System MAX - reaktywacja WATEK MODEROWANY

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ciekawy pisze: wrzucić statment
wykorzystuje srednie Zbyszka na koncie głownym, wiec statystyka by była zafałszowana, gram też innymi technikami, kwestia setupu, poza tym, nie czuję takiej potrzeby, mi działa i mówiąc szczerze mam w nosie czy ktoś wierzy czy nie, dziś ponad 100 pips z 10 sek ugrałem, fakt taki trendowy dzien, ale mi styka 20-30 dziennie wiec dzis taki bonus
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie mam żadnego interesu w "świeceniu" stanem mojego konta na potrzeby użytkowników forum. Nie zrobiłem tego kiedy miałem na koncie "pare" tysięcy, nie zrobię tego teraz, ani wtedy kiedy będę miał dużą bańkę. A jeśli zaraz mi powiesz że nie interesują Cie pieniądze to wiedz, że w statemencie chociażby ya_dunno który gra na dukasie nie znajdziesz nic czego nie ma na jego wykresie. Czemu? Bo wydaje mi się że wykresów na dukasie nie da się "sfabrykować". I nie, fakt że o tym wiem wcale nie oznacza, że próbowałem.

Jakkolwiek ja mówię tylko i wyłącznie za siebie i powtarzam po raz kolejny (do znudzenia) - nie zamierzam tego robić nie tylko ze względu na zasady ale i przez wzgląd na to że mój post nie miał na celu wypromowanie szkolenia Zbyszka i szczerze mam to daleko gdzieś czy ktoś będzie się u niego szkolił czy nie. Wrzuciłem dzisiejsze zagrania, bo korzystałem z tego systemu na AM Standard i stwierdzam, że da się tak grać i wygrywać. Widać to na wykresie, a ty jeśli nie chcesz to wcale nie musisz w to wierzyć. Nie musisz też nawet czytać tego tematu. I nie, nie wypraszam Cie dlatego że jesteś "niewygodny" tylko dlatego że w swoich ciągłych dociekaniach i podważaniu wszystkiego co związane z systemem max jesteś już nudny i żenujący. Założę się że gdybyś zobaczył mój statement to stwierdziłbyś, że to photoshop :lol: więc nie ma co się kopać z koniem.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Ok chłopaki jak chcecie ;)
Good Will Hunting pisze:Widać to na wykresie, a ty jeśli nie chcesz to wcale nie musisz w to wierzyć
czy ja napisałem, że nie wierze? kurde - wierze ALE wrzucanie wąskiej próbki jest bezsensu bo na jakiej podstawie ktoś ma wyciągnąć wnioski? na podstawie 1 dnia? to nawet nie jest śmieszne.... zupełnie tak jak to niżej
Good Will Hunting pisze:Wrzuciłem dzisiejsze zagrania, bo korzystałem z tego systemu na AM Standard i stwierdzam, że da się tak grać i wygrywać
poskalpuj może "trochę" dłużej a po tym stwierdzaj bo w to że się da nikt nie wątpi - niemniej jednak ocenianie, że u jakiegoś brokera da się skalpować po dziennym skalpie jest żenujące...
Good Will Hunting pisze:Założę się że gdybyś zobaczył mój statement to stwierdziłbyś, że to photoshop więc nie ma co się kopać z koniem.
taaa Ty już chyba dałeś popis swoich umiejętności w jakimś journalu....

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

czy ja napisałem, że nie wierze? kurde - wierze ALE wrzucanie wąskiej próbki jest bezsensu bo na jakiej podstawie ktoś ma wyciągnąć wnioski? na podstawie 1 dnia? to nawet nie jest śmieszne.... zupełnie tak jak to niżej
Myślę, że jeśli poczekasz do jutra to na pewno ktoś Ci wrzuci swoje wejścia, pojutrze zresztą pewnie też się jakieś pojawią. W moim przypadku wrzucanie statementu ze skalpu podczas kiedy to nie jest mój główny sposób na grę i kiedy zagrałem tak jeden dzień nie ma żadnego sensu. Co zresztą sam niżej zauważyłeś.
poskalpuj może "trochę" dłużej a po tym stwierdzaj bo w to że się da nikt nie wątpi - niemniej jednak ocenianie, że u jakiegoś brokera da się skalpować po dziennym skalpie jest żenujące...
Wykręciłem u tego brokera zysk po którym powinienem mieć większe problemy z otwieraniem pozycji niż po roku skalpu 0,1 lota :wink: . Jeśli tylko będę miał okazję i trochę więcej czasu na scalping to na pewno będę próbował i jeśli tylko najdzie mnie na to wena to wrzucę tu wyniki. Podkreślam - jeśli mnie najdzie wena.
taaa Ty już chyba dałeś popis swoich umiejętności w jakimś journalu....
Naprawdę nie mogę się nadziwić ludziom, którzy uważają, że próbując kogokolwiek oszukać byłbym tak głupi że nie dopracowałbym wykresu na którym trzeba przesunąć jakieś 6 elementów. To niedorzeczne zwłaszcza, że włącznie z czasem spędzonym na demo tradeuje już pewnie 1,5 roku. Wiem, że w dyskusji warto podważyć argumenty adwersarza ale podważanie jego intelektu jest już wręcz niegrzeczne. Zresztą nie ważne, to właśnie przez takie hasła jak to wyżej jestem w 100% przekonany, że jakiekolwiek wrzucanie statementów / wyników / fxbooków zupełnie mija się z celem. Jak to mówią - dasz palec, a będą chcieć rękę. I to nie jest tak że jest mi szkoda palca, ja po prostu nie chcę robić kiedyś zdjęcia podatku który płacę na tle dzisiejszej gazety :wink:

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Good Will Hunting pisze:Wykręciłem u tego brokera zysk po którym powinienem mieć większe problemy z otwieraniem pozycji niż po roku skalpu 0,1 lota
Widzisz tylko to o czym piszesz to DWIE różne kwestie. To, że tak jak piszesz załóżmy wykręciłeś zysk na jakimś longtermie ma się nijak do skalpa. Odpowiedz sobie na pytanie czy w tym systemie w którym wykręciłeś duży zysk ma wpływ, że wejdziesz np 2p po cenie a wyjdziesz 1p przed itp...

ps. podpowiadając rozwiązanie - dla skalpa ma to DIAMETRALNE znaczenie a w przypadku longterma czy innego systemu może po prostu ogólnie pogorszyć wynik...

pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Ciekawy mam jedno pytanie, do Ciebie kolego przesympatyczny.
Czy jak chłopaki wrzucają sobie wyniki to mógłbyś przestać pierniczyć swoje mądrości i zachować czystość wątku :?:
Jednego czego nie lubię w ludziach to to, że większość nie myśli długoterminowo. Żyją tylko tu i teraz i nie ma nic więcej.
Zastanów się chłopie, tylko tak na poważnie. Jeżeli chłopaki zamieszczają wyniki i będą zamieszczać je dalej to czy Twoja próba 7128361 zagrań z czasem nie będzie osiągnięta? Może zajmie im to tydzień, może dwa ale na bank to zrobią, bo każdego dnia tym grają.
Więc apeluje daj tematowi wskoczyć na ten nowy poziom o który tak zabiegasz bo robisz brud, że czytać się odechciewa. Sam gdybym miał czas, to bym próbował grac 10 sek, ale niestety go nie mam na dziś dzień, więc chciałbym obserwować z dziecięcą ciekawością jak ludzie sobie radzą na takim interwale w czystym nie zaśmieconym temacie, bo być może sam się kiedyś z tym spróbuje.

Pozdrawiam serdecznie
Damian.

===edit===
Ciekawy
Myślisz ze Twoje posty nie są debilne :?: Są są, tak mi się z Ciebie śmiać chce ze zajadów dostaje, walcz walcz tupnij nóżka może ktoś spełni życzenia wielmożnego pana. No napisz coś jeszcze :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 00:51 przez Damfry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Ciekawy pisze:
Good Will Hunting pisze:Wykręciłem u tego brokera zysk po którym powinienem mieć większe problemy z otwieraniem pozycji niż po roku skalpu 0,1 lota
Widzisz tylko to o czym piszesz to DWIE różne kwestie. To, że tak jak piszesz załóżmy wykręciłeś zysk na jakimś longtermie ma się nijak do skalpa. Odpowiedz sobie na pytanie czy w tym systemie w którym wykręciłeś duży zysk ma wpływ, że wejdziesz np 2p po cenie a wyjdziesz 1p przed itp...

ps. podpowiadając rozwiązanie - dla skalpa ma to DIAMETRALNE znaczenie a w przypadku longterma czy innego systemu może po prostu ogólnie pogorszyć wynik...

pozdrawiam ;)
W tym co napisałem chodziło mi bardziej o to, że AM Standard nie stwarza szczególnych problemów w otwieraniu i zamykaniu pozycji nawet w sytuacji kiedy ktoś ograł ich już do tej pory na całkiem niezłe pieniądze. Rozumiesz o co mi chodzi? Wydaje mi się że brokerowi nie robi różnicy czy zarabiam grając w oparciu o longterm czy skalpując. Jeśli to MM to powinien próbować mnie oskubać przy każdej możliwej sytuacji. W tamtej części mojego posta chodziło tylko i wyłącznie o to że w AM można spokojnie skalpować nawet kiedy broker powinien już na Ciebie "polować" ponieważ prawdopodobnie wykorzystując s10 przy spokojnych nieszarpanych ruchach możliwe jest "wyprzedzenie" ruchu rynku. Nie znasz systemu więc nie bardzo mam jak Ci wytłumaczyć o co mi chodziło z tym "wyprzedzeniem ruchu rynku".

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Pomimo, że ciężko z Wami polemikę prowadzić na jakimkolwiek sensownym poziomie pozwolę sobie odpowiedzieć...
Damfry pisze:Jednego czego nie lubię w ludziach to to, że większość nie myśli długoterminowo
Hmm ale ja myślę długoterminowo - właśnie dlatego hamuje Was w tym zachwycie nad wyciąganiem wniosków o skuteczności systemu itp po 17 transakcjach ;)
Damfry pisze:Zastanów się chłopie, tylko tak na poważnie. Jeżeli chłopaki zamieszczają wyniki i będą zamieszczać je dalej to czy Twoja próba 7128361 zagrań z czasem nie będzie osiągnięta
to wszystko zależy czy wcześniej nie znajdzie się adept szkolenia - nożownik który Was odwiedzi "w podzięce" za "mądre inaczej" rady i "0" na depo... ;)
Damfry pisze:czytać się odechciewa
bo żeby czytać z chęcią to trzeba rozumieć o czym się czyta... ;)
Damfry pisze:Więc apeluje daj tematowi wskoczyć na ten nowy poziom
chcesz nowy poziom? walnij myfxbook - nawet jeśli wcześniej miałeś drawdown na depo to zaznacz od okresu w którym już rozumiesz o co chodzi i bedziesz miał nowy poziom którego podejrzewam NIKT nie podważy.... jeśli nie to ok ale nie miej pretensji, że po tym co pisaliście nikt nie wierzy...
Good Will Hunting pisze: Wydaje mi się że brokerowi nie robi różnicy czy zarabiam grając w oparciu o longterm czy skalpując
ciekawe twierdzenie... nawet bardzo. Idąc dalej tym tropem zastanówmy się dlaczego wiekszość MM zwalcza skalperów...może coś Ci mówi ekspozycja na ryzyko?

PS. DAMFRY nie pisz mi dzieciaku debilnych PW ok? to właśnie cały Wasz marketing...jak nie potraficie odpowiadać na pytania to plujecie nie na temat...

pozdrawiam ;)

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

Jestescie gorzej niz dzieciaczki z przedszkola...
Niech ludzie ,ktorzy chca sie zaprezentowac pokaza z realnych kont 150 zagran systemem i tylko tym systemem i skonczy sie gadanie. Jesli nie to wiecie gdzie takie gadanie mozecie sobie wlozyc dla mnie wtedy to jest naciąganie na szkolenie i nic więcej.

Silent

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Witam,
jest na tym Forum bardzo duża grupa osób, dla których skuteczne inwestowanie za pomocą samych średnich jest czystą herezją i zajadle od początku atakują ten wątek. Jeżeli pojawią się jakiekolwiek screeny, natychmiast atak, żądanie pokazania statmentów, podpięcia sie pod myfx, wszystko po to aby jątrzyć, podważać i znięchęcać tych, którzy decydują sie w tym wątku pokazywać swoje zagrania. Cieszy mnie, że jest pomimo tego coraz więcej osób, które pomimo tych nieprzyjemnych ataków, wycieczek osobistych, posądzeń o oszustwo wklejają tutaj swoje screeny. Bardzo chciałbym, aby takich screenów było codziennie coraz wiecej, a wątek ten stał się takim dużym, wspólnym dziennikiem wszystkich zwolenników średnich.
Samo skalpowanie na wykresach sekundowych jest integralną częścią systemu i aby dojść do tego etapu trzeba poznać całość i wszystkie zasady interpretacji średnich. Skalp na tych teoretycznie szybkich TF jest pewna alternatywą dla tych wszystkich, którzy mają problemy z trzymaniem pozycji, dla tych wszystkich, którzy pracują zawodowo lub uczą się i nie mają czasu na wielogodzinne ślęczenie nad wykresami .
Chciałbym, aby dotarł ten sposób trejdowania do jak największej grupy osób, dlatego przedłużam promocję i zapraszam chętnych
Pozdrawiam
Zicmar
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Zablokowany