AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Mustafa pisze:Dzisiaj jeszcze zauważyłem taki problem, kiedy odsunę początek wykresu i wrzucę dowolną linię trendu albo np. trójkąt, to potem zmniejszając odległość linia odwraca się w drugą stronę a wielokąt zmienia kształt. Przykład jak to wygląda zamieszczam w obrazku.
Według moich informacji w PT2 takie "kwiatki" już zostały poprawione. Ale cały czas się przyglądamy tej kwestii.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Jeszcze jedna sprawa mam zaznaczone na wykresie wyświetlanie zleceń ale czasem znikają albo nie chcą się pojawić po przełączaniu między oknami i pulpitami oraz brakuje mi możliwości wrzucenia na wykres poprzednich/dawnych zleceń. Da się z tym coś zrobić?

z góry dziękuje za odpowiedź
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Mustafa pisze:Jeszcze jedna sprawa mam zaznaczone na wykresie wyświetlanie zleceń ale czasem znikają albo nie chcą się pojawić po przełączaniu między oknami i pulpitami oraz brakuje mi możliwości wrzucenia na wykres poprzednich/dawnych zleceń. Da się z tym coś zrobić?
Tak, ten problem zgłosiliśmy już jakiś czas temu - bug już jest poprawiony w PT2.

Pozdrawiam

P.S. sam zaczynam wierzyć, że PT2 to będzie zupełnie nowa aplikacja, pozbawiona błędów :) obym się nie mylił ...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Panie Darku.
Ukazała się informacja oficjalnie że Alior Bank będzie sprzedany rosyjskiemu bankowi.
Czy może Pan ujawnić jakie jest nastawienie inwestora w stosunku do bankowości inwestycyjnej,czy będzie to dalej priorytet czy wprost przeciwnie?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:Ukazała się informacja oficjalnie że Alior Bank będzie sprzedany rosyjskiemu bankowi.
Tak ? Nic mi o tym nie wiadomo ? Parkiet pisał o rzekomym wystawieniu banku na sprzedaż, forsal o rzekomym zainteresowaniu rosyjskiego banku...

Chyba będę musiał zaktualizować swoję wiedzę :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
warnisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: warnisz »

Chciałem dziś zobaczyć historię otwieranych i zamykanych pozycji. Daję generuj raport, przedział czasu ustawiam na dwa ostatnie dni, wersja HTML, wciskam generuj raport i....
czekam...
czekam...
czekam...

w ciągu ostatnich dwóch dni zrobiłem może 8 - 10 operacji max, to chyba nie jest aż tak dużo....
no to nic, czekam dalej....

minęły 3 minuty.... wciąż nic... trwa pobieranie danych do raportu....
zaczynam się powoli wkurzać...

... chyba ktoś poszedł po te dane i nie może ich znaleźć... minęły 4 minuty...

... szybciej będzie jak przejdę się do banku po te kilka liczb, mam blisko...

...mija piąta minuta....

... wreszcie jest! ("Brak dostępnych danych dla wprowadzonego zapytania. Wybierz inne parametry.")

Chyba się pomyliłem. Sprawdzam wszystko jeszcze raz. Jest OK. Instrumenty: "All", daty: "20 września 2011 do 22 września 2011". Generuj raport.
czekam....

W między czasie zastanawiam się, czy mój wybór brokera był słuszny. Ale jestem cierpliwy. Początki są zawsze trudne. W końcu to pierwszy taki ECN w Polsce! Poczekam...
Mijają kolejne minuty...

"Brak dostępnych danych dla wprowadzonego zapytania. Wybierz inne parametry."

Zmieniam Instrumenty z "All" na "COM.GOLD". Może jak podpowiem platformie, czym handlowałem, będzie szybciej. Typ raportu: "Tabela". Kolejna próba...
czekam...

Teraz już na 100% byłbym w Alior Banku.
Sprawdzam połączenie z Internetem - jest, świeczki wesoło się przesuwają na wykresach. Raportu jak nie było tak nie ma. W między czasie szukam, czy nie ma gdzieś jakiejś zwykłej tabelki z historią pozycji. Niestety nie ma. Rejestr zdarzeń pokazuje tylko, że się zalogowałem (40 minut! temu) . Noż !@#$%^. Nie poddam się! Jeszcze raz - pokażcie mi ten cholerny raport. Raptem kilka (sic!) pozycji, w każdej kilka liczb. Potrzebuję kilkudziesięciu liczb ułożonych ładnie w rządku. Przypominają mi się czasy gier wgrywanych za pomocą magnetofonu... jeden wolny obrót, brzdęknięcie i całe 20-30 bajtów danych ładowało się do pamięci komputera. 25 lat temu.

"Brak dostępnych danych dla wprowadzonego zapytania. Wybierz inne parametry."

Ostatnia próba. Teraz idę na całość. Wszystkie zamknięte pozycje na wszystkich walorach z całego ostatniego miesiąca w wersji .XLS. Coś tam się chyba powinno jednak znaleźć.
czekam...

Przy okazji zauważam, że w oknie do generowania raportów instrumenty do wyboru poukładane są raczej chaotycznie - zupełnie inaczej niż w oknie głównym. Na liście mamy trochę walut, potem GER30, znów waluty.COM.GOLD znalazłem pomiędzy USA30 i ESP35, a bawełna jest pomiędzy amerykańskimi RYANAIRem i EXXONem. Ciekawe...
Twa pobieranie danych do raportu...

Właśnie mija godzina od początku moich prób. Idę zrobić herbatę... Mam dzisiaj więcej czasu. Poczekam....

Zastanawiam się, czy to tylko u mnie, czy inni mają tak samo. Przecież to niemożliwe, żeby w ogóle nie dało się zobaczyć historii transakcji.
Twa pobieranie danych do raportu...

Właśnie mija pierwsza godzina prób. Nie muszę chyba pisać, że raportu nie zobaczyłem.

I myślę, że na tym zakończę tego przydługiego posta. Jestem osobą dość cierpliwą, ale w tym miejscu właśnie osiągnąłem swój limit. Jeśli jesteś bardziej cierpliwy/cerpliwa niż ja, to zapraszam do Aliora. Jest masa niedoróbek, ale co tam... W końcu to pierwszy taki ECN w Polsce!

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

mi tabele i HTML działały ale Excel nigdy nie zadziałał a szkoda
poza tym przydałoby się żeby program "zapamiętał" jak w tabeli ustawiłem kolumny
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, 10:56 przez Mustafa, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Witam,
Póki co gram na demo i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby raport nie został wygenerowany.

Ja mam jeszcze pytanko - czemu gdy na wykresie chcę ustawić S/L, to może on być ustawiony jedynie nad poziomem zakupu?
Chodzi mniej więcej o to, że jak zyski się będą zwiększały, to chciałbym przesuwać S/L, a niestety się nie da.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
warnisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: warnisz »

basketmat pisze:Witam,
Póki co gram na demo i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby raport nie został wygenerowany.
Mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby został. Próbowałem też na koncie DEMO na tym samym komputerze i jest identycznie.

Dodano po 8 minutach:

Nie wiem, czy ktoś z Aliora zdążył przeczytać moje powyższe posty, ale właśnie kliknąłem ostatni raz na GENERUJ RAPORT. Dodam, że zrobiłem to już całkowicie od niechcenia, trzymając umowę z Aliorem w ręce (w celu udania się do oddziału i zamknięcia konta). I oto...

Piękny raport.
W ciągu dwóch sekund.

Godzinowe, miesięczne, zbiorcze... wszystko działa. :)

No i co ja mam o tym wszystkim myśleć?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

warnisz pisze:Nie wiem, czy ktoś z Aliora zdążył przeczytać moje powyższe posty, ale właśnie kliknąłem ostatni raz na GENERUJ RAPORT. Dodam, że zrobiłem to już całkowicie od niechcenia, trzymając umowę z Aliorem w ręce (w celu udania się do oddziału i zamknięcia konta). I oto...

Piękny raport.
W ciągu dwóch sekund.

Godzinowe, miesięczne, zbiorcze... wszystko działa.

No i co ja mam o tym wszystkim myśleć?
Tak, zdążyłem przeczytać wcześniejsze posty. Jednak zdążyłem jedynie rozpocząć zadawanie pytań, a jeszcze nie zostały podjęte żadne kroki w tym temacie.
Fakt jest faktem, że rzeczywiście czasami dostajemy sygnały o komunikacie "Brak danych do wyświetlenia".

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ