Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
- siersciuch
- Pasjonat
np. mam przez cały wykres od dołu do góry poziomy co 100 pipsów, 1.3500,1.3600,1.3700 ....... itd. Nie moge wpąść na warunek który zwracał bymi wartość miedzy którymi poziomami jest aktualna cena. Myślałem, wszystkie poziomy wpisac w tablice i je ponumerować, Tylko niemam pomysłu na warunek który zwrocił bymi, ze teraz cena znajduje sie np miedzy 75 a 76 poziomem.
?? dobrze kombinuje?
Kod: Zaznacz cały
if(i<Bid<i+1)
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
skorzystaj z :
i utnij aktualna cene o
2 miesjsca po przecinku dla digits 4 i 2
i 3miejsca dla digits 5 i 3
pozdrawiam
Andrzej Pierz
NormalizeDouble()
2 miesjsca po przecinku dla digits 4 i 2
i 3miejsca dla digits 5 i 3
pozdrawiam
Andrzej Pierz
jesli bedziesz mial tablice o nazwie np. double poziom[1000]siersciuch pisze:np. mam przez cały wykres od dołu do góry poziomy co 100 pipsów, 1.3500,1.3600,1.3700 ....... itd. Nie moge wpąść na warunek który zwracał bymi wartość miedzy którymi poziomami jest aktualna cena. Myślałem, wszystkie poziomy wpisac w tablice i je ponumerować, Tylko niemam pomysłu na warunek który zwrocił bymi, ze teraz cena znajduje sie np miedzy 75 a 76 poziomem.
?? dobrze kombinuje?Kod: Zaznacz cały
if(i<Bid<i+1)
i wpiszesz do niej wszystkie poziomy od ustalonej ceny co 100 pipsow, to nie mozesz porownywac ceny Bid z ... indeksem tablicy "i", tylko z jej zawartoscia...
czyli:
for(int i=1; i<=999; i++)
if(Bid< poziom[i] && Bid > poziom[i-1]) break;
Print("Presently the price is between level: "i-1, " and level: ", i);
i
- siersciuch
- Pasjonat
tak CoVal, no zauwazyłem własnie ze tablice musze wpisac anie samo i.
Dobra juz mam czyli ma być zamiast troche gupie bo oba warunki sa takie same w załozeniach a działa tylko ten z &&.
Dodano po 20 godzinach 55 minutach:
mam jedna zmienna, i potrzebny mi warunek na to, ze jeśli wartość zmiennej sie zmieni, czyli np x=10 i po iluś tam tickach x=11 i wtedy ma mi zwrócić true. Macie jakiś pomysł?
niebardzo moge dać i dwie zmienne tez nie wchodzą w gre
Dobra juz mam czyli ma być
if(poziom[i]<Bid && Bid<poziom[i+1])
if(poziom[i]<Bid<poziom[i+1])
Dodano po 20 godzinach 55 minutach:
mam jedna zmienna, i potrzebny mi warunek na to, ze jeśli wartość zmiennej sie zmieni, czyli np x=10 i po iluś tam tickach x=11 i wtedy ma mi zwrócić true. Macie jakiś pomysł?
niebardzo moge dać
if(x!=x)
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
co chcesz uzyskać?siersciuch pisze:mam jedna zmienna, i potrzebny mi warunek na to, ze jeśli wartość zmiennej sie zmieni, czyli np x=10 i po iluś tam tickach x=11 i wtedy ma mi zwrócić true. Macie jakiś pomysł?
bo możesz najpierw sprawdzić czy coś jest inne od drugiego a dopiero potem przypisać nową wartość jak np tu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 583#346583
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- siersciuch
- Pasjonat
zmiennej x musisz jakos przypisac ta wartosc (ktora po ilus tickach sie zmienia) - np. zalozmy, ze to po prostu wartosc iMA(....)siersciuch pisze: mam jedna zmienna, i potrzebny mi warunek na to, ze jeśli wartość zmiennej sie zmieni, czyli np x=10 i po iluś tam tickach x=11 i wtedy ma mi zwrócić true. Macie jakiś pomysł?
niebardzo moge daći dwie zmienne tez nie wchodzą w greKod: Zaznacz cały
if(x!=x)
wiec piszesz:
x = iMA(... tu parametry);
no to musisz niestety zadeklarowac sobie zmienna pomocnicza, (TYLKO NA CZAS POROWNANIA) np. old_x(najlepiej zadeklarowac zarowno x jak i old_x jako zmienne globalne, zeby sie nie zerowaly z kazdym nowym tickiem)
i piszesz tak:
old_x=x;
x= iMA(... tu parametry);
if(x != old_x) return(true);