Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

chcesz otwierać rachunek w złocie?

Walutą bazową Rachunku w Złocie jest Jednostka Złota (Gold Unit), kwotowana przez Admiral Markets AS jako 1/1000 aktualnej ceny uncji złota troy przy kursie XAUUSD (Gold/ U.S. Dollar). Kurs XAUUSD obliczany jest jako iloraz aktualnej ceny uncji złota troy oraz 1000 dolarów amerykańskich. Uncja złota troy odzwierciedla rynkowa wartość rafinowanego (czystego) złota o próbie nie mniejszej niż 995.
Wszystkie dane finansowe prezentowane na platformie MetaTrader 4 np. balance, equity, wielkość jednego punktu, przeliczane są w czasie rzeczywistym według aktualnego kursu XAUUSD.
Prosimy wziąć pod uwagę, iż Rachunki w Złocie nie mogą zostać zasilone poprzez bezpośrednią wpłatę depozytu na taki rachunek. Aby zasilić Rachunek w Złocie należy zrealizować przelew środków na jeden z rachunków rzeczywistych prowadzonych w standardowej walucie (PLN/EUR/USD), a następnie zrealizować przelew wewnętrzny pomiędzy rachunkami MetaTrader. Przelew ten zrealizować można w Gabinecie Inwestora w zakładce "Transfer środków", a następnie "Przelew na inny rachunek MetaTrader". Przelew jest realizowany po kursie XAUUSD lub kursach krzyżowych (dla walut innych niż USD).

http://www.admiralmarkets.pl/inwestowanie-w-zloto/

Dodano po 4 minutach:

szczerze powiem nie wiem czy to ma sens
złoto nie będzie rosło do nieba
prędzej czy później towary też polecą na pysk
a wtedy waluty są lepszą alternatwą

Pełny cykl;

Obligacje rozpoczynają Hossę (spadają akcje i towary)
Akcje rozpoczynają Hossę ( obligacje rosną, towary spadają)
Towary rozpoczynaj Hossę (rosnę wszystkie rynki)
Obligacje rozpoczynają Bessę (akcje i towary rosną)
Akcje rozpoczynają Bessę (obligacje spadają, towary rosną)
Towary rozpoczynają Bessę (spadają wszystkie rynki)
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

fxmatys
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxmatys »

Za dużo pytam za mało szukam ale dobrze jest czasami zapytać o aktualne informacje. Dzięki mustafa

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kristofx »

witam
ja debiutuję na realu w Admiralu i mam w związku z tym pytanie:
są kwotowania np. "Eur/Usd" (4 cyfry po przecinku) i "Eur/usd." ( 5 cyfr po przecinku) pierwszy raz widzę taki twór, czy to się różni tylko liczbą miejsc po przecinku czy czymś jeszcze ? ćwiczyłem pare dem, ale podwójnego kwotowania nie trafiłem jeszcze

[EDIT]
nie było pytania, bo te podwójne kwotowanie widziałem jak rachunek był nieczynny ( nie miałem wpłacone depo jeszcze) a teraz jak rachunek wystartował to jest tylko kwotowanie E/U z 4 miejscami po przecinku :roll:

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Mighty Baz pisze:
mario83 pisze:Do mnie wyplata przyszla nastepnego dnia, takze nie moge nic zarzucic jesli chodzi o wyplate.

WKurza mnie natomiast MT4 na koncie pro. Od czasu do czasu mam jakies chore przesuniecie czasu i swieczki mi sie rysuja z przesunieciem o 3minuty. Wczoraj bylo git, dizs znow tak mam. Restart kompa nic nie daja, czy mozna jakos wyczyscic cache wMT4 czy cos?? Co za badziew...
mnie pomaga zawsze reinstalacja clienta, chodzi wtedy jak nowy , hehehe, nawet moge z palca grac na m1, co rzadko mi sie zdarza bo ilość szumów nie przekłada sie na zyski
ok dzis sobie przeinstaluje bo mnie strasznie to irytuje i zanim cokolwiek zrobie to musze patrzec czy swieczki dobrze chodza :P Szczegolnie wazne jest to jak pojawia sie pinbar czy mlotek na S/R.

Mam kolejny problem, dlatego ze w pracy uzywam tylko telefonu do zlecen ostatnio po ich upgrade aplikaci nie moge otwierac w ogole transakcji. Support jest malo pomocny... czy ktos z Was korzysta z aplikacji na gejfona?
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

mnie na iphonie chodzi. update fajny, można teraz robic analize techniczną w tej aplikacji. Może przeinstaluj sobie aplikacje...

Masz update systemu?
Obrazek

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

support nie byl zbyt pomocny ale juz rozwiazalem zagadke niedzialajacej aplikacji. Otoz w instrumentach pojawilo sie duzo wiecej instrumentow i zdziwilo mnie na poczatku dlaczego sa tylko 4 cyfry po przecinku.. ale nie wnikalem. Tak samo mialem w favourites i stwierdzilem ze olali 5cyfre. Teraz popatrzylem sobie w instrumenty i okazuje sie ze w nowej platformie sa instrumenty i spread dla wszystkich typ kont. Nie moglem zawierac zadnej transakcji dla instrumentow z poczatku listy, poniewaz sa one dla kont standard, natomiast kwotowania dla kont PRO sa na samym dole.

Szkoda ze nikt z supportu nie wpadl na to przez dwa dni :lol:
kupuj POLSKIE produkty

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam
Mieliście Freeza i lukę od 21.59.57 do 22.03 czasu platformy ? Serwer Real :evil:

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

codziennie tak jest w admiralu od 21:59 do 22:03.

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

aha, dzięki za oświecenie, bo ja od piątku u nich,
znaczy trzeba się przyzwyczaić.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Ten tester strategii w AM to kompletne ścierwo http://www.youtube.com/watch?v=a1t9vmvCI8E Jak TP = średnia_kórsow + speader +swap +50; może generować strate po osiagnieciu TP.

ODPOWIEDZ