Fesiek,
Patrząc na twoje poziomy od góry - to cena nie zareagowała tak naprawdę tylko na drugi z nich. Zejdź na M15.
Popatrz - pierwszy miał bardzo fajną reakcję, trzeci - miał nawet dwie (jeśli pierwszą szpilę, która niezupełnie doszła do narysowanego przez Ciebie poziomu uznać za reakcję), czwarty poziom dał reakcję - b. mocną - 26 sierpnia, a piąty poziom - 19 sierpnia.
A co do tych brązowych - o reakcji będzie można mówić, gdy cena się tam ponownie kiedyś znajdzie.
Co do drugiego poziomu i braku reakcji niech wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie.
pozdro
Pie
Fesiek, tak widziałem tą sytuację, jednak taka sekwencja wymuszała by wejście na kolejnej świeczce już będącej poza poziomem i wtedy sl byłby większy niż 10 pips (oczywiście zależy czy ktoś by go dał w połowie czy ponad tym pinbarem łączonym z dwóch świec), ale nawet w pierwszym przypadku sl dla mnie byłby trochę za duży.
Mimo to ładnie poleciało .
Mimo to ładnie poleciało .
- candleelephants2
- Gaduła
Brał ktoś?
edit: USD.CHF zdięte, za bardzo się kisiło w istotnej strefie
Oczekujące na AUD/USD i można odejść od komputera
edit: USD.CHF zdięte, za bardzo się kisiło w istotnej strefie
Oczekujące na AUD/USD i można odejść od komputera
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 13:52 przez candleelephants2, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym też przeprosić, że tak mało się udzielamy w tym wątku ale zaraz się to zmieni. Do tego wrzucanie screenów na dwa fora też jest trochę uciążliwe a jak wiecie lubię jedną transakcję prowadzić i kilka(naście) screenów do jeden podpiąć więc to zżera mnóstwo czasu.
W każdym razie yen:
przed

po (padły 2/3)

1/3 dalej w grze
W każdym razie yen:
przed

po (padły 2/3)

1/3 dalej w grze
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu