Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Hello,
jestem totalnym świeżakiem i próbuję swoich sił,
pierwsze pewnie dość głupie pytanie: jeśli zaznaczamy na wykresie poziomy wsparcia i oporu to skąd mam wiedzieć jaka jest jego wysokość? jak to wyznaczyć? od czego ona zależy?
i drugie pytanie: czy w sytuacji jak na screenie to dobry moment na wejście w sesję jak zaznaczyłam?
teraz wiem że niekoniecznie to dobry pomysł
jestem totalnym świeżakiem i próbuję swoich sił,
pierwsze pewnie dość głupie pytanie: jeśli zaznaczamy na wykresie poziomy wsparcia i oporu to skąd mam wiedzieć jaka jest jego wysokość? jak to wyznaczyć? od czego ona zależy?
i drugie pytanie: czy w sytuacji jak na screenie to dobry moment na wejście w sesję jak zaznaczyłam?
teraz wiem że niekoniecznie to dobry pomysł

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
hehehexspojlerx pisze:W obydwu przypadkach zagrałeś przeciw trendowi, pewnie dlatego Cię wywaliło...
Poczytaj o Swing High i Swing Low
A tak w ogóle to na co wszedłeś?

i tez wcale nie bylo przeciwko trendowi

zreszta w obu przypadkach cena osiagnela moje TP tylko juz niestety beze mnie

chcialem tu wlasnie pokazac ze nie zawsze wszystko jest tak rozowo jakbysmy tego chcieli...nawet jak sobie dobrze wszystko rozplanujemy co, jak, skad i dokad to moze wyjsc czasami tak jak u mnie powyzej

Dodano po 22 minutach:
i ogolnie od tradera i jego tolerancji na ryzyko i tracenie $$HunterPL pisze:to zależy od TFu

oraz od wielkosci pozycji, ustalonych zasad MM oraz od .....TP

@seba
No jak to nie, w obu przypadkach widać dosyć dobrze odwrotny trend, w graniu z trendem chodzi właśnie o to że jeżeli z nim nie grasz, to ciężko Ci jest dobrze ulokować SL, oczywiście to tylko moja opinia, i niech tam sobie każdy gra jak chce
No jak to nie, w obu przypadkach widać dosyć dobrze odwrotny trend, w graniu z trendem chodzi właśnie o to że jeżeli z nim nie grasz, to ciężko Ci jest dobrze ulokować SL, oczywiście to tylko moja opinia, i niech tam sobie każdy gra jak chce

jest z trendem
tylko ze z wyzszego TF...a screeny byly pokazane z M15 zeby wyrazniej bylo widac moment wejscia i stopa 
mam nadzieje ze teraz zobaczysz o co mi chodzilo
spojrz na te dwa screeny:
Dodano po 1 minutach:
dziewczyn praktycznie brak an forum takze podejrzewam ze znajdziesz zawsze z 50-100 chetnych do odpowiedzi na twoje pytania

mam nadzieje ze teraz zobaczysz o co mi chodzilo

spojrz na te dwa screeny:
Dodano po 1 minutach:
nie ma za coBASIA pisze:podziękowała

dziewczyn praktycznie brak an forum takze podejrzewam ze znajdziesz zawsze z 50-100 chetnych do odpowiedzi na twoje pytania

Cholera, wspominałem, czekałem i ... przegapiłem
złapał ktoś wybicie z konsolidacji + przebicie mocnego oporu?
Na m5 ładnie widać - przebicie, delikatny powrót i świeca zamykająca się powyżej poprzedniego HH...i pach 100 pipsów w górę...

złapał ktoś wybicie z konsolidacji + przebicie mocnego oporu?
Na m5 ładnie widać - przebicie, delikatny powrót i świeca zamykająca się powyżej poprzedniego HH...i pach 100 pipsów w górę...