Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Good Will Hunting pisze:
Ink. pisze:Dziś daw niepowodzenia, pierwsze gbpusd, zbyt wąski SL bo 12 pipek wybicie i ruch na 100 pipek w moją stronę:/
Wydaje mi się, że SL nie był zły. Jeśli założyłeś że grając na odbicie od poziomu ustawiasz SL pod / nad tym poziomem to SL był dobrze ustawiony. To że nie narysowałeś sobie poziomu szerszego o 2-3 pipsy, a w efekcie czego nie ustawiłeś Stop Lossa 2-3 pipsy niżej to nie Twoja wina tylko pech. Zdarza się każdemu i to wcale nie powinno być powodem do smutku ponieważ świadczy tylko o tym że trzymałeś się zasad. Mógłbyś być na siebie zły gdybyś ustawił SL-a wyżej niż zakłada Twój trading plan i przez to umoczył. W tym przypadku wszystko było okej, głowa do góry i pamiętaj - zdarza się :wink:

Trzymaj się planu. Jeśli dobrze go sobie opracowałeś i przeanalizowałeś w którym miejscu SL jest najefektywniejszy to jeszcze nie raz uda Ci się złapać taki ruch. Albo nawet większy. Powodzenia!
I po to właśnie proszę o wasze komentarze, rzeczowa odpowiedz na którą czekałem:), rzeczywiście jak zacząłem się temu trejdowi przyglądać to jest dokładnie tak jak napisałeś.

Ale martwi mnie inna rzecz, gdzieś przeczytałem jak SL podświetla się na żółto to jest się na dealing desc albo coś w tym stylu, a ostatnio właśnie w tych trejdach SL przed dotknięciem co do pipa i zmiana kierunku mam podświetlony na żółto

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Zmień brokera :wink: . Jeśli tego zacząłeś ogrywać na tak poważne pieniądze, że wrzucił Ci dealing desk to znaczy, że pora zmienić usługodawce, bo ten już zaczął utrudniać Ci życie.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

No własnie pieniądze na razie są śmieszne bo tylko 1k dlatego tego nie rozumiem :) no cóż, nie chce mi się kombinować z innym brokiem MM wiec powalczę jeszcze z tym, podejrzewam ze i tak większość broków MM bawi się w takie rzeczy, natomiast z grubszą gotówka wybiorę sobie jakiegoś ECN, szczególnie że jeśli nauczę się grac w niesprzyjających warunkach to w sprzyjających powinienem być mistrzem :p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Dzisiejszy trejd SL wiec około -30 pipek, sam sie dziwie że wszedłem, i podejrzewam że to było jedno z moich ulubionych wejść na silę:),

Przemawiało za tym s/r fibo oraz pin na tym właśnie s/r na screenie czerwone strzałki, po dotknięciu SL widze ze dokładnie pod zajęta pozycją kolejne s/r na m30 tez widać pina dokładnie na LT czyli 3:3 jeśli chodzi o sygnały dla L i S, wiec trejd poza strategia i bardziej przypominał loterie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Tydzień zakończony -100 pipek , winowajcą tego wszystkiego jest usdcad ponieważ zagrałem dwoma pozycjami:p no i broker:) dlaczego wspomniałem że winny broker?:) bo to akurat ta pozycja w której SL bezczelnie podświetliło się na żółto i skok w ciągu sekundy o 6 pipek do SL i jazda w prawidłowym kierunku:), sprawdzając wykresy u innego źródła to high gdzie mnie wybiło był średnio o 10 pipek niższy niż u mnie:) ale co tam, trzeba wybaczać:)

Goofer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Goofer »

Ink. pisze:Tydzień zakończony -100 pipek , winowajcą tego wszystkiego jest usdcad ponieważ zagrałem dwoma pozycjami:p no i broker:) dlaczego wspomniałem że winny broker?:) bo to akurat ta pozycja w której SL bezczelnie podświetliło się na żółto i skok w ciągu sekundy o 6 pipek do SL i jazda w prawidłowym kierunku:), sprawdzając wykresy u innego źródła to high gdzie mnie wybiło był średnio o 10 pipek niższy niż u mnie:) ale co tam, trzeba wybaczać:)
reklamuj

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nie za bardzo mi sie chce szarpać dla 30 zł i wchodzić na czarną listę:P Szczególnie ze gdy tylko opanuje swoje emocje to zmieniam broka na ECN, no i pyzatym juz im wybaczyłem :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jako że jest weekend i troche sie nudziłem to przeanalizowałem wszystkie swoje trejdy od założenia dziennika. Wniosek? masakra :) permanentne nie trzymanie sie zasad, znaczna większość trejdów gdzie zaliczyłem SL (około 80%), były pod prąd z nadzieją na odwrócenie trendu lub były strasznie naciągana, na historii łatwo znaleźć setupy do grania ale patrząc się na moje trejdy które zaliczyły SL mówiłem sobie w głowie -co ja tu widziałem?? ;P, natomiast co do trejdów zwycięskich , kilka było wbrew zasadą i mimo że były dobre to nie powinienem wchodzić bo trenuje konsekwencje :), druga sprawa nie pozwalam zyska rosnąć.
Po analizie wszystkich wygranych trejdów w każdym z nich można było ustawić RR minimum 2 a nawet 3 lub 4 bo tam znajdował się kolejny s/r a ciąłem zyski przy RR 1 lub max 1.2 co jest moim zdaniem karygodne :), więc od jutra wracamy nad samodoskonaleniem własnej osoby mam nadzieje że ze znaczną ilością błędów:)

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

sprawdzając wykresy u innego źródła to high gdzie mnie wybiło był średnio o 10 pipek niższy niż u mnie:) ale co tam, trzeba wybaczać
Jak tolerujesz takie skur....wo brokera ,musisz mieć sporo środków na dopłaty niestety.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Troszkę mnie to zdenerwowało ale jak wspomniałem szarpać mi sie nie chce, druga sprawa to tego trejdu w ogolę nie powinno tam być bo był wbrew ustalonym zasadą i ryzykowny, więc jak by mi dał profit skłaniało by mnie to do łamania kolejnych zasad i większego ryzyka, broker oczywiście brzydko się zachował, szczególnie że nie skalpuje więc problemów ze mną jako takich nie powinni mieć i tego samego od nich wymagam:) natomiast jeśli się to powtórzy na pewno podejmę jakieś kroki, czyli najprawdopodobniej zmiana broka

ODPOWIEDZ