Pełnomocnik pisze:
nie wiem czy sie orientujesz ale tego typu hedge jest tym samym co ,,uśrednianie,,. jesli tobrze to przemyśleć to ryzykujesz więcej niz przy standardowym zabezpieczeniem pozycji sl-elm
W tym kontekście , masz rację ... ale...
można stosować naście innych pomysłów na grę.
By opisać technikę gry na przeciwstawne kontrakty muszę sam ćwiczyć i .. napisać obszerny ebook.
Bowiem technika tej gry wiąże się z poważnymi psychologicznymi obciążeniami i pułapkami (już nie raz z tego powodu traciłem).
Ale stosuje się tutaj parę technik, które w tej metodzie potrafią się nieźle uzupełniać - skalping, PA, metoda postępujących zamknięć i otwarć (można skrypty pisać i część "pracy" zostawić automatom) , itd.. itd...
Wyniki (PRZY ZACHOWANIU ELEMENTARNEJ DYSCYPLINY) są olśniewające i być może to będzie moja pierwsza , skuteczna, acz niełatwa strategia inwestycyjna dająca stabilny zarobek.
W czasie jest stosowania zmuszony jestem do maksymalnego intelektualnego wysiłku, kumuluje się w niej wszystko to, czego nauczyłem się o rynkach. Powtórzę - jest to jednak zbyt złożona technika gry , by ją prosto opisać. Będę dalej nad nią pracował i jak uda mi się opracować profesjonalny ebook - z wykresami , wskazówkami, zasadzkami, przyczynami porażek i statystykami z jakiegoś sensownego okresu - podzielę się..
Sami dobrze wiecie, że strategię inwestycyjną trzeba mieć i trzeba mieć też żelazną dyscyplinę, bo rynki są szalone i większość z nas tylko traci pieniądze.
ALE JUŻ TERAZ MOGĘ POWIEDZIEĆ, ŻE POŚWIĘCĄJĄC 5-7 GODZIN WYTĘŻONEJ PRACY DZIENNIE ZAROBIENIE 10-15% WARTOŚCI KONTA DZIENNIE(!), PRZY SENSOWNIE USTAWIONYM RYZYKU NIE JEST WIELKIM OSIĄGNIĘCIEM. Nie lubię rzucać słów na wiatr, nie ściemniam, to tak działa, ale stosowanie tej metody jest czymś w rodzaju sztuki i trzymaniu się kilkunastu żelaznych zasad, które powoli dają się wydedukować...
Np. jedna z nich ---
- NIGDY NIE ZOSTAWIAJ OTWARTEGO KONTRAKTU (ZE STRATĄ) BEZ KONTRAKTU PRZECIWSTAWNEGO NA WEEKEND, JAKKOLWIEK WYDAWAŁOBY CI SIĘ, ŻE DOBRZE PRZEWIDUJESZ RUCH CENY. NIEDZIELNA LUKA OTWARCIA MOŻE BYĆ NIEMIŁYM ZASKOCZENIEM. Z PRZECIWSTAWNYM KONTRAKTEM NIC ZŁEGO CI SIĘ NIE STANIE..