AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Dariusz Wiśniewski pisze:Wszystko dobrze policzone. Tylko zwrócę uwagę na jedną rzecz - komunikatem dyrektora Biura Maklerskiego dostępnego pod poniższym adresem:
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ku_OTC.pdf
zostały wprowadzone czasowo obniżone stawki prowizji - 0,005% oraz 0,0055%.
Miło z Waszej strony, że obniżyliście te kosmiczne prowizje w obliczu ciągłego testowania platformy na klientach :)
Byłoby jeszcze milej, gdyby takie informacje pojawiały się w okienku "Informacje" platformy, a nie głęboko schowane na stronie www.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

buchcik pisze:Byłoby jeszcze milej, gdyby takie informacje pojawiały się w okienku "Informacje" platformy, a nie głęboko schowane na stronie www.
Weźmiemy to pod uwagę :)
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

buchcik
Gaduła
Gaduła

Ło rany !!!

No dzisiaj Alior mnie rozwalił :)
Przed momentem przestał kwotować na WSZYSTKICH instrumentach, które miałem akurat otwarte na 6 minut... jest śliczna luka 17:04 - 17:10.

Nie pomagało przelogowanie, restart platformy... już chwytałem za telefon, żeby wyjaśnić i ruszyło...

Po prostu BOSKO... oczywiście konto REAL...

W załączniku tylko EURUSD (do porównania 1M/Tick), ale było tak na WSZYSTKICH, które mam otwarte (franki, gold, itp)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

No.... Brawo brawo... super platforma :evil:

Dalej czekam na rozpatrzenie mojej reklamacji, tydzien jutro mija....

Majki78
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Majki78 »

@sajnek

Mam ten sam problem co ty, ale na wiele mniejsza kwote... Majac 1000pln otworzylem krotka 10.000 na EUR/CHF, przychodze o 10.30 do kompa i mam minus ponad tysiac. Stopa nie ustawilem, ale mialem nadzieje, ze jesli cos sie stanie stop out mnie ochroni, a tu lipa

Dzwonil do mnie makler z aliora i mowil, ze moge zareklamowac przez jakas zakladke wiadomosci - reklamacje - szukam czegos takiego i nie moge znalezc...

Poza tym musze podac szczegoly transakcji, pozycja, para, dzien , czas etc szukalem na platformie historii transakcji i nie moge znalezc

Prosze o pomoc

Dodano po 8 minutach:

Ok, reklamacje znalazlem, teraz musze znalezc szczegoly zajetej przeze mnie pozycji...

Prosze o pomoc osobe, ktora skladala juz taka reklamacje...

Dziekuje serdecznie

Pozdrawiam

buchcik
Gaduła
Gaduła

Majki78 pisze:Dzwonil do mnie makler z aliora i mowil, ze moge zareklamowac przez jakas zakladke wiadomosci - reklamacje - szukam czegos takiego i nie moge znalezc...

Poza tym musze podac szczegoly transakcji, pozycja, para, dzien , czas etc szukalem na platformie historii transakcji i nie moge znalezc

Prosze o pomoc
Żeby było "łatwiej", reklamację składa się nie z platformy transakcyjnej lecz z BANKOWOŚCI ELEKTRONICZNEJ. Musisz się zatem zalogować na swoje konto w Aliorze, po czym w "Wiadomości" wybrać "Napisz wiadomość", a następnie z listy rozwijanej pola "Grupa" wybrać "Reklamacja" :D
Szukałem tego chyba cały dzień, gdy mi kiedyś na maila w sprawie reklamacji odpisali, że przez system bankowości elektronicznej należy ją składać.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

wczoraj ( wotrek 12.09.2011) mialem sytuacje taką

odpalam platformę widze ciekawy setupik więc zajalem pozycje krotką na edku

noi ... noi nic - kliknalem i nie widze nic - ani pozycja nie zostala otwarta ani nie widze jej w zakladce - pieniadze z konta nie weszly na rynek

no to klikam raz jeszcze i to samo !

po 10 sekundach urwalo polaczenie, szybko dostaje esemesa, loguje sie minelo kolejne 10 sekund i widze ze mam otwarte dwie pozycje krótkie ale 30 sekund nie moglem robic nic a moje pieniadze juz byly w ,,grze" - na szczescie wpadło 20 pipsów na plus ale przez moment w mojej glowie zrodzilo sie duze co jest k*#*# ? :569:
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Majki78 pisze:Ok, reklamacje znalazlem, teraz musze znalezc szczegoly zajetej przeze mnie pozycji...

Prosze o pomoc osobe, ktora skladala juz taka reklamacje...

Dziekuje serdecznie

Pozdrawiam
Nie wiem jak to zainstalowałeś ale na kompie jest cos takiego :

C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\Alior Trader\logs

tutaj masz datami logi spisane, musisz to odszukać i napisać o jaką transakcję chodzi (każda jest numerowana pozycja)

Pozdrawiam

Dodano po 3 minutach:
pawel2907 pisze:po 10 sekundach urwalo polaczenie, szybko dostaje esemesa, loguje sie minelo kolejne 10 sekund i widze ze mam otwarte dwie pozycje krótkie ale 30 sekund nie moglem robic nic a moje pieniadze juz byly w ,,grze" - na szczescie wpadło 20 pipsów na plus ale przez moment w mojej glowie zrodzilo sie duze co jest k*#*# ?
Cześć

Warto jest trąbić do nich o każde takie zdarzenie, mi też się wcześniej tak robiło ale tak jak napisałeś - jak wpadało to było ok, gorzej jak rano obudzisz się z wyczyszczonym kontem i wielkim minusem bo przeskoczył stop loss i nie zadziałał stop out, a komunikat przy włączaniu platformy uprzejmie powiadomi Cię że jesteś świadomy ryzyka i że strata może być większa od posiadanych środków...

Ciekaw jestem co mi KNF i inni powiedzą na te ich złodziejskie zapędy, też czekam na odpowiedzi.

Majki78
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Majki78 »

Dzieki serdeczne, znalazlem ;) Pozdro i powodzenia z reklamacja...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

sajnek pisze:mi też się wcześniej tak robiło ale tak jak napisałeś - jak wpadało to było ok
...... :P

Teraz na poważnie...
sajnek pisze:pawel2907 napisał:
po 10 sekundach urwalo polaczenie, szybko dostaje esemesa, loguje sie minelo kolejne 10 sekund i widze ze mam otwarte dwie pozycje krótkie ale 30 sekund nie moglem robic nic a moje pieniadze juz byly w ,,grze" - na szczescie wpadło 20 pipsów na plus ale przez moment w mojej glowie zrodzilo sie duze co jest k*#*# ?

Na innych platformach też to się niestety zdarza,mnie tak się zdarzało na GFT oraz SAXO, należy wtedy PAMIĘTAĆ nie klikać ponownie tylko jak kliknąłeś i nie ma pozycji ..nic więcej nie robić na platformie tylko parę razy wyłączyć i włączyć komputer ,z reguły z za 2-3 razem pozycja była na koncie i depozyt pobrany.
Jest to ważny trik ponieważ wielu inwestorom nerwy popsuło i kasę stracili..

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ