System MAX - reaktywacja WATEK MODEROWANY

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Przed chwilą skończyłem gadać ze Zbyszkiem. Spodziewam się, że wiele osób uzna, że moja opinia jest niegodna uwagi, bo "jestem podstawiony" ( :lol: ) i w ogóle to jest mój interes ( :lol: ) ale pierwsze wrażenie nt. s10 jest pozytywne. TF i styl gry dostosowany pod osoby mające mało czasu na grę lub problemy z długim trzymaniem pozycji. Możliwość ustawienia niskiego SL-a pozwala na agresywną grę wysokim lotem bez zbytniego nadwyrężania MM czyli przy niskim % stopniu ryzyka. Co by nie mówić - oferta z pewnością jest ciekawa :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Microbi, jaki sl miałeś ustawiony przy tych zagraniach ? Niestety widzę, że Tp jest bardzo mały , a więc RR również nie imponuje , pewnie jest lepiej ze skutecznością, tylko do takiej metody musi być dobry broker, dziwię się, że w Am Pro nie robią Ci z taką gra kłopotów.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

TP był mały 12 pips , ale sl na starcie 5 pips, a zamykam na -3 nawet jak nie idzie, zauwaz ze edek sie kisil , czesto szedl na 15 i wracal wiec zamykalem na 12, skutecznosc wysoka wiec zle i tak nie jest. Co do TP, mozna brac wiecej, kwestia tradera , jesli idzie o AM Pro, czemu ma mi robic problemy ??? Jest ok.

Co do samego R:R, dla mnie liczy się skuteczność, czym bym nie grał, a większość rzeczy na temat Forex które są powielane to same bzdury.

Przy wejsciu na 2 obrazku, wejscie jest spóźnione, był szybki ruch ceny, wiec i SL wypadł troszkę większy.

janmg
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: janmg »

Widzę że koledzy dołączają swoje wejścia, więc i ja coś dorzucę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Miałem dziś chwilę żeby trochę poskalpować. Jako że dobrze znam temat średnich to po około godzinnej rozmowie ze Zbyszkiem od razu postanowiłem na koncie real przetestować ten nowy styl gry. Zaznaczam, że poranne trade'y mi uciekły przez brak zdecydowania - musiałem się trochę temu przyjrzeć na żywo żeby jakby zdecydować się na kolejne wejścia. Wynik mógłby być znacznie lepszy, bo tak jak mówiłem uciekły mi poranne trade'y.

Od razu uprzedze ewentualne pytanie - gram w Admiral Markets na koncie Standard 1 lotem. Problem rekwot pojawił się tylko raz ale wtedy akurat odpuściłem wejście. Myślę, że na początek - grając mniejszym wolumenem nawet w AM da się tak skalpować :wink: . Standardowy S/L ustawia mi luktom na poziomie 5 pipsów i przestawia na BE+5 po każdym ruchu na 10 pipsów w moją stronę.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

A i jeszcze jedno. Scalping to jedynie sposób wykorzystania wolnego czasu kiedy czekam na swój sygnał z wyższych TF-ów. Dziś akurat nie było żadnego więc skalp okazał się idealnym "dodatkiem".

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

witam

zeby niebyc gorszym niz reszta kolegow tez cos dodam od siebie,wykres 10 s,4 na +,jedna na -(ducas1)

jeszce jedna tranzakcja 10+,i tak mozna bez konca ,tylko siedziec obserwowac wykresy i zgarniac pipsiory...:)(ducas2)
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 22:12 przez ya_dunno, łącznie zmieniany 3 razy.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

ya_dunno,ciężko mi to ocenić z wykresu, czy te wyniki na + są brutto czy netto , tzn. czy jeszcze trzeba od nich odjąć prowizje ?

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Wyniki są w pipsach.

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

Good Will Hunting pisze:Wyniki są w pipsach.
wlasnie to mialem napisc......... :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Panowie widzę, że się staracie ale czy nie łatwiej byłoby wrzucić statment z np miesiąca z zamazaną wielkością pozycji? Jak to mawiają jedna jaskółka wiosny nie czyni -> kiedyś w ramach eksperymentu miałem takiego EA który tylko zamykał pozycję blisko wejścia -> wejścia "ręczne" na zasadzie "widzimi się" -> wynik 12 pozycji pod rząd TP -> macie szansę wnieść wątek na nowy poziom i uciszyć niedowiarków tylko dajcie coś sensownego a nie np 17 transakcji dla skalpa lub 3 w jeden dzień ;)

Pozdrawiam ;)

Zablokowany