Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jako że złamałem założenie dziennika w trejdzie USDCAD powinienem się sowicie wychłostać, cóż nie zrobię tego:p

Oczywiście nie udało mi sie wszystko:p trejd z iphona a ze w aplikacji nie można malować po wykresie a na oko mi nie wyszło wiec zaliczyłem sl, a co gorsza teraz gry odpaliłem mt4 widzę ze idealnie liznęło poziom z wczoraj:)

edit/
z wczoraj=wyznaczony wczoraj:p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

kolejne zagranie, Oczekujące zlecenie na wybicie z konsolki

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Kolejny trejd, po wygłupach na demo wracam do real, a jako że to real trejdą towarzyszyły pewne emocje, trejd oznaczony żółtym okręgiem jest objawem właśnie tych emocji, powieliłem pozycje będąc na 200% przekonany o słuszności setupu, wygrał strach zamknąłem żeby straty nie rosły podwójnie, jak widać na załączonym obrazku w najgorszym możliwym momencie:) tutaj bez chłosty już sie nie obejdzie:p, natomiast z pierwszego trejdu wyszedłem książkowo ponieważ zbliżył się do s/r, TP miałem ciut niżej ale dla paru pipów nie chciałem ryzykować

ogólny rachunek +40 i -10 pipek

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Ładnie Ink. co prawda pierwszy trochę pospieszyłeś, drugi już trochę lepszy ale niepotrzebnie zamknięty. Ja siedzę w S od 1.63863 w oparciu o trend z h4 i supply z m5. Polecam ustalenie reguły, że shorty gramy tylko na świecach wzrostowych (pozwala to uniknąć rywalizacji z innymi sprzedającymi) a longi na świecach spadkowych. +30 p. to świetny wynik pogratulować tylko ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Parę osób może sie zastanawiać dlaczego wszedłem tak nisko w S (spore spadki już były) otoż setup był z H4 na H1 potwierdzenie słuszności więc bylem dość pewny, druga sprawa mt4 odpaliłem w pracy wiec wejście bardzo spóźnione (około 20 pipek za późno),ale i tak dał zarobić:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

gutek04 pisze:Ładnie Ink. co prawda pierwszy trochę pospieszyłeś, drugi już trochę lepszy ale niepotrzebnie zamknięty. Ja siedzę w S od 1.63863 w oparciu o trend z h4 i supply z m5. Polecam ustalenie reguły, że shorty gramy tylko na świecach wzrostowych (pozwala to uniknąć rywalizacji z innymi sprzedającymi) a longi na świecach spadkowych. +30 p. to świetny wynik pogratulować tylko ;)
No w pierwszym dałem ciała z wejściem, wiedziałem że się odbije ale bardziej wiedziałem że poleci niżej więc nie czekalem:p, drugi trejd miał posłużyć mi do trzymania S dłużej z ustawionym Sl na BE ale wymiękłem jak poleciało do góry i niepotrzebnie zamknąłem, ale walka z emocjami to przecież podstawowa zasada dziennika:)
gutek04 pisze:Polecam ustalenie reguły, że shorty gramy tylko na świecach wzrostowych (pozwala to uniknąć rywalizacji z innymi sprzedającymi) )
I za ta rade jestem bardzo wdzięczny:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Wejście USDCHF na poziomie s/r oraz kilku innych potwierdzeniach m. in. pin oraz dywergencja (piny i inne świeczkowe monstra są widoczne na wyższych TF, nie sugeruje sie świeczkami z TF niższych jak H1)

target był 31 pipek i tyle zebrałem:) TP ustawiony na 50% fibo oraz innym s/r, i prawdę mówiąc więcej mi do szczęścia z tego trejdu nie trzeba było, szczególnie że pojechałem pod prąd:p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pierwszy trejd dziś, -15 pipek, mógłbym sie usprawiedliwiać że nie wszystko wchodzi itp ale ewidentnie tutaj dałem ciała, sygnał linia oporu, przeciw mnie tworzące się wyższe dołki, teraz widzę ze wymierzyło dokładnie w mojego SL i sie cofnęło wiec może i tu popełniłem błąd, no nic grać tego już nie będe

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Ink. pisze:przeciw mnie tworzące się wyższe dołki
a to na jakim TF ?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Złośliwość rzeczy martwych:)

ODPOWIEDZ