Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
hehesaku82pl pisze:A skąd jesteś dokładnie? Przecież ja mieszkam w gdańsku. Można by się nawet osobiście spotkać.

jak bedziecie robic jakies traderskie spotkanie chetnie wpadne na piwo

a co do tematu to EURUSD naprawde ladnie chodzi w tym tygodniu tak jak kolega wczesniej zauwazyl...praktycznie od wsparcia do wsparcia..zobaczymy czy niedlugo odbije sie po raz kolejny od poziomu 1,4390..chociaz chyba byloby to juz zbyt piekne

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam, chyba juz za długo przy tym siedze, ze zaczelem zadawac sobie glupie pytanie. Jaki w koncu jest tu trend? AUDUSD4h Jaki trend mam brac pod uwage ten z lewej czyli malejący czy ten z prawej (pewnie jako korekta) rosnący. Prosze o wytłumaczenie. I dzieki z góry.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Damian_GTK
- Pasjonat
To co obserwujemy od dwóch tygodni to jest ewidentny trend boczny. W nieco dłuższej perspektywie - kilku miesięcy, też raczej wygląda to na trend boczny, tyle że w pewnym momencie cena AU postanowiła zejść do niższego boxu. W ostatnich tygodniach raczej trudno jest inwestować na tej parze. W sumie na H4 naliczyłem się aż.... jednego potencjalnego setupu w ciągu kilku tygodni (17 sierpnia bardzo ładne objęcie na wyśmienitym poziomie). Wcześniej była to moja ulubiona para walutowa.
Wracając do trendu, moim zdaniem trend może zostać określony po przebiciu poziomów: 1.0300 lub 1.0600.
Wracając do trendu, moim zdaniem trend może zostać określony po przebiciu poziomów: 1.0300 lub 1.0600.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
Dzięki z góry a przy okazji jak interpretować to co dzieje się obecnie na EURUSD, czy przebicie tych poziomów 1,4030 1,4940 pozwoli określić trend czy może stać się to wcześniej. Podobnie na USDCAD przebicie 0,9770 1,0000?
Dodano po 1 godzinach 4 minutach:
jeszcze jedno pytanie: czy wchodząc w pozycję staracie się wejść na S/R czy potrzebujecie do tego jeszcze potwierdzenia typu PB, czy objęcie? A jeżeli tak to jaki interwał czasowy jest najodpowiedniejszy Czy zakres S/R ok 30pips jest odpowiedni?
Dodano po 1 godzinach 4 minutach:
jeszcze jedno pytanie: czy wchodząc w pozycję staracie się wejść na S/R czy potrzebujecie do tego jeszcze potwierdzenia typu PB, czy objęcie? A jeżeli tak to jaki interwał czasowy jest najodpowiedniejszy Czy zakres S/R ok 30pips jest odpowiedni?
to zależy od strategi jaka obierzesztommop3 pisze: jeszcze jedno pytanie: czy wchodząc w pozycję staracie się wejść na S/R czy potrzebujecie do tego jeszcze potwierdzenia typu PB, czy objęcie? A jeżeli tak to jaki interwał czasowy jest najodpowiedniejszy Czy zakres S/R ok 30pips jest odpowiedni?
dla nie których S/R jest dopiero miejscem obserwowania jak zachowa sie cena - jak będzie dodatkowy sygnał to po jego wystąpieniu dopiero wchodzą w rynek
dla niektórych cena na S/R to już sam sygnał
pamiętaj że czy więcej potwierdzeń danego sygnału to tym mniejszy ruch ceny możesz złapać - czym dłużej czekasz na potwierdzenie tym cena dalej odpływa
ja zasadniczo nie gram z "palca" - wszystko na zleceniach oczekujących - a więc cena na poziomie S/R jest dla mnie jedynym wyznacznikiem
nie ma sztywnych zakresów S/R ale moim zdaniem czym mniejszy tym lepszy - to znaczy cena dochodzi do S/R i odbija momentalnie bez "tańczenia"
ja to rozumiem tak że ci którzy doprowadzili cenę do poziomu S/R zawarli już swoje transakcje i do głosu dochodzi "normalny" trend
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Saku to zależy czego szukamy.
Ja grając Long Terma, na poziomach szukam przede wszystkim formacji świecowej (3 setupy)
A skalpując z M5 szukam raczej odpowiedniego zachowania się ceny, odpowiedniego układu PA, przy tego typu wejściach stosuję modyfikację metody ZL.
Wydaje mi się, że poziomy to po prosty miejsca "w których coś się wydarzy". I pojawiają się wtedy na niebie i ziemi znaki, które to przepowiadają. Są to różne znaki. Każdy widzi je po swojemu. Chyba najważniejsze jest to żeby wiedzieć czego szukać.
BTW: Zajebiaszcze są te Twoje ostatnie wejścia. Oglądanie ich na screenach sprawia dużą estetyczną radochę.
keep iron
Ja grając Long Terma, na poziomach szukam przede wszystkim formacji świecowej (3 setupy)
A skalpując z M5 szukam raczej odpowiedniego zachowania się ceny, odpowiedniego układu PA, przy tego typu wejściach stosuję modyfikację metody ZL.
Wydaje mi się, że poziomy to po prosty miejsca "w których coś się wydarzy". I pojawiają się wtedy na niebie i ziemi znaki, które to przepowiadają. Są to różne znaki. Każdy widzi je po swojemu. Chyba najważniejsze jest to żeby wiedzieć czego szukać.
BTW: Zajebiaszcze są te Twoje ostatnie wejścia. Oglądanie ich na screenach sprawia dużą estetyczną radochę.
keep iron