzystna sytuacja. Często na EUR/USD trzeba czekać kilka minut na zamknięcie pozycji.
Dziwne to wszystko. Ciekawi mnie czy kwoty do 1 LOT faktycznie są przekazywane na rynek międzybankowy FX (Z Matrixa nie można tego wyczytać) czy odbywa się to jak u Brokera MM. Nie widze żadnych dowodów w histori po ile zlecilem zajęcie pozycji (nie po ile zostało zajęte bo różnica nieraz >30pkt), żadnych nr klientów po drugiej stronie.
Zamknięcie pozycji powinno nastąpić max do kilku sekund po wysłaniu zlecenia przez Klienta. Proszę o przesłanie szczegółów transakcji do weryfikacji na adres at.kontakt@alior.pl. Zweryfikujemy te transakcje.Minak pisze:Często na EUR/USD trzeba czekać kilka minut na zamknięcie pozycji.
Wszystkie transakcje (od 10.000 ) są przekazywane na rynek międzybankowy.Minak pisze:Dziwne to wszystko. Ciekawi mnie czy kwoty do 1 LOT faktycznie są przekazywane na rynek międzybankowy FX (Z Matrixa nie można tego wyczytać) czy odbywa się to jak u Brokera MM
Raport Wykonane zleceniaMinak pisze:Nie widze żadnych dowodów w histori po ile zlecilem zajęcie pozycji (nie po ile zostało zajęte bo różnica nieraz >30pkt), żadnych nr klientów po drugiej stronie.
dzisiaj "wrong request format" nie występuje. Problem leży chyba w szybkości łącza inetrentowego, które było słabe u mnie. Dzisiaj jest lepiej.Dam znać jak jeszcze pojawi sie problem.Dariusz Wiśniewski pisze:Niestety nie spotkaliśmy się z takim przypadkiem. czy jest tam podany jakiś kod błędu/opis błędu ?rh-fx pisze:Od wczoraj wyskakuje mi komunikat "wrong request format" .
Pojawia się np. przy otwieraniu pozycji - nie otworzy.
zmianie SL - nie zmieni tylko zlikwiduje SL !!!
logowaniu - nie zaloguje
Co może byc przyczyną ?
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
rzeczywiście wiekszość gra manualnie, ale brakuje bardzo możliwości włączenia skryptu np. typu LVOE Luktoma.Dariusz Wiśniewski pisze: Obecnie większość naszych Klientów zawiera transakcje manualnie. Automatyczny trading dopiero zaczyna się popularyzować wśród naszych Klientów, jednak nadal znakomita większość osób gra "ręcznie". W związku z tym postawiliśmy na innowacyjną (jak na skalę kraju) platformę - mając świadomość mankamentów jakie posiada - brak automatycznego tradingu.
Skąd takie informacje? No wiadomo ze ludzie graja ręcznie bo automatu się pościć nie daDlaczego ... ? Obecnie większość naszych Klientów zawiera transakcje manualnie. Automatyczny trading dopiero zaczyna się popularyzować wśród naszych Klientów, jednak nadal znakomita większość osób gra "ręcznie". W związku z tym postawiliśmy na innowacyjną (jak na skalę kraju) platformę - mając świadomość mankamentów jakie posiada - brak automatycznego tradingu.