Does Dukascopy Bank charge any additional commissions except trading fees?
With the exception of charges for managed accounts, Dukascopy Bank does not charge any fees not related to the trading activity. There are no commissions for the maintenance of the account, withdrawal of funds, etc.
Dukascopy - ECN
Jak to jest z opłatą za wycofanie pieniędzy? Jedni piszą, że to kosztuje 25CHF niezależnie od ilości a na stronie dukascopy http://www.dukascopy.com/swiss/english/forex/faq/#72 jest napisane, że nie ma żadnej opłaty:
Ponieważ tej opłaty nie pobiera Dukascopy, a bank UBS w którym trzymane są depozyty. Bądź w przypadku posiadania rachunku w banku kustoszowym - wg jego cennika.
Jeśli jednak posiada się konto w euro to można poprosić o wypłatę za pomocą przelewu SEPA, co kosztuje ok. 5 EUR.
Jeśli jednak posiada się konto w euro to można poprosić o wypłatę za pomocą przelewu SEPA, co kosztuje ok. 5 EUR.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dukascopy niedawno uruchomiło nowy konkurs - FX Article Contest - czyli jak nazwa wskazuje na najlepszy artykuł o tematyce w jakiś sposób związanej z Forexem. Łączna pula nagród to 15 000 USD. O szczegółach można poczytać na naszej stronie głównej lub brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Toolssena9 pisze:mam pytanie, jak usunąć z pola wykresu numery zleceń, bardzo to przeszkadza w analizowaniu wykresu, nie potrafię tego usunąć, z góry dziękuję

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Też mieliście dziś od ok. 10.00 rano przez 20min blokadę składania zleceń? Czy tylko ja doświadczyłem tego [luksusu posiadania konta u brokera typu ECN] 
Weszło mi zlecenie oczekujące na usd/chf (z poślizgiem ponad 300pips...) ale potem jak chciałem czegoś dokupić z ręki, to się już nie dało, dopiero jakieś 15-20 min po interwencji banku szwajcarskiego, kiedy wszystko się uspokoiło, można było normalnie handlować...

Weszło mi zlecenie oczekujące na usd/chf (z poślizgiem ponad 300pips...) ale potem jak chciałem czegoś dokupić z ręki, to się już nie dało, dopiero jakieś 15-20 min po interwencji banku szwajcarskiego, kiedy wszystko się uspokoiło, można było normalnie handlować...
Ja blokady nie miałem tzn. mogłem swobodnie modyfikować zlecenia jednak wtedy już żadnych nie składałem. Poślizg i problemy z ich złożeniem na pewno wynikały z powodu sytuacji rynkowej jaka miała miejsca i kłopotów z płynnością.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Poślizg, zgoda, normalny. Ale blokada bardzo zastanawiająca, tym bardziej że Ty jak mówisz jej nie miałeś...
A jeszcze na jakichś forach pisali, że w Dukasie nie mogli składać zleceń, a np. na oandzie mogli.
W ogóle ostatnio mam wrażenie, że jestem 'userem 2giej klasy' u nich, ostatnio obserwowałem jak mi wchodziło jakieś wcześniej ustawione zlecenie - weszło na moich oczach gdzieś z sekundę po osiągnięciu ceny wejściowej (nie od razu), z poślizgiem ~5p, choć wg mnie powinno wejść lepiej.
Czy ktoś jeszcze zaobserwował, że mógł/nie mógł składać wczoraj zleceń, zapewne to było między 9.55-10.13 rano.
Dodam, że ja gram microlotami, co może w smutny sposób tłumaczyć moją sytuację. Ale może jestem ostatnio przewrażliwiony, zobaczę co będzie dalej z moją współpracą z Duka.
Pozdrowienia
edit: a przepraszam, napisałeś, że nie składałeś już zleceń, tylko modyfikowałeś.... Modyfikować ja też mogłem.
Tak więc nie powinienem mieć na razie podejrzeń, że jestem gorzej traktowany.
Ale przerwa w działaniu platformy była irytująca.
A jeszcze na jakichś forach pisali, że w Dukasie nie mogli składać zleceń, a np. na oandzie mogli.
W ogóle ostatnio mam wrażenie, że jestem 'userem 2giej klasy' u nich, ostatnio obserwowałem jak mi wchodziło jakieś wcześniej ustawione zlecenie - weszło na moich oczach gdzieś z sekundę po osiągnięciu ceny wejściowej (nie od razu), z poślizgiem ~5p, choć wg mnie powinno wejść lepiej.
Czy ktoś jeszcze zaobserwował, że mógł/nie mógł składać wczoraj zleceń, zapewne to było między 9.55-10.13 rano.
Dodam, że ja gram microlotami, co może w smutny sposób tłumaczyć moją sytuację. Ale może jestem ostatnio przewrażliwiony, zobaczę co będzie dalej z moją współpracą z Duka.
Pozdrowienia
edit: a przepraszam, napisałeś, że nie składałeś już zleceń, tylko modyfikowałeś.... Modyfikować ja też mogłem.
Tak więc nie powinienem mieć na razie podejrzeń, że jestem gorzej traktowany.
Ale przerwa w działaniu platformy była irytująca.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2011, 10:01 przez qwerty633, łącznie zmieniany 1 raz.
Napisałem, że nie miałem blokady modyfikacji zleceń, bo składać żadnego nie składałem, poza oczekującym ale na USD/JPY.qwerty633 pisze:Ale blokada bardzo zastanawiająca, tym bardziej że Ty jak mówisz jej nie miałeś...
Jaki był objaw tego, że nie mogłeś złożyć zlecenia? Klikałeś i nic się nie działo?
Sprawdź w logach jaki komunikat temu towarzyszył. Mogło być tak, że klikałeś "kup" po cenie rynkowej jednak zmienność i płynność nie pozwalała na realizację transakcji i była odrzucana. Zlecenia market mają ustawiony domyślny poślizg na 5.0 pips - jeśli jest większy to są odrzucane, co jest też komunikowane w zakładce "messages".
Jaki wolumen zlecenia? Obstawiam, że względnie niewielki, stąd poślizg.qwerty633 pisze:ostatnio obserwowałem jak mi wchodziło jakieś wcześniej ustawione zlecenie - weszło na moich oczach gdzieś z sekundę po osiągnięciu ceny wejściowej (nie od razu), z poślizgiem ~5p, choć wg mnie powinno wejść lepiej.
Też zdarza mi się zawierać transakcje małe do 0.2 lota (dobieram i tworzę siatki pozycji) jednak szczerze powiem, że nie doskwierają mi na tyle poślizgi cenowe lub niemożność realizacji zleceń by wpływały na mój wynik. Przy małym wolumenie poślizg jest bardziej prawdopodobny - to wiadomo. Tymbardziej na danych (lub podczas bardzo nietypowych sytuacjach jak wczoraj) dlatego sam w ogóle na nich nie gram.qwerty633 pisze:Dodam, że ja gram microlotami, co może w smutny sposób tłumaczyć moją sytuację.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Racja, nie składałeś zleceń, więc nie wiemy czy były między nami jakieś różnice w funkcjonowaniu platformy, edytowałem swojego posta odn. tego.
Nie dało się wtedy składać zleceń, messages świeciło na czerwono i było coś że system niedostępny, sorki, nie pamiętam dokładnie, ale na pewno był to ich problem, zresztą ktoś na forexfactory też o tym pisał.
To zlecenie, które mi weszło z dziwnym wg mnie poślizgiem miałem tak jak piszesz, poniżej 0,2lota. Bardzo możliwe że z racji niewielkiego wolumenu był ten poślizg, nie pomyślałem o tym

Nie dało się wtedy składać zleceń, messages świeciło na czerwono i było coś że system niedostępny, sorki, nie pamiętam dokładnie, ale na pewno był to ich problem, zresztą ktoś na forexfactory też o tym pisał.
To zlecenie, które mi weszło z dziwnym wg mnie poślizgiem miałem tak jak piszesz, poniżej 0,2lota. Bardzo możliwe że z racji niewielkiego wolumenu był ten poślizg, nie pomyślałem o tym