Admiral Markets - Wątek II
chcesz otwierać rachunek w złocie?
Walutą bazową Rachunku w Złocie jest Jednostka Złota (Gold Unit), kwotowana przez Admiral Markets AS jako 1/1000 aktualnej ceny uncji złota troy przy kursie XAUUSD (Gold/ U.S. Dollar). Kurs XAUUSD obliczany jest jako iloraz aktualnej ceny uncji złota troy oraz 1000 dolarów amerykańskich. Uncja złota troy odzwierciedla rynkowa wartość rafinowanego (czystego) złota o próbie nie mniejszej niż 995.
Wszystkie dane finansowe prezentowane na platformie MetaTrader 4 np. balance, equity, wielkość jednego punktu, przeliczane są w czasie rzeczywistym według aktualnego kursu XAUUSD.
Prosimy wziąć pod uwagę, iż Rachunki w Złocie nie mogą zostać zasilone poprzez bezpośrednią wpłatę depozytu na taki rachunek. Aby zasilić Rachunek w Złocie należy zrealizować przelew środków na jeden z rachunków rzeczywistych prowadzonych w standardowej walucie (PLN/EUR/USD), a następnie zrealizować przelew wewnętrzny pomiędzy rachunkami MetaTrader. Przelew ten zrealizować można w Gabinecie Inwestora w zakładce "Transfer środków", a następnie "Przelew na inny rachunek MetaTrader". Przelew jest realizowany po kursie XAUUSD lub kursach krzyżowych (dla walut innych niż USD).
http://www.admiralmarkets.pl/inwestowanie-w-zloto/
Dodano po 4 minutach:
szczerze powiem nie wiem czy to ma sens
złoto nie będzie rosło do nieba
prędzej czy później towary też polecą na pysk
a wtedy waluty są lepszą alternatwą
Pełny cykl;
Obligacje rozpoczynają Hossę (spadają akcje i towary)
Akcje rozpoczynają Hossę ( obligacje rosną, towary spadają)
Towary rozpoczynaj Hossę (rosnę wszystkie rynki)
Obligacje rozpoczynają Bessę (akcje i towary rosną)
Akcje rozpoczynają Bessę (obligacje spadają, towary rosną)
Towary rozpoczynają Bessę (spadają wszystkie rynki)
Walutą bazową Rachunku w Złocie jest Jednostka Złota (Gold Unit), kwotowana przez Admiral Markets AS jako 1/1000 aktualnej ceny uncji złota troy przy kursie XAUUSD (Gold/ U.S. Dollar). Kurs XAUUSD obliczany jest jako iloraz aktualnej ceny uncji złota troy oraz 1000 dolarów amerykańskich. Uncja złota troy odzwierciedla rynkowa wartość rafinowanego (czystego) złota o próbie nie mniejszej niż 995.
Wszystkie dane finansowe prezentowane na platformie MetaTrader 4 np. balance, equity, wielkość jednego punktu, przeliczane są w czasie rzeczywistym według aktualnego kursu XAUUSD.
Prosimy wziąć pod uwagę, iż Rachunki w Złocie nie mogą zostać zasilone poprzez bezpośrednią wpłatę depozytu na taki rachunek. Aby zasilić Rachunek w Złocie należy zrealizować przelew środków na jeden z rachunków rzeczywistych prowadzonych w standardowej walucie (PLN/EUR/USD), a następnie zrealizować przelew wewnętrzny pomiędzy rachunkami MetaTrader. Przelew ten zrealizować można w Gabinecie Inwestora w zakładce "Transfer środków", a następnie "Przelew na inny rachunek MetaTrader". Przelew jest realizowany po kursie XAUUSD lub kursach krzyżowych (dla walut innych niż USD).
http://www.admiralmarkets.pl/inwestowanie-w-zloto/
Dodano po 4 minutach:
szczerze powiem nie wiem czy to ma sens
złoto nie będzie rosło do nieba
prędzej czy później towary też polecą na pysk
a wtedy waluty są lepszą alternatwą
Pełny cykl;
Obligacje rozpoczynają Hossę (spadają akcje i towary)
Akcje rozpoczynają Hossę ( obligacje rosną, towary spadają)
Towary rozpoczynaj Hossę (rosnę wszystkie rynki)
Obligacje rozpoczynają Bessę (akcje i towary rosną)
Akcje rozpoczynają Bessę (obligacje spadają, towary rosną)
Towary rozpoczynają Bessę (spadają wszystkie rynki)
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
witam
ja debiutuję na realu w Admiralu i mam w związku z tym pytanie:
są kwotowania np. "Eur/Usd" (4 cyfry po przecinku) i "Eur/usd." ( 5 cyfr po przecinku) pierwszy raz widzę taki twór, czy to się różni tylko liczbą miejsc po przecinku czy czymś jeszcze ? ćwiczyłem pare dem, ale podwójnego kwotowania nie trafiłem jeszcze
[EDIT]
nie było pytania, bo te podwójne kwotowanie widziałem jak rachunek był nieczynny ( nie miałem wpłacone depo jeszcze) a teraz jak rachunek wystartował to jest tylko kwotowanie E/U z 4 miejscami po przecinku
ja debiutuję na realu w Admiralu i mam w związku z tym pytanie:
są kwotowania np. "Eur/Usd" (4 cyfry po przecinku) i "Eur/usd." ( 5 cyfr po przecinku) pierwszy raz widzę taki twór, czy to się różni tylko liczbą miejsc po przecinku czy czymś jeszcze ? ćwiczyłem pare dem, ale podwójnego kwotowania nie trafiłem jeszcze
[EDIT]
nie było pytania, bo te podwójne kwotowanie widziałem jak rachunek był nieczynny ( nie miałem wpłacone depo jeszcze) a teraz jak rachunek wystartował to jest tylko kwotowanie E/U z 4 miejscami po przecinku

ok dzis sobie przeinstaluje bo mnie strasznie to irytuje i zanim cokolwiek zrobie to musze patrzec czy swieczki dobrze chodzaMighty Baz pisze:mnie pomaga zawsze reinstalacja clienta, chodzi wtedy jak nowy , hehehe, nawet moge z palca grac na m1, co rzadko mi sie zdarza bo ilość szumów nie przekłada sie na zyskimario83 pisze:Do mnie wyplata przyszla nastepnego dnia, takze nie moge nic zarzucic jesli chodzi o wyplate.
WKurza mnie natomiast MT4 na koncie pro. Od czasu do czasu mam jakies chore przesuniecie czasu i swieczki mi sie rysuja z przesunieciem o 3minuty. Wczoraj bylo git, dizs znow tak mam. Restart kompa nic nie daja, czy mozna jakos wyczyscic cache wMT4 czy cos?? Co za badziew...

Mam kolejny problem, dlatego ze w pracy uzywam tylko telefonu do zlecen ostatnio po ich upgrade aplikaci nie moge otwierac w ogole transakcji. Support jest malo pomocny... czy ktos z Was korzysta z aplikacji na gejfona?
kupuj POLSKIE produkty
- mysje_hood
- Gaduła
support nie byl zbyt pomocny ale juz rozwiazalem zagadke niedzialajacej aplikacji. Otoz w instrumentach pojawilo sie duzo wiecej instrumentow i zdziwilo mnie na poczatku dlaczego sa tylko 4 cyfry po przecinku.. ale nie wnikalem. Tak samo mialem w favourites i stwierdzilem ze olali 5cyfre. Teraz popatrzylem sobie w instrumenty i okazuje sie ze w nowej platformie sa instrumenty i spread dla wszystkich typ kont. Nie moglem zawierac zadnej transakcji dla instrumentow z poczatku listy, poniewaz sa one dla kont standard, natomiast kwotowania dla kont PRO sa na samym dole.
Szkoda ze nikt z supportu nie wpadl na to przez dwa dni
Szkoda ze nikt z supportu nie wpadl na to przez dwa dni

kupuj POLSKIE produkty
Ten tester strategii w AM to kompletne ścierwo http://www.youtube.com/watch?v=a1t9vmvCI8E Jak TP = średnia_kórsow + speader +swap +50; może generować strate po osiagnieciu TP.