Wydawało mi się,ż poziom na prawdę dobrze zadziała, reakcja była bardzo dobra, można było ugrać ponad 30 pipsów , jednak kolejny atak już poziom przebił. Niby wszystko w porządku, bo swoje można by wziąć, jednak gdyby ktoś chciał grać trochę bardziej długoterminowo (czyt. kilkunastogodzinnie +), to już można się przejechać.
Czy coś nieopacznie pomijam ?
Może fakt, iż na D1 do poziomu mamy jeszcze jakieś 150 pipsów i to tam zmierza cena, a wyznaczony przeze mnie poziom na H1 i na H4 będący tylko poziomem drop-base-drop nie mógł jej zawrócić z głównego kierunku w stronę D1 ?
Pie
- Spekulant83
- Gaduła
Hehe...LT.Shadi pisze:Skoro tak mówiszpolaczeq pisze: Poziom pokrył sie z przyspieszoną LT. Ładnie.
Ale piszę głównie do GUTKA. Możesz napisać po co Ci CCI? To tylko ciekawość...trochę się zdziwiłem i zastanawiam się po co to...
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Weekend, czas przemyśleń i nowych postanowień na następny tydzień. Analizowałem dzisiaj swoje transakcje z 3 ostatnich miesięcy, znalazłem kilka perełek z którymi chce się z Wami podzielić, bo jak je zobaczyłem to miałem niezłego karpia na twarzy.
Trzy ciekawe transakcje, trzy razy grane S, trzy... sami oceńcie i wyciągnijcie wnioski... ja już to zrobiłem
Miłego weekendu.
Trzy ciekawe transakcje, trzy razy grane S, trzy... sami oceńcie i wyciągnijcie wnioski... ja już to zrobiłem

Miłego weekendu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam taki problem i proszę o pomoc w jego rozwiązaniu.
Naniosłem na wykres poziomy SD. Następnie rynek nabrał takiego impetu, że wszystkie poziomy, na których w mojej ocenie powinien zareagować, są przebijane bez jakiejkolwiek korekty. Co za tym idzie chcąc załapać się na trad zgodny z obecnym kierunkiem zaznaczam świeże poziomy i liczę na korektę by wejść w rynek. Jednak cena nie wraca się do poziomów lecz pędzi dalej. Czyżby po prostu przeczekać i nie zajmować pozycji aż rynek się trochę uspokoi? Z drugiej strony serce ściska jak rynek robi gładko 400 pipsów beze mnie. Jedno wiem na pewno - pozwolić działać statystyce.
Obrazek:
Naniosłem na wykres poziomy SD. Następnie rynek nabrał takiego impetu, że wszystkie poziomy, na których w mojej ocenie powinien zareagować, są przebijane bez jakiejkolwiek korekty. Co za tym idzie chcąc załapać się na trad zgodny z obecnym kierunkiem zaznaczam świeże poziomy i liczę na korektę by wejść w rynek. Jednak cena nie wraca się do poziomów lecz pędzi dalej. Czyżby po prostu przeczekać i nie zajmować pozycji aż rynek się trochę uspokoi? Z drugiej strony serce ściska jak rynek robi gładko 400 pipsów beze mnie. Jedno wiem na pewno - pozwolić działać statystyce.

Obrazek:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.