Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Zapomniałem jeszcze wstawić trejd roku 8) a co :) TP 140 pips i gram bez SL, nie ma ryzyka nie ma zabawy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Swoją drogą gdybym taki trejd ustawił przed 06.09.2011 było by ciut lepiej ale w tym też widze spory potencjał :)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

A gdzie zasady kolego?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Good Will Hunting pisze:A gdzie zasady kolego?
Od czasu do czasu trzeba zaszaleć :p cały czas rynek sobie ze mnie kpił to teraz ja pokpię z niego:) wejście zdecydowanie bezpieczne, skoro swissi maja możliwość kupowania innych walut po odpaleniu drukarki oraz kliknięciu print 1 bilion franks i zwiększania swoich rezerw walutowych i to wszystko bezkarnie to moim zdaniem tylko szalony bank centralny nie skorzystał by z takiej okazji więc tylko czekają na spadek kursu
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 22:46 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Szczególnie że kurs franka satysfakcjonujący SNB i swissow jest sporo wyżej natomiast 1.2 to minimum akceptowalne dla ich gospodarki oraz chroniące ich przed deflacją

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

:)) Z szaleństw swoich na fx to pamiętam jedno. Pierwszy dzień tradingu, napisałe sobie bota, który liczyłby ile moge lotów otworzyć. No i wpisalem w złe kolumny dane( pomylilem % atr z % kapitału ). Skutkiem było otwarcie 52 lotów na Sp500 i strata 150 euro w pare sekund, następnie w bocie mialem takie zastrzezenie ,ze jesli cos sie stanie i zamknie pozycję przed czasem wyznaczonym to otworzy ja jeszcze raz i co ? odpalilo mi znow 50 lotów i tak pozbyłem się 420 euro w minutę :) Tak wiem, zabawne ;D ale jako ,że jestem optymistą to pozytywny aspekt ł z tego jest taki ,że zapewne normalnie po stracie 200 euro wycofalbym się z podkulonym ogonem a tak to nie mogłem :)
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ketteo pisze::)) Z szaleństw swoich na fx to pamiętam jedno. Pierwszy dzień tradingu, napisałe sobie bota, który liczyłby ile moge lotów otworzyć. No i wpisalem w złe kolumny dane( pomylilem % atr z % kapitału ). Skutkiem było otwarcie 52 lotów na Sp500 i strata 150 euro w pare sekund, następnie w bocie mialem takie zastrzezenie ,ze jesli cos sie stanie i zamknie pozycję przed czasem wyznaczonym to otworzy ja jeszcze raz i co ? odpalilo mi znow 50 lotów i tak pozbyłem się 420 euro w minutę :) Tak wiem, zabawne ;D ale jako ,że jestem optymistą to pozytywny aspekt ł z tego jest taki ,że zapewne normalnie po stracie 200 euro wycofalbym się z podkulonym ogonem a tak to nie mogłem :)
Niezapomniane doświadczenie :), mój pierwszy trejd na real to kompletny brak teorii (zero przeczytanych ksiązek i czegokolwiek) wejście 0,1 lotem no i jak to sie zazwyczaj dzieje cena poszła przeciw mnie, a ja cały czas dokładałem loty bo byłem pewien że zawróci :p i prawie przy pierwszym trejdzie w zyciu chwyciłem MC ale los chciał inaczej i cena w końcu zawróciła dając spory profit :), czego sie nauczyłem wtedy? nic :) grałem podobnie dalej, bez strategii bez niczego, ale dopiero gdy zaliczyłem sporą strate ( wrociłem do stanu początkowego) zdałem sobie sprawę że coś jest nie tak, że przecież to nie jest gra w kasynie tylko inwestowanie, gdzie zasady? gdzie wiedza? i się zaczęło:)
swoją droga to ta spora strata to była S na złocie (szczyt ryzyka ale wtedy miałem jaja ze stali :p )

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

zapomniałem dodać ze dokładałem coraz większe loty :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Wracając do dziennika, screen z wczoraj, para nzdusd, tak jak pisałem wcześniej przekonało mnie naciągany pin i dywergencja oraz LT i Fibo, jako że sukcesy malo uczą więc nie będe sie nad tym zbyt długo rozwodził :) +56 pipek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Kolejny trejd dziś wyszedł na BE, setup ogolnie dobry, dywergencja, fibo, LT, i ładny engolf, było +30m pipek przestawione na BE i powrót aby zostawić mnie poza rynkiem :), jedynie co poszło żle w trejdzie to wejście, na h1 jest ładnie po engolfie, natomiast przy zejściu na m5 widać że sprzedałem na lokalnym s/r po czym cena wystrzeliła do góry mało nie kosząc przy tym mojego sl, chciałem wejść ponownie jak cena doszła do szczytu engolfa ale tego nie zrobiłem co mnie cieszy bo opanowalem emocje 8) dało by to zarobić ponad 60 pipek ale takie wejścia prędzej czy później sie mszczą :p

ODPOWIEDZ