Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

patrząc na dzisiejsze otwarcie, long to byłby makabryczny pomysł :)
Wiem że gra byłaby przeciwko trendowi, rzeczywiście o tym nie pomyslałem, mój błąd. Ale też na wykresie tygodniowym nie widać mocnego trendu spadkowego, jest to ruch w dół w ramach konsolidacji, chociaż i tam w sumie widać coś wyglądającego na podwójny szczyt i cena może jeszcze polecieć :roll:
Czyli rozumiem, że tego typu zagrywka jak pokazałem, miałaby sens gdyby to był dłuższy boczniak na H4, D1. Tymczasem mamy do czynienia z mocnym trendem spadkowym, czyli szukamy okazji do S na odbiciach zamiast łapać spadające noże ;)

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

gambit pisze:
CTS pisze:Mam pytanie techniczne, przy użyciu jakiej opcji zaznaczacie na wykresie poziomy S/R, tak że robią sie takie ładne grube "obszary" (linie) ?
PS
w tym tygodniu radzę uważać, odbędzie sie dwudniowe posiedzenie FED, rynek czeka na jakieś decyzję lub ich brak, mogą powodować krótko lub średnio terminowe zwroty na rynkach.
Wstaw -> kształty -> prostokąt
oraz wlasciwosci prostokąta -> "wstaw jako tło"
CTS pisze:Czyli rozumiem, że tego typu zagrywka jak pokazałem, miałaby sens gdyby to był dłuższy boczniak na H4, D1. Tymczasem mamy do czynienia z mocnym trendem spadkowym, czyli szukamy okazji do S na odbiciach zamiast łapać spadające noże
teraz tez mogloby miec sens, gdybys horyzont inwestycyjny rozciagnal do tygodni skoro na tygodniowym jest konsolidacja. Ale musialbys dobrac do tego odpowiednio duzy stoploss i miec duzo cierpliwosci

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

Kabel, przed chwilą zamknięty, rano otwarty - wejście na DHLC i odbicie od oporu. SL 26, zebrane 50pipsów.

EDIT: Obserwujemy cadjena - zbliża się do mocnego wsparcia :)
EDIT2: Niby cj odbił, ale trochę mnie przeraża ta wielka czerwona świeca H4 i sobie daruję...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

CTS
Gaduła
Gaduła

moje dzisiejsze wejście, usd/cad
Obrazek
może H4 nie przekonuje (nie wiem czy zagrałem prawidłowo), ale skusiłem się bo dodatkowo na M15 powstało takie cuś
Obrazek

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Takie cuś, czyli pullback :wink:

CTS
Gaduła
Gaduła

no i nic z tego nie wyszło, chytry traci 2 razy, było ok 30 pipsów a jest zero :?

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Gambit co to za wskaźnik na dole w prawym rogu? Pokazuje, w która stronę idzie cena na danym TF?? Możesz podesłać?? Byłbym bardzo wdzięczny :)
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Znalazłem taki wskaźnik który może się przydać. Rzućcie okiem i sprawdźcie, oceńcie.

Na zdjęciu napisałem - poniżej S1 ale to ma być poniżej połowy pierwszej świecy. Takie małe sprostowanie.

Im niższe otwarcie poniżej połowy świecy, tym ta tendencja spadku jest bardziej wiarygodna - to jest dla was oczywiste.

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

Para walutowa: USDHUF ($ vs węgierski forint).

Spread: 70 pips.

To, co skłoniło mnie do gry na tym instrumencie, to mała płynność przy znakomitym trendzie. Proszę zauważyć, że świeczki M1 na USDHUF wyglądają lepiej niż D1 na EURUSD (gdzie na USDCHF do nadrobienia spreadu nieraz wystarczą ledwie 2 minuty).
Porównanie:
Obrazek

Wejście na wsparciu, blisko linii trendu na wyprzedanym rynku zwyżkującym.
M15 (szeroka perspektywa)
Obrazek

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Polecam i dam od razu miejsce docelowe do którego należy to wrzucić potem uruchomić ponownie MT4.

Ja mam tak bo na GO4X działam:
c:\Program Files\GO4X\experts\indicators\

ODPOWIEDZ