Ink journal
I drugi trejd, analiza moim zdaniem była ok, s/r, dywergencja, chyba nawet fibo bylo w tym miejscu i w przypadku aud dotkniecie linii tredu z wyzszego TF, czekam na wasze komentarze szczególnie odnośnie tych ostatnich trejdów:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dzisiejszy dzień kończymy na +45 pipek, do odrobienia wczorajszej straty jeszcze sporo zostało:), osobiście jestem dumny z dzisiejszego dnia ponieważ wszystkie trejdy mniej więcej były oparte o założenia postawione na początku dziennika, dodając do tego przesawianie na BE dzien był by dużym plusem, więc postanowione, BE po 25 pipkach na stałe wchodzi do strategii:)
- Good Will Hunting
- Pasjonat
rozwiązanie niepowodzenia w aud i nzd, na screenie tylko aud ale w tej drugiej parze tez poziom s/r dokładnie pod zajętą pozycją, przynajmniej ja tak to widzę, więc niepowodzenie wynikało z mojego błędu a nie złośliwości rynku:p
drugie to eurgbp, niepowodzenie w tym jest takie że chciałem w to grać tylko w swojej ostrożności zamiast wejść na H1 tak jak zakłada moja strategia, czekałem na zamknięcie świeczki na H4, po co?, nie wiem:/ ruch również ponad 100 pipek, prognozy mam świetne lub nawet prześwietne, natomiast emocje ostrożność nie pozwalają mi grać setupów które na demo (grałem tylko parę dni na demo) jadłem na śniadanie, przynajmniej mamy miejsce na poprawę 

- Good Will Hunting
- Pasjonat
Wydaje mi się, że SL nie był zły. Jeśli założyłeś że grając na odbicie od poziomu ustawiasz SL pod / nad tym poziomem to SL był dobrze ustawiony. To że nie narysowałeś sobie poziomu szerszego o 2-3 pipsy, a w efekcie czego nie ustawiłeś Stop Lossa 2-3 pipsy niżej to nie Twoja wina tylko pech. Zdarza się każdemu i to wcale nie powinno być powodem do smutku ponieważ świadczy tylko o tym że trzymałeś się zasad. Mógłbyś być na siebie zły gdybyś ustawił SL-a wyżej niż zakłada Twój trading plan i przez to umoczył. W tym przypadku wszystko było okej, głowa do góry i pamiętaj - zdarza sięInk. pisze:Dziś daw niepowodzenia, pierwsze gbpusd, zbyt wąski SL bo 12 pipek wybicie i ruch na 100 pipek w moją stronę:/

Trzymaj się planu. Jeśli dobrze go sobie opracowałeś i przeanalizowałeś w którym miejscu SL jest najefektywniejszy to jeszcze nie raz uda Ci się złapać taki ruch. Albo nawet większy. Powodzenia!
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.