Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

Ktoś brał w podobnym miejscu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Jeszcze takie wejście.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

gbp usd aktywowane ZO, nie miałem jak zarządzać pozycją, wszystko się rozegrało pod moją nie obecność
RR 3:1

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

wng, cena się ładnie odbiła, jednak ja tam nie widziałem SD , a ZL i to na D1 , co przedstawiam na screenie, niestety widać ,że ta wcześniejsza Zl zadziałała słabo, a ta którą Ty grałeś już o wiele lepiej.

W ogóle na H1 widać(choćby na Twoim screenie) ,że ta słabo działająca Zl z D1 to na H1 Drop-base-drop , które jak sam mówiłeś ma mniejsze prawdopodobieństwo , czy dlatego tego nie grałeś ?
Dlaczego zagrałeś ten wyższy poziom, SD widzę tam dopiero na interwale 5/15 min.
jakie nie były by powody wejścia, gratuluje trejdu :)

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Na początek się zmieszałem z pozycjami co skończyło się 2x małym SL, ale potem ładne TP.

Mam pytanie, czy poziomy wyznaczone wczoraj, np. wczorajszy obszar 2-pipsowy na Daily Low liczą się na następny dzień, czy może tracą swoją ważność? Tam otwierałem pierwsze pozycje.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Liczą się liczą, ale ważne jest jeszcze to jak zaznaczasz te poziomy i które poziomy wybierasz...
Pozdrawiam!

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Tylko ja dzisiaj mam problem z graniem?

Od jakiegoś czasu nie skończyłem dnia na minus a dzisiaj muszę.

Internet włączyli mi dopiero po 11:30 chyba więc grałem między 12:00 - 14:00 i dałem się tam parę razy złapać. Do tego stopnia mnie to "przestraszyło", że teraz denerwuje się przed złożeniem zlecenia. Jak za dawnych dobrych czasów :wink:

Zmniejszam wielkość pozycji i wracam jutro.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Jak widać mi na dobre wychodzi zaglądanie na platformę raz na kilka dni. Setup na franku, poziom z dziennego, wejście z m5. W zasadzie to określiłbym to jako skalp. Branie Shorta na franku to duże ryzyko ale jak zaistniały warunki wejścia to wszedłem. Wycięło na R=2 więc w miarę dobrze. Ach ten spreed - można było wziąć x3. Ale i tak jest dobrze.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

paweldobkowski pisze:Tylko ja dzisiaj mam problem z graniem?

Od jakiegoś czasu nie skończyłem dnia na minus a dzisiaj muszę.

Internet włączyli mi dopiero po 11:30 chyba więc grałem między 12:00 - 14:00 i dałem się tam parę razy złapać. Do tego stopnia mnie to "przestraszyło", że teraz denerwuje się przed złożeniem zlecenia. Jak za dawnych dobrych czasów :wink:

Zmniejszam wielkość pozycji i wracam jutro.
Haha lol to samo co ja ostatnio. Tylko, że jeśli chodzi o Ciebie nie bardzo rozumiem. Gdzieś Ty wchodził, że wtopy były? Ja spóźnione wejście grubo spóźnione na pullbacku up +40 zamknąłem a później nie wchodziłem na końcu ruchu w longa bo cały dzień nad czymś pracuje intensywnie i dałem sobie spokój z tradingiem i tak ładny +. Nieistotne.

Rynek dziś czytelny Paweł jest. Trochę niejasności było pod koniec ruchu w dół ale z wyższych TF wiadomo o co chodziło. Coś z Tobą nie tak dzisiaj. Za dużo chyba pijesz ostatnio coś często o tym wspominałeś :)

EDIT: Sorry nie przywiązałem uwagi, że tradowałeś 12:00 - 14:00 to był koniec już ruchu w dół z poranka i zrobiła się kaszana mała. Ja wtedy odpuściłem sobie. Z wyższych TF wynikało co to jest ale nie mam takiej sytuacji odnotowanej w dzienniku (z punktu widzenia nowego spojrzenia na rynek) tak więc zostawiłem w spokoju i sytuacja warta to odnotowania.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Haha lol
Bawi Cię to?

Haha. Żart :wink:

Oczywiście, że problem leży we mnie. Rynek zawsze jest czytelny.

Też chciałbym grać dziś od poranka, ale UPC miało inny plan. Później w ramach tego, że dorwałem się do platformy w imię karmienia mojego nałogu zacząłem tradować co było :wink: A, że było byle co to wynik też mam byle jaki.

Dodatkowo konto mam teraz połączone z kontem funduszu, który chce mnie zatrudnić więc odczuwam lekką presję związaną z tym. A wtyczka przerzucająca sygnały z tego powodu, że głównie skalpuję ma ustawione częste odświeżanie co zawiesza mi momentami platformę. Brzmi to trochę jak przegrany po meczu mówi, że bolała go noga :wink:

Oczywiście nie mogłem tego tak zostawić i kończę dzień na -2p. Idę na wódkę :wink:

ODPOWIEDZ