I po to właśnie proszę o wasze komentarze, rzeczowa odpowiedz na którą czekałem:), rzeczywiście jak zacząłem się temu trejdowi przyglądać to jest dokładnie tak jak napisałeś.Good Will Hunting pisze:Wydaje mi się, że SL nie był zły. Jeśli założyłeś że grając na odbicie od poziomu ustawiasz SL pod / nad tym poziomem to SL był dobrze ustawiony. To że nie narysowałeś sobie poziomu szerszego o 2-3 pipsy, a w efekcie czego nie ustawiłeś Stop Lossa 2-3 pipsy niżej to nie Twoja wina tylko pech. Zdarza się każdemu i to wcale nie powinno być powodem do smutku ponieważ świadczy tylko o tym że trzymałeś się zasad. Mógłbyś być na siebie zły gdybyś ustawił SL-a wyżej niż zakłada Twój trading plan i przez to umoczył. W tym przypadku wszystko było okej, głowa do góry i pamiętaj - zdarza sięInk. pisze:Dziś daw niepowodzenia, pierwsze gbpusd, zbyt wąski SL bo 12 pipek wybicie i ruch na 100 pipek w moją stronę:/
Trzymaj się planu. Jeśli dobrze go sobie opracowałeś i przeanalizowałeś w którym miejscu SL jest najefektywniejszy to jeszcze nie raz uda Ci się złapać taki ruch. Albo nawet większy. Powodzenia!
Ale martwi mnie inna rzecz, gdzieś przeczytałem jak SL podświetla się na żółto to jest się na dealing desc albo coś w tym stylu, a ostatnio właśnie w tych trejdach SL przed dotknięciem co do pipa i zmiana kierunku mam podświetlony na żółto