HEDGE - PROSTY SYSTEM DLA KAZDEGO

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

godmode pisze:
godmode pisze:I tak też zrobiłem po 20 min byłem już 2 pips na + , ale nie zamykałem pozycji.
Po jakiś 24h obie pary się rozjechały, obecnie jestem jakieś 27 pips do tyłu, siedze na tym dalej.
Pozycje dalej otwarte na chwile obecną strata 97 pips :shock:
:( no to zaszalales chlopie na tym interesie :shock:-

shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shandir »

Tak jak pisałem wcześniej, to naprawdę jest kupienie eur/chf. A że eur/chf spada, to będziesz miał stratę, jak zacznie rosnąć to będziesz zyskiwał. Ale prościej jest kupować/sprzedawać eur/chf, bez bawienia się w udziwnienia.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

A takie rzeczy to na stronie brokera - tabela punktów swapowych. Względnie w jeśli używasz MetaTradera to we właściwościach instrumentu. W okienku Rynek klik prawym myszy i wybrać symbole następnie wybrać parę która nas interesuje i właściwości.
Trade what you see, NOT what you hear or think

jajajaja
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jajajaja »

a co sadzicie, aby otworzyc 2 pozycje przeciwstawne na srebrze (konto swapowe + nieswapowe)? swap na short na NF wynosi +5

zapomnialem dodac, a spread tylko 4 Smile

Duke
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Duke »

Moim zdaniem jedyne skuteczne zarabianie na swapach to carry trade.

Można też założyć 2 konta, jedno uznające swamy drugie bez swapów na jednym dać long gbp/jpy na drugim short (nie probowałem tego). Pytanie tylko jak długo broker nie mający swapów pozwoli na to zeby go okradać?

Ten hedge eur/usd - usd/chf moim zdaniem jest bardzo ryzykowny, trzeba czekać 16 dni zeby wyjść na zero przy łącznym spreadzie = 4 Dodatkowo nawet przy tak dużej korelacji możemy zaliczyć dużą strate nie do odrobienia na samych swapach, nie mówiąc juz o tym ze korelacja może sie zmniejszyć.

Awatar użytkownika
czeczeniec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: czeczeniec »

Link do robota hedgingowego http://codebase.mql4.com/957 (nie posiada stopa)

shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shandir »

Ten hedge eur/usd - usd/chf to nie hedge tylko zakup eur/chf :-). Natomiast co do konta no swap dla g/j, to jakoś od 6 miesięcy mój broker no swap nie protesuje :-). A serio to wcale nie jest okradanie go, on całkiem dobrze na tym zarabia, czytaj zabezpiecza się kontraktami na jeny, tam nie ma swapa.

ODPOWIEDZ