AliorTrader - ECN.
Błędy ze wskaźnikami
Witam, na razie używam platformy demo.
chciałbym zgłosić kolejny błąd dotyczący wskaźników,
nie zgadzają się wskazania linii poziomej i wartości na osi Y,
sprawdziłem też inne wskaźniki i tam też jest źle, chyba po prostu źle rysowana jest skala dla wskaźników w nowym oknie
Zwracam się zwłaszcza do czytających to forum przedstawicieli Alior Bank
Chciałbym ponownie wspomnieć o problemach z wskaźnikiem KAMA
Kiedy można liczyć na naprawienie tych 'kwiatków' (czy może w wersji real nie występują?) ciężko jest robić analizę gdy czają się tu i ówdzie takie niespodzianki
Pozdrawiam
chciałbym zgłosić kolejny błąd dotyczący wskaźników,
nie zgadzają się wskazania linii poziomej i wartości na osi Y,
sprawdziłem też inne wskaźniki i tam też jest źle, chyba po prostu źle rysowana jest skala dla wskaźników w nowym oknie
Zwracam się zwłaszcza do czytających to forum przedstawicieli Alior Bank
Chciałbym ponownie wspomnieć o problemach z wskaźnikiem KAMA
Kiedy można liczyć na naprawienie tych 'kwiatków' (czy może w wersji real nie występują?) ciężko jest robić analizę gdy czają się tu i ówdzie takie niespodzianki
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Skoro o wskaźnikach mowa.
We wskaźniku MACD - styl OSMA jest ustawiony na stałe jako histogram.
Chociaż jest lista ze stylami teoretycznie dająca możliwość zmiany wyglądu OSMY na linię ciągłą lub linię przerywaną, itp.
to i tak ustawienie powraca do histogramu.
Czy dałoby się odblokować dowolny wybór stylu OSMY (to najchętniej), albo usunąć listę wyboru styli jako niepotrzebną, niedziałającą (czyli nie dającą możliwości zmian)
Wskaźnik CCI - poziomy są wybierane i wyświetlane automatycznie. O wartościach, i o ilości linii, jakie sobie program wybierze w zależności od wysokości okienka.
Dodatkowo potrafią się one zmieniać co pewien czas wraz z poruszaniem się linii. Bywa że raz są widoczne poziomy np. 75,225 a po chwili 175, itp.
Bywa też tak że jak widać poziomy 200, 100, 0, -100, to nie widać -200
- najniższa dolna linia poziomu nie jest rysowana (brak symetrii).
Przydałoby się żeby można było wprowadzać własne ulubione wartości poziomów, rezygnując z ustawień automatycznych. Albo zablokować stałe wartości, szczególnie 100 (i zero - bo to akurat mi by się przydało).
Rezygnując z ćwiartek, trzech czwartych i innych, które program uzna za warte wyznaczenia. Powoduje to że próbując skorzystać ze wskaźnika najpierw trzeba się upewnić jakie poziomy są aktualnie wyświetlane, ewentualnie przed odczytem zmienić wysokość okienka tak żeby pojawiły się interesujące nas poziomy.
We wskaźniku MACD - styl OSMA jest ustawiony na stałe jako histogram.
Chociaż jest lista ze stylami teoretycznie dająca możliwość zmiany wyglądu OSMY na linię ciągłą lub linię przerywaną, itp.
to i tak ustawienie powraca do histogramu.
Czy dałoby się odblokować dowolny wybór stylu OSMY (to najchętniej), albo usunąć listę wyboru styli jako niepotrzebną, niedziałającą (czyli nie dającą możliwości zmian)
Wskaźnik CCI - poziomy są wybierane i wyświetlane automatycznie. O wartościach, i o ilości linii, jakie sobie program wybierze w zależności od wysokości okienka.
Dodatkowo potrafią się one zmieniać co pewien czas wraz z poruszaniem się linii. Bywa że raz są widoczne poziomy np. 75,225 a po chwili 175, itp.
Bywa też tak że jak widać poziomy 200, 100, 0, -100, to nie widać -200
- najniższa dolna linia poziomu nie jest rysowana (brak symetrii).
Przydałoby się żeby można było wprowadzać własne ulubione wartości poziomów, rezygnując z ustawień automatycznych. Albo zablokować stałe wartości, szczególnie 100 (i zero - bo to akurat mi by się przydało).
Rezygnując z ćwiartek, trzech czwartych i innych, które program uzna za warte wyznaczenia. Powoduje to że próbując skorzystać ze wskaźnika najpierw trzeba się upewnić jakie poziomy są aktualnie wyświetlane, ewentualnie przed odczytem zmienić wysokość okienka tak żeby pojawiły się interesujące nas poziomy.
+++ może spadowywać, może róść +++
-
- Stały bywalec
ProTrader - analiza strategii - Statystyka???
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy platforma ProTrader oferuje możliwość analizy przeprowadzonych transakcji tj. (statystyki)
1. % transakcji zakończonych zyskiem;
2. Growth · Balance (czyli taki wykres pokazujący zmiany wielkości kapitału)
3. Średni Zwrot dzienny, zwrot miesięczny z transakcji.
4. Best trade, worst trade.
Itp.
Wiem, że istnieją takie platformy internetowe, które świetnie współpracują z MetaTraderem jak np. www.ibfxconnect.com, które poprzez nakładkę na program tworzą statystyki. Może istnieją też takie na ProTradera??? Zna ktoś może?? A może w programie jest to dostępne?
Pozdrawiam
Chciałbym się dowiedzieć czy platforma ProTrader oferuje możliwość analizy przeprowadzonych transakcji tj. (statystyki)
1. % transakcji zakończonych zyskiem;
2. Growth · Balance (czyli taki wykres pokazujący zmiany wielkości kapitału)
3. Średni Zwrot dzienny, zwrot miesięczny z transakcji.
4. Best trade, worst trade.
Itp.
Wiem, że istnieją takie platformy internetowe, które świetnie współpracują z MetaTraderem jak np. www.ibfxconnect.com, które poprzez nakładkę na program tworzą statystyki. Może istnieją też takie na ProTradera??? Zna ktoś może?? A może w programie jest to dostępne?
Pozdrawiam

Jako że to mój pierwszy post na forum (choć czytam już jakiś czas) chciałbym się ze wszystkimi przywitać, co niniejszym czynię:)
Mam problem w Alior Trader Demo.
Nie mogę zamknąć jednej pozycji. Kiedy próbuję to pojawia się komunikat : Can't process external trade: position already in processing.
W zleceniach bieżących jest też zlecenie zamykające, kiedy próbuję je anulować wyskakuje komunikat: order cancel rejected. unknow order.
Czy ktoś miał podobny problem?
Pozdrawiam.
Nie mogę zamknąć jednej pozycji. Kiedy próbuję to pojawia się komunikat : Can't process external trade: position already in processing.
W zleceniach bieżących jest też zlecenie zamykające, kiedy próbuję je anulować wyskakuje komunikat: order cancel rejected. unknow order.
Pozdrawiam.
Witaj zatemfredas pisze:Jako że to mój pierwszy post na forum (choć czytam już jakiś czas) chciałbym się ze wszystkimi przywitać, co niniejszym czynię:)
Pozdrawiam.

Miałem podobny problem, komunikatów nie pamiętam.
Jak wiele razy jest wspomniane na tym wątku, platforma demo po prostu nie działa. Możesz poobserwować na niej szatę graficzną itp.
Ja demo odinstalowałem i testuję na realu najmniejszymi stawkami. Jak na razie żadnych negatywnych przygód nie miałem.
Pozdrawiam
Jasne.fredas pisze:Też mam zamiar w najbliższej przyszłości założyć konto real i pograć na małych stawkach. Ale chciałbym jeszcze popróbować różnych strategii a ta jedna pozycja cały czas mnie dekoncentruje.
Lubię widzieć jak każda pozycja wpływa na ogólny stan rachunku a ten jeden bubel mi w tym przeszkadza:/
Weź tylko pod uwagę, że wyniki strategii przetestowanych na demo nijak się będą miały do rzeczywistości, bo na realnym koncie są inne kwotowania i inna egzekucja zleceń.
Także do wyciągniętych wniosków trzeba by podejść z rezerwą...
Zadzwoń do nich, to Ci zamknąfredas pisze:Lubię widzieć jak każda pozycja wpływa na ogólny stan rachunku a ten jeden bubel mi w tym przeszkadza:/
PS
Do panów z Aliora. Trailing stop na serwerze jest bardzo miłe. Mi by się marzyło jeszcze zlecenie typu OTO. Jest szansa na taki bajer?
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2011, 17:08 przez krzyzakov, łącznie zmieniany 1 raz.