Pie
Fesiek,
Patrząc na twoje poziomy od góry - to cena nie zareagowała tak naprawdę tylko na drugi z nich. Zejdź na M15.
Popatrz - pierwszy miał bardzo fajną reakcję, trzeci - miał nawet dwie (jeśli pierwszą szpilę, która niezupełnie doszła do narysowanego przez Ciebie poziomu uznać za reakcję), czwarty poziom dał reakcję - b. mocną - 26 sierpnia, a piąty poziom - 19 sierpnia.
A co do tych brązowych - o reakcji będzie można mówić, gdy cena się tam ponownie kiedyś znajdzie.
Co do drugiego poziomu i braku reakcji niech wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie.
pozdro
Patrząc na twoje poziomy od góry - to cena nie zareagowała tak naprawdę tylko na drugi z nich. Zejdź na M15.
Popatrz - pierwszy miał bardzo fajną reakcję, trzeci - miał nawet dwie (jeśli pierwszą szpilę, która niezupełnie doszła do narysowanego przez Ciebie poziomu uznać za reakcję), czwarty poziom dał reakcję - b. mocną - 26 sierpnia, a piąty poziom - 19 sierpnia.
A co do tych brązowych - o reakcji będzie można mówić, gdy cena się tam ponownie kiedyś znajdzie.
Co do drugiego poziomu i braku reakcji niech wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie.
pozdro
The irresistible force met the immovable object
Fesiek, tak widziałem tą sytuację, jednak taka sekwencja wymuszała by wejście na kolejnej świeczce już będącej poza poziomem i wtedy sl byłby większy niż 10 pips (oczywiście zależy czy ktoś by go dał w połowie czy ponad tym pinbarem łączonym z dwóch świec), ale nawet w pierwszym przypadku sl dla mnie byłby trochę za duży.
Mimo to ładnie poleciało .
Mimo to ładnie poleciało .
- candleelephants2
- Gaduła
Brał ktoś?
edit: USD.CHF zdięte, za bardzo się kisiło w istotnej strefie
Oczekujące na AUD/USD i można odejść od komputera
edit: USD.CHF zdięte, za bardzo się kisiło w istotnej strefie
Oczekujące na AUD/USD i można odejść od komputera
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 13:52 przez candleelephants2, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym też przeprosić, że tak mało się udzielamy w tym wątku ale zaraz się to zmieni. Do tego wrzucanie screenów na dwa fora też jest trochę uciążliwe a jak wiecie lubię jedną transakcję prowadzić i kilka(naście) screenów do jeden podpiąć więc to zżera mnóstwo czasu.
W każdym razie yen:
przed

po (padły 2/3)

1/3 dalej w grze
W każdym razie yen:
przed

po (padły 2/3)

1/3 dalej w grze
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu